16 Mayıs 2008, Cuma 08:06:08

İşte TAV'ın Gazipaşa hedefleri

TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekol, Alanya-Gazipaşa Havaalanı'nın kademeli olarak büyütülerek uluslararası uçuşlara müsait hale geleceğini söyledi.
  • pist uzatilmasina hic gerek yok. dogru ucak secimi yapilmali,olay bitti. 112 koltuklu Embraer E-190 Gazipasa'da mevcut 1800 metre olan pist ile Londra kadar uzak ucuslar yapiyor.bilen biliyor ama halki uyandirmiyor :)
  • alanya da tatil yapmak için antalyaya 1 saatte uçuyorsunuz.sonra tur otobüsleri otel otel dolaştırıp ancak alanyadaki otelinize 3-4 saat sonra ulaşabiliyorsunuz.türkiyede o kadar çok hantal ve çürümeye terkedilmiş alan var ki ,gazipaşa gibi aktif olacak bir alan için kolaylaştırma neden yapılmaz anlamak mümkün değil.

Örnekol, havaalanını uluslararası standartlarda işletmeye açarak turizme üst seviyede katkı sağlamak istediklerini belirtti.

TAV Havalimanları Holding, havaalanının yapım ve projelendirme çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlamıştı. TAV tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) sunulan projenin 5 Mayıs 2008 tarihinde onaylanmasıyla başlayan çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor. 
 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Örnekol, havaalanının uluslararası sivil havacılık kurallarına uygun olarak işletileceğini kaydetti. Bölge ve çevresinin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan havaalanını en kısa sürede hizmete açmayı hedeflediklerini anlatan Örnekol, ihalenin kazanılmasının ardından kendilerine büyük bir kamuoyu desteği verildiğini kaydetti.

Alanya ve bölgesindeki yerel yöneticiler, siyasiler, turizmciler ve enerjimizi katlayarak arttıran herkese teşekkür eden Örnekol, kendilerine yakışır bir hizmet için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını aktardı. Tüm teknik çalışmalarda TAV Havalimanları Holding ile yapıcı bir işbirliği sergileyerek desteğini esirgemeyen başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere DHMİ ve Sivil Havacılık İdaresi yetkililerine teşekkür eden Örnekol, "Turizmcilerin havaalanının açılmasını bizden daha fazla istediğini biliyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı hızlandırdık. Kendilerine yakışır bir hizmet için elimizden geleni yapacağız. Alanya ve çevresindeki turizmin ilerlemesine katkı sağlayacak bu havaalanının karının yüzde 65'inin DHMİ'ye gidecek olmasıyla kamu ve özel sektör ortaklığının en iyi örneklerinden birini sergileyeceğiz. Böyle bir modelin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Yapımı 1999 yılında tamamlanan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 metrekare alanlı terminal binası ve 105 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. TAV Havalimanları Holding, Türkiye turizminin gelişmesinde önemli yeri olması beklenen havalimanının işletme hakkını 31 Ağustos 2007 tarihinde, yıllık 50 bin dolar kira ve işletmeden elde edilecek kârın yüzde 65'ini devlete verme teklifiyle kazanmıştı.

İşte TAV'ın Gazipaşa hedefleri

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
pist uzatilmasina hic gerek yok. dogru ucak secimi yapilmali,olay bitti. 112 koltuklu Embraer E-190 Gazipasa'da mevcut 1800 metre olan pist ile Londra kadar uzak ucuslar yapiyor.bilen biliyor ama halki uyandirmiyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alex ~ 16 yıl önce
alanya da tatil yapmak için antalyaya 1 saatte uçuyorsunuz.sonra tur otobüsleri otel otel dolaştırıp ancak alanyadaki otelinize 3-4 saat sonra ulaşabiliyorsunuz.türkiyede o kadar çok hantal ve çürümeye terkedilmiş alan var ki ,gazipaşa gibi aktif olacak bir alan için kolaylaştırma neden yapılmaz anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000