08 Ocak 2013, Salı 18:12:02

İKTİDAR DEĞİŞTİ OLAN TAV'A OLDU!

TAV Havalimanları Holding, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Tiflis Havalimanı'na yapılacak pist anlaşmasının iptal olduğunu duyurdu.
  • Gürcülere güvenilmez ülkelerini tüm sermaye gruplarına açmış durumdalar,yeni oluşum tamamen Rus yanlısı ve kapalı ekonomiyi destekliyorlar,Tav elinden gelenin fazlasını yapmış durumdadır,fakat yetkili diye görüşmek zorunda kaldıkları kişiler zar zor olanları anlamaktadırlar,gizli Türk düşmanlığı da cabası umarım zararsız çıkarız.
  • Yakında aynı sıkıntı Ercan havalimanında yaşanacak. Hükümet gittiği gün taşyapı anlaşması iptal edilecek. Bütün muhalefet partileri aynı şeyi söylüyor. Aman dikkat.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yapan TAV Havalimanlar Holding, Tiflis Havalimanı'na yapılacak yeni pist anlaşmasının karşılıklı olarak iptal edildiğini bildirdi.

Tiflis Havalimanı'na yeni yapılacak pist için uzatılan Yap-İşlet-Devret süresine 10 yıl 9 ay süre eklenmişti. Gürcistan'da 2012 Ekim ayında yapılan seçimlerde, iktidarın değişmesi nedeniyle ek anlaşmanın iptal edildiği duyuruldu.

İŞTE TAV'DAN YAPILAN AÇIKLAMA


24.08.2012 tarihinde yapılan Özel Durum açıklamamızda,  TAV Havalimanları Holding'in %76 oranında paya sahip olduğu TAV Urban Georgia LLC tarafından işletilen Tiflis Uluslararası Havalimanı'nda mevcut bulunan iki paralel pistten, halihazırda kullanımda olmayan pistin yeniden inşaası konusunda yerel idare United Airport Georgia ("yerel idare") ile anlaşma imzalandığı ve bu anlaşma uyarınca yapımı yeniden gerçekleşecek pist için yapılacak yaklaşık 65 milyon ABD Dolar'lık yatırım karşılığında TAV Urban Georgia'nın Şubat 2027'ye kadar olan işletme süresinin, Yap-İşlet-Devret sözleşmesi kapsamında 10 yıl 9 ay süreyle, 8 Kasım 2037'ye kadar uzaması konusunda tarafların anlaşmaya ("anlaşma") vardığı duyurulmuştu.

Ancak Gürcistan'da 2012 yılı Ekim başında yapılan seçimle  iktidara gelen yeni hükümet tarafından alınan kararname ile pist inşaatının yerel idare tarafından ifa edilmesine, inşaat ile ilgili finansmanın Gürcistan Finans Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı desteği ile bizzat hükümet tarafından yerine getirilmesine ve TAV Urban Georgia ile önceki hükümet döneminde 2012 yılı Ağustos ayında imzalanan söz konusu anlaşmanın şartları taraflarca karşılıklı olarak mutabakata varılmak suretiyle sona erdirilmesine karar verildiği bildirilmiştir.

TAV Urban Georgia'nın Yap-İşlet-Devret sozlesmesi gereğince işletme hakkı aynen devam etmekte olup, Şubat 2027'ye kadar sürecektir.

İKTİDAR DEĞİŞTİ OLAN TAV'A OLDU!

Yorumlar

georgia ~ 11 yıl önce
Gürcülere güvenilmez ülkelerini tüm sermaye gruplarına açmış durumdalar,yeni oluşum tamamen Rus yanlısı ve kapalı ekonomiyi destekliyorlar,Tav elinden gelenin fazlasını yapmış durumdadır,fakat yetkili diye görüşmek zorunda kaldıkları kişiler zar zor olanları anlamaktadırlar,gizli Türk düşmanlığı da cabası umarım zararsız çıkarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynısı ~ 11 yıl önce
Yakında aynı sıkıntı Ercan havalimanında yaşanacak. Hükümet gittiği gün taşyapı anlaşması iptal edilecek. Bütün muhalefet partileri aynı şeyi söylüyor. Aman dikkat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000