21 Eylül 2014, Pazar 09:27:13

İKİ HAVALİMANI DENİZ YOLUYLA BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili kulislerde dolaşan haberler gerçek oldu. Bundan böyle Havaş otobüsleriyle havalimanından alınacak yolcular, İDO ile iki havalimanı arasında taşınabilecek. Bir de daha konforlu ve rötarsız uçuş imkânına kavuşulacak.
  • Havataş'tan demek istemiştir Havaşın Sabiha'ya yolcu taşıması yasak bunu biliyordur herhalde
  • Iki havalimanı metroyla birleşirse tandem çalışabilir. IST'in bir ucundan denildiği gibi metro geçiyor. Terminaller arası bir lastik tekerlekli hafif metro " people mover" tüm terminalleri Yeşilyurt istasyonuna bağlar. Sonrası şimdilik HAVAŞ, ileride yüzeyden SAW'a metro. Bu siteme bir de hızlı trenle Çorlu bağlansa iş biter. Yeni havalimanına THY taşınsa bile, bu durumda o tesis para kazanmaz. Yakında IST ve SAW varken millet enayi mi trafikte Terkos'a gitsin? Yazı var kişi var. Söz verilen üçüncü köprü üzerinden tren ve şehir merkezinden metro konusunda gık yok, zaten para da yok.
  • İdo kimin diyen kişi ido tavın..
  • Ohhh suyundan da koy. :) harbi kafa çalışıyor tav'ın
  • İki havalimanı arasındaki ulaşımı halletmeden önce keşke AHL'de halihazır metro ulaşımını halletseydiniz.Saat 24:00te kapanan metro seferleriyle şu anda hzimet verdiğiniz yolcular mağdur durumda ! Önce önümüze bakalım derim Sayın ŞENER ! Saat 24:00'ten sonra metro katını ziyaret etmenizi öneririm.
  • Maliyeti biraz daha düşürülse http://emlakkulisi.com/ahmet-vefik-alp-3-kopru-yerine-yuzer-gecis-onerdi/41990 bu projeyi yapıp sabiha gökçen i büyüterek 3 havalimanının risk ve cevreyi kirletme riskine girmeden istanbulun hava ulaşım sorunu cözülebilirdi
  • AHL isimli yorumcunun dediklerine katılıyorum. Denizde sis olur, lodos olur, poyraz kuvvetli eser vapur çalışmaz. Ona güvenilmez. AHL 05 başından tren geçiyor. Terminal'den 23-05 Pisti altından yapılacak bir yürüyen yollu tünel ile 05 başına yapılacak bir istasyona bağlantı sağlanır. Daha sonra Marmaray ile Pendik'e kadar kesintisiz gidilir. Buradan ise metro bağlantısı olmasa bile Otobüslerle SAW'a bağlantı sağlanır. Buradaki tek sorun yoğun saatlerde zaten dolu olan Marmaray'da ellerde valizlerle yer bulma sorunudur. Bunun için Marmaray'da ilk veya son vagonda baştaki bölüm kapatılır ve bu bölümün kapıları sadece Florya'daki yeni istasyon ve Pendik'te açılır. Arada açılmaz. Ücreti de özel olur. Örneğin 10-15 TL. Bu ücrete hiçbir yolcu itiraz etmez.
  • Ido kimin birilerini zengin etmek amac anlamiyorsunuz. Yolcuyu dusunseler marmarayi ona göre. Dizayn et butun halk yararlansn.
  • Sani Bey birşey söylüyorsa bir bildiği vardır. VECİHİ
  • Sonbahar ve kış mevsiminde bu yolcuların deniz yoluyla taşınması imkansız. Hava muhalefetleri çoğu zaman deniz ulaşımında iptallere yol açıyor, özellikle kışın büyük sorun. O yüzden yolcuların uçaklarını kaçırma tehlikesi ortaya çıkacak.

İstanbul’daki Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki rekabet, hafta içinde yaşanan sürpriz gelişmeyle yeni bir boyut kazandı. Her ne kadar sürpriz gelişme desek de, aylar öncesinden kulislerde dolaşan haberler gerçek oldu ve Avrupa yakasındaki Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV Grubu, Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten konsorsiyum ortaklarından Limak Grubu’nun yüzde 40 hissesini almak üzere anlaşmaya vardı. Herhangi bir pürüz yaşanmadığı takdirde Limak’a ait yüzde 40 hisseyi alarak havalimanının işletmesine ortak olacak TAV, bundan sonra İstanbul’daki iki havalimanının idaresini elinde bulunduracak. Ayrıca havayolu şirketlerini çok yakından ilgilendiren bu gelişmeyle entegre edilecek iki havalimanı, yeni dönemde yolculara da ciddi avantaj sunacak. Örneğin karayoluyla ulaşım sağlanan iki havalimanı arasında bundan sonra denizyoluyla da yolcu transferi gerçekleştirilecek.

LİMAK, 3. HAVALİMANINA YOĞUNLAŞACAK

Limak’ın işletmedeki yüzde 40 hissesinin alımı konusunda sözleşme imzalayan TAV, hisse devrinin ardından Malaysia Airport Holding (MAH) ile yönetimde eşit paya sahip olacak. Hisseleri elden çıkararak havalimanının işletmeciliğinden çekilecek Limak Grubu ise 29 Ekim 2017’de açılması planlanan İstanbul’daki 150 milyon yolcu kapasiteli 3. havalimanı ile ilgili yürütülen çalışmalara ağırlık verecek. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ‘ilk göz ağrım’ şeklinde değerlendirdiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nı, ‘değerini bulduğunda’ satışına karar verdiklerini söylüyor. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir de, bundan sonra tüm enerji ve konsantrasyonlarını 3. havalimanına ayıracaklarını dile getiriyor.

YOLCU KONFORU ARTACAK

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, anlaşmadan oldukça memnun. Yeni dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu konforunu artıracak uygulamalar gerçekleştireceklerini anlatan Şener, özel yolcu hizmeti Primeclass CIP Service ve Passport Card gibi ürünlerle yolculara ayrıcalık yaşatacaklarını dile getiriyor. Şener, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın entegre edilmesiyle verimliliği en üst düzeye çıkarmaya çalışacaklarına dikkat çekerek, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı cazibe merkezi haline getirecek uygulamalar ve yatırımlarla da, buraya uçmak istemeyen havayolu şirketlerini ikna edeceklerine inandıklarını ifade ediyor. Havaş-İDO-Havaş işbirliği ile Atatürk Havalimanı-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında yeni bir yolcu taşıma sistemi geliştirebileceklerini belirten Şener, Havaş otobüsleriyle havalimanından alınacak yolcuların, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile iki havalimanı arasında taşınabileceğini söylüyor.

Rötarlar azalacak

TAV, Limak’tan yüzde 40 hisseyi satın alarak işletmeye ortak olacak. Ancak anlaşma gereği bu yüzde 40’lık hisse, yönetimde de, yüzde 50 ortaklık sağlıyor. Bu yüzden TAV Yönetimi, havalimanının daha da geliştirilmesi ve kapasitenin artırılması amacıyla uygulanacak projeleri daha kolay ve hızlı şekilde yönetip uygulayabilecek. Sani Şener, iki havalimanında yapılacak yatırımlarla kapasitenin artacağını ifade ederek, böylece hem rötarların azalacağını hem de yolcuların daha konforlu seyahat etme imkânına kavuşacağını belirtiyor. Şener’in verdiği bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’nda 43 yeni uçak park alanı yapılacak. Diğer yatırımlarla da, havalimanının uçak ve yolcu trafik kapasitesi daha da artırılacak. Sabiha Gökçen’de ise ikinci pist yapılarak büyüme sağlanacak. Ayrıca ihtiyaç halinde ikinci terminal de gündeme getirilecek. Yatırımlarla uçak ve yolcu kapasitesi artırılacak iki havalimanında, uçuş operasyonunda da ciddi rahatlama yaşanacak. Yolcular, daha konforlu ve rötarsız uçuş imkânına kavuşacak.

Mustafa GÜN / ZAMAN

İKİ HAVALİMANI DENİZ YOLUYLA BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

misafir ~ 10 yıl önce
Havataş'tan demek istemiştir Havaşın Sabiha'ya yolcu taşıması yasak bunu biliyordur herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iki havalimanı metroyla birleşirse tandem çalışabilir. IST'in bir ucundan denildiği gibi metro geçiyor. Terminaller arası bir lastik tekerlekli hafif metro " people mover" tüm terminalleri Yeşilyurt istasyonuna bağlar. Sonrası şimdilik HAVAŞ, ileride yüzeyden SAW'a metro. Bu siteme bir de hızlı trenle Çorlu bağlansa iş biter. Yeni havalimanına THY taşınsa bile, bu durumda o tesis para kazanmaz. Yakında IST ve SAW varken millet enayi mi trafikte Terkos'a gitsin? Yazı var kişi var. Söz verilen üçüncü köprü üzerinden tren ve şehir merkezinden metro konusunda gık yok, zaten para da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İdo kimin diyen kişi ido tavın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İdo zaten tav'ın ~ 10 yıl önce
Ohhh suyundan da koy. :) harbi kafa çalışıyor tav'ın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 10 yıl önce
İki havalimanı arasındaki ulaşımı halletmeden önce keşke AHL'de halihazır metro ulaşımını halletseydiniz.Saat 24:00te kapanan metro seferleriyle şu anda hzimet verdiğiniz yolcular mağdur durumda ! Önce önümüze bakalım derim Sayın ŞENER ! Saat 24:00'ten sonra metro katını ziyaret etmenizi öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 10 yıl önce
metro 24 de kapanmasa eş dost nasıl para kazanacak havataştan... 96T seferleri de bitti nerdeyse...
Bence ~ 10 yıl önce
Maliyeti biraz daha düşürülse http://emlakkulisi.com/ahmet-vefik-alp-3-kopru-yerine-yuzer-gecis-onerdi/41990 bu projeyi yapıp sabiha gökçen i büyüterek 3 havalimanının risk ve cevreyi kirletme riskine girmeden istanbulun hava ulaşım sorunu cözülebilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
AHL isimli yorumcunun dediklerine katılıyorum. Denizde sis olur, lodos olur, poyraz kuvvetli eser vapur çalışmaz. Ona güvenilmez. AHL 05 başından tren geçiyor. Terminal'den 23-05 Pisti altından yapılacak bir yürüyen yollu tünel ile 05 başına yapılacak bir istasyona bağlantı sağlanır. Daha sonra Marmaray ile Pendik'e kadar kesintisiz gidilir. Buradan ise metro bağlantısı olmasa bile Otobüslerle SAW'a bağlantı sağlanır. Buradaki tek sorun yoğun saatlerde zaten dolu olan Marmaray'da ellerde valizlerle yer bulma sorunudur. Bunun için Marmaray'da ilk veya son vagonda baştaki bölüm kapatılır ve bu bölümün kapıları sadece Florya'daki yeni istasyon ve Pendik'te açılır. Arada açılmaz. Ücreti de özel olur. Örneğin 10-15 TL. Bu ücrete hiçbir yolcu itiraz etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ido ~ 10 yıl önce
Ido kimin birilerini zengin etmek amac anlamiyorsunuz. Yolcuyu dusunseler marmarayi ona göre. Dizayn et butun halk yararlansn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sani Bey birşey söylüyorsa bir bildiği vardır. VECİHİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 10 yıl önce
Bunların ki hep aynı terane yav hizmet diye milleti kandırıyorlar maksat birbirlerini zengin etmek. AHL-SAW arası deniz mesafesi çok uzun nereden baksanız 1,5 saatlik yok. Kışın boğaz trafiği bile duruyorken o açıkta hiçbir deniz otobüsü sefere çıkamaz. Yine bildiğimiz iptal manzaraları yaşanacak, yolcular uçaklarını kaçıracak... Yıllardır benzer olaylar yaşanıyor. Tamam ortaya bir proje atıyorlar ama sonrasını düşünen gerçekten yok.
AHL ~ 10 yıl önce
Sonbahar ve kış mevsiminde bu yolcuların deniz yoluyla taşınması imkansız. Hava muhalefetleri çoğu zaman deniz ulaşımında iptallere yol açıyor, özellikle kışın büyük sorun. O yüzden yolcuların uçaklarını kaçırma tehlikesi ortaya çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000