21 Kasım 2014, Cuma 15:33:16

KAPADOKYA HAVALİMANI İHALESİ YİNE İPTAL EDİLDİ!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHM) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, daha önce bir defa ertelenen Kapadokya Havalimanı'nın işletme hakkının devri ihalesi yeniden ertelendi. İşte ihalenin yeni tarihi...
  • SARTNAMEYE GORE EGER SATIS GERCEKLESIRSE PERSONEL DHMI BUNYESINDE BASKA LIMANLARE GIDEBILECEK.INSANLAR ISSIZ KALACAK YADA YARI MAASA CALISACAK DIYE KORKUTMAYIN.BILMEYEN CAHILLER YORUM YAPMASIN.
  • Bir kişi demiş ki ben özelleştirmeye karşıyım... Kardeşim hepsi özelleşsin Dhmi deki devlet memurları yattığı yerden para alıyorlar, yazıktır günahtır.. Ben havalimanında çalışan birisi olarak ; mesai saatinde örgü ören dhmi personeli gördüm.. Pushback teki uçağın arkasından arabayla geçmeye çalışan apron trafik memuru gördüm.. Daha saysam neler neler var ama neyse...
  • Özel işletmelerin gözü sadece parayı görür, onlar için para gelsin de nerden gelirse gelsin, örnek THY ile Pegasus...
  • Devletin tekelinden çıkan hangi işletme olursa olsun, çalışanları adına standartların düşmesi demektir...
  • Bizim gibi geri kalmış ülkelerde özelleştirmeye karşıyım, madem aslolan insan hakları ve yaşam standartlarının artırılması, kapodokya özelleşirse, (personelle beraber) orada şuan ekmek yiyen 100 lerce insanın yaşam kalitesi, en az yarı yarıya düşer, ki patronun iki dudağı arasında oluyor çalışanın geleceği... Yok özelleştirme olsun diyenlerdenseniz; insan haklarına saygınız yok demektir, bu bizim ülkemizde 2x2 = 4 edercesine kesin bir sonuç...!
  • Dhmi komple ozellesse herkesin hayrina olur...
  • Sabiha Gökçenin günlük yolcu sayısından bile az.bedavaya verilirse bile zor
  • Bu ihale bu yolcu sayısı ile zarar yazar. DHMI de onun için elinden çıkarmaya çalışıyor.
  • Bende Konyali olarak anlatiyorum kac senedir bizim de havaalani iptal ediliyor
  • Yakında bende gircem ihaleye:) bi Nevşehirli olarak

TAV, İçtaş, YDA gibi terminal işletmecilerinin şartname aldığı Kapadokya Havalimanı ihalesinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

Geçtiğimiz aylarda 7 Kasım olarak belirlenen ihale Rekabet Kurulu'ndan kaynaklanan nedenlerle 28 Kasım tarihine ertelenmişti.

Devlet Hava Medydanları İletmesi'nden (DHMİ) bugün yapılan açıklamada Kapadoya Havalimanı ihalesinin 23 Ocak 2015 tarihine ertelendiğini duyurdu.

Öte yandan Kapadokya Havalimanı'nın ihalesi için şartname alan şirketlerden, Dalaman Havalimanı işleticisi YDA'nın yer görmeye gittiği öğrenildi. 

DHMİ konuya ilişkin internet sitesinden şu açıklamayı yaptı;

Nevşehir/Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesi, 23 Ocak 2015 tarihine ertelenmiştir.

Kamuoyuna duyurulur...

TRAFİK İKİYE KATLANDI

Özellikle sıcak hava balon uçuşları ve kültür turizmiyle dikkat çeken Nevşehir’e 2013 yılında bir önceki seneye göre tüm uçak trafiği yüzde 17 artışla toplam 2403 uçak iniş yaparken yine aynı dönemde dış hat uçuş sayısı yüzde 69 oranında düşmüştü.

Söz konusu havalimanı, toplam yolcu sayısında da 2013 yılı sonunda elde edilen veriler doğrultusunda bir önceki seneye göre yüzde 20 artış kaydederek 196 bin 828 kişiyi ağırlamıştı.

KAPADOKYA HAVALİMANI İHALESİ YİNE İPTAL EDİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

YANILTMAYIN ~ 9 yıl önce
SARTNAMEYE GORE EGER SATIS GERCEKLESIRSE PERSONEL DHMI BUNYESINDE BASKA LIMANLARE GIDEBILECEK.INSANLAR ISSIZ KALACAK YADA YARI MAASA CALISACAK DIYE KORKUTMAYIN.BILMEYEN CAHILLER YORUM YAPMASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özelleştir ~ 9 yıl önce
Bir kişi demiş ki ben özelleştirmeye karşıyım... Kardeşim hepsi özelleşsin Dhmi deki devlet memurları yattığı yerden para alıyorlar, yazıktır günahtır.. Ben havalimanında çalışan birisi olarak ; mesai saatinde örgü ören dhmi personeli gördüm.. Pushback teki uçağın arkasından arabayla geçmeye çalışan apron trafik memuru gördüm.. Daha saysam neler neler var ama neyse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Özel işletmelerin gözü sadece parayı görür, onlar için para gelsin de nerden gelirse gelsin, örnek THY ile Pegasus...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Devletin tekelinden çıkan hangi işletme olursa olsun, çalışanları adına standartların düşmesi demektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim gibi geri kalmış ülkelerde özelleştirmeye karşıyım, madem aslolan insan hakları ve yaşam standartlarının artırılması, kapodokya özelleşirse, (personelle beraber) orada şuan ekmek yiyen 100 lerce insanın yaşam kalitesi, en az yarı yarıya düşer, ki patronun iki dudağı arasında oluyor çalışanın geleceği... Yok özelleştirme olsun diyenlerdenseniz; insan haklarına saygınız yok demektir, bu bizim ülkemizde 2x2 = 4 edercesine kesin bir sonuç...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dhmi komple ozellesse herkesin hayrina olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sabiha Gökçenin günlük yolcu sayısından bile az.bedavaya verilirse bile zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ihale bu yolcu sayısı ile zarar yazar. DHMI de onun için elinden çıkarmaya çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci ~ 9 yıl önce
DHMI nin işlettiği 6-7 meydan dışında hemen hepsi zarar ediyor. Nedeni de basit. Yolcu yetersizliği ve fazla personel.Yolcu derken de dış hat yolcudan bahsediyorum. İç hat yolcunun komisyonu ile bir havalimanı dönmez. DHMI de bir evrağı çıkarıp onaylatmak 3-4 kişinin çalışması ile oluyor. Varın gerisini siz anlayın. Küçük havalimanları IST, ESB, AYT ve ADB nin yanında ihale edilmeliydi Gürcistan gibi. Bir Gürcistan olamadık ya ! Ona yanarım
kral ~ 9 yıl önce
Bende Konyali olarak anlatiyorum kac senedir bizim de havaalani iptal ediliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yakında bende gircem ihaleye:) bi Nevşehirli olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000