17 Mayıs 2012, Perşembe 11:18:36

İŞLEM TAMAM...

Aéroports de Paris Grubu, TAV Havalimanları Holding A.Ş.’nin (“TAV Havalimanları”) %38’ini ve TAV Yatırım Holding A.Ş.’nin (İMKB’de işlem görmeyen TAV İnşaat’ın sahibi “TAV Yatırım”) %49’unu satın alma sürecini 16 Mayıs 2012 tarihinde tamamladı...
  • cem kozlu burda da yönetimde..ne güzel..coca cola,thy, tav.....cukka sağlam!!!!!!!

Hisse satışını yapan Akfen Holding A.Ş. (“Akfen Holding”), Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. (“Tepe İnşaat”) ve Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. (“Sera Yapı”) ile Aéroports de Paris 11 Mart 2012’de bu konuda bir hisse alım sözleşmesi imzalamıştı. Hisse alım sözleşmesinde yer alan ön koşulların tamamlanmasını takiben 16 Mayıs 2012 tarihinde hisse devri gerçekleştirildi.

TAV Havalimanları’nın karşılaştırmalı hissedar yapısı:

TAV'dan yapılan açıklamada:

Yönetim Kurulu; Aéroports de Paris Grubu tarafından atanan üç üye, Tepe ve Akfen tarafından müştereken atanan üç üye, dört bağımsız üye ve İcra Kurulu Başkanı olmak üzere toplamda 11 üyeden oluşmaktadır. Yönetim Kurulu üyelerinden Sn. İbrahim Süha Güçsav, Sn. Önder Sezgi ve Sn. Ahmet Ersagun Yücel’in Yönetim Kurulu üyeliğinden istifalarının ardından boş kademelere Yönetim Kurulu tarafından Sn. Pierre Graff, Sn. François Rubichon ve Sn. Laurent Galzy atanmıştır. Sn. Hamdi Akın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam edecektir. Sn. Pierre Graff Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak ve Sn. Mustafa Sani Şener Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecektir. 16 Mayıs 2012’de Denetim Kurulu üyeliği görevinden ayrılan Sn. Belgin Berker’in yerine Sn. Seda Akkuş Tecer’in atanmasına karar verilmiştir.

TAV Havalimanları’nın karşılaştırmalı Yönetim Kurulu yapısı:

TAV Yatırım’ın karşılaştırmalı hissedarlık yapısı:

TAV Yatırım’ın karşılaştırmalı Yönetim Kurulu yapısı:

Aéroports de Paris Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pierre Graff:


“TAV Havalimanları ile olan ortaklığımız şirketimiz için önemli bir dönüm noktası oluşturarak Aéroports de Paris’ye uluslararası bir boyut kazandırmıştır. Bu ortaklık ile,gerek organik gerekse inorganik olarak kusursuz bir büyüme potansiyeline sahip olağanüstü bir ittifak yaratıyoruz. Sektörün en iyi örneklerinden birini oluşturan bu havalimanı grubuna yaptığımız cazip yatırım, uluslararası stratejimize son derece uygun bir şekilde, Grup performansı üzerinde güçlü ve olumlu bir etki yaratacaktır. Bu ortaklığın büyük bir başarı elde edeceğinden ve tüm hissedar ve çalışanlarımız için değer yaratacağından hiç kuşkum yok.” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Dr. M. Sani Şener:

“Bu hisse satış işlemiyle birlikte gerçekten küresel bir havalimanı ittifakı kurmuş bulunmaktayız. Operasyonlarını 12 yılda 12 havalimanına genişleten TAV Havalimanları şimdi de Aéroports de Paris ile birlikte önemli bir güç haline geldi. Dünyada doğrudan ve dolaylı olarak 37 havalimanı yöneten ve yaklaşık 180 milyon yolcuyu temsil eden bu küresel ittifak, havalimanı işletmeciliği sektöründe son derece saygın iki şirketin en iyi uygulamalar konusundaki uzmanlıklarını bir araya getirecektir. Bu havalimanı platformu yeni büyüme fırsatlarının da kapısını açmıştır. Bu ortaklarımız ve yatırımcılarımız için daha fazla değer ve çalışanlarımız için de yeni, heyecan verici fırsatlar demektir. Bu hisse satış işlemi aynı zamanda uluslararası şirketlerin Türkiye ekonomisine olan yüksek güvenlerinin de bir göstergesidir.” dedi.

Aéroports de Paris’in danışmanlığını J.P. Morgan, Hogan Lovells ve Pekin & Pekin yürüttü..
Hisse satan hissedarların danışmanlığını Credit Suisse, Pekin & Bayar and Sibel Ertekin Hukuk Bürosu yürüttü.

 

İŞLEM TAMAM...

Yorumlar

ne güzel??? ~ 12 yıl önce
cem kozlu burda da yönetimde..ne güzel..coca cola,thy, tav.....cukka sağlam!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000