14 Mayıs 2013, Salı 10:55:11

İHALE TAV'IN OLDU...

Havalimanı inşaatı alanında dünyanın en büyük ilk üç şirketi arasında yer alan TAV İnşaat, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki King Khaled Havalimanı Terminal-5 tasarım ve inşaat ihalesini kazandı.
  • Tav'a 3. havalimanını almak cok yakışırdı sağlık olsun nasıp deılmıs dıcem ama adım gbı emınım istese alırdı kesın devletın bı oyunu oldu yoksa ne lımak nede ortakları 22 milyar Euro bı arada goremez
  • ülkemiz adına yurtdışında iyi işler yapan TAV'I kutlar başarılarının devamını dilerim helal olsun sizlere...
  • TAV insaat yoluna hizla devam ediyor..Dunyanin en iyi havalimani sirketi TAV Insaat
  • İşletme hakkını da almasını isteriz. Ve birçok yeni havalimanıyla ülkemizi temsil etmesini...
  • TAV değil TAV İnşaat dikatinize...
  • Ülkemizin yüz akı şirketlerinden biri olan TAV' ı yürekten kutluyoruz.

Havalimanı inşaatı alanında dünyanın en büyük ilk üç şirketi arasında yer alan TAV İnşaat, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki King Khaled Havalimanı Terminal-5 tasarım ve inşaat ihalesini kazandı. 400 milyon dolar yatırımla inşa edilecek terminal binası 18 ay içinde tamamlanacak. Projeyle, TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam kontrat bedeli 16 milyar doları aştı.

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle sektörün liderleri arasında yer alan TAV İnşaat, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın havalimanına eklenecek yeni terminalin tasarımını ve yapımını üstlendi. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, GACA proje için TAV İnşaat’ın teklifinin seçildiğini açıkladı ve konuyla ilgili resmi bildirim dün şirkete ulaştı.

TAV İnşaat’ın, Suudi Arabistan’da Cidde Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Medine Havalimanı projelerinden sonra ülkede kazandığı üçüncü ihale olan King Khaled Havalimanı Terminal-5 projesi 100 bin metrekare büyüklüğündeki yolcu terminali ve çeşitli ek tesislerden oluşacak. Proje kapsamında 90 bin metrekare alana yayılan 3 bin araçlık çok katlı otopark ile itfaiye binası, operasyon merkezi, enerji santrali, apron ve hava tarafı altyapısı ile Terminal-5’i mevcut terminallere bağlayacak viyadüklü yollar ve altyapı çalışmaları da bulunuyor.

TAV Grup CEO’su M. Sani Şener “İnşaat şirketimiz Ortadoğu’da büyümesine devam ederken, havalimanları işletme şirketimize fırsatlar açmaya devam ediyor. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın yeni havalimanı terminal binası inşaatını 400 milyon dolar bedelle aldık. Çok önemli bir iş. Suudi Arabistan’da havalimanı özelleştirmeleri devam ediyor. Bu havalimanı da yakında özelleştirilecekler arasında bulunuyor. Diğer taraftan Medine’de yatırımımız ve işletmemiz başarıyla sürüyor. 800 milyon dolar bedele sahip Cidde Havalimanı hangar inşaatımız da devam ediyor. Şimdi de ülkenin üçüncü büyük şehri ve başkentinin havalimanını inşaatını üstlenmekten dolayı mutluyuz. Havalimanlarının yapımı ve işletmesi teknoloji yoğun bir iş. Tecrübemizle ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz” dedi.

2012 yılı içinde proje portföyüne Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Medine Havalimanı ve Cidde Uçak Bakım Hangarları’nı ekleyen TAV İnşaat, Riyad Terminal-5 Projesi ile birlikte Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da  toplamda 16  milyar doların üzerinde bedele sahip kontrata imza atmış oldu.

King Khaled Havalimanı Terminal-5’in tasarımında TAV İnşaat’ın projelerinde yer alan en üst düzey uluslararası standartlar, kullanıcı ihtiyaçları ve yerel kültüre uygunluk ön plana çıkıyor. Terminal-5, özgün mimari tasarımı ile Riyad Havalimanı’ndaki yolcu deneyimini zenginleştirirken, mevcut terminallerle de mimari ve operasyonel olarak entegrasyonu sağlayacak.

TAV İnşaat, Katar’da Yeni Doha Havalimanı, BAE’de Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan’da Medine Havalimanı Yeni Yolcu Terminali Binası ile Cidde Havalimanı Uçak Bakım Hangarları, Umman’da Muskat Havalimanı Pist ve Altyapı çalışmaları, Türkiye’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali ve BAE’de Dubai Marina-101 Gökdelen inşaatına devam ediyor.

İHALE TAV'IN OLDU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

........... ~ 11 yıl önce
Tav'a 3. havalimanını almak cok yakışırdı sağlık olsun nasıp deılmıs dıcem ama adım gbı emınım istese alırdı kesın devletın bı oyunu oldu yoksa ne lımak nede ortakları 22 milyar Euro bı arada goremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izleyici ~ 11 yıl önce
ülkemiz adına yurtdışında iyi işler yapan TAV'I kutlar başarılarının devamını dilerim helal olsun sizlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 11 yıl önce
TAV insaat yoluna hizla devam ediyor..Dunyanin en iyi havalimani sirketi TAV Insaat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calibre1907 ~ 11 yıl önce
İşletme hakkını da almasını isteriz. Ve birçok yeni havalimanıyla ülkemizi temsil etmesini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV İnşaat ~ 11 yıl önce
TAV değil TAV İnşaat dikatinize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrusu ~ 11 yıl önce
Evet, hatta birisi bu inşaat firmasını alıp başındaki TAV yerine kendi firma adını koymalı. Yoksa hep TAV işletmeleri ile karıştırılacak. Çünkü TAV işletmeleri dışarıdan bakınca muhteşem bir balon. Ama işin içerisinde olunca çiftlik durumunu çözmek zor değil. İnşaat gerçekten de bunun dışında ve de hakikaten çok başarılı.
BRAVO ~ 11 yıl önce
Ülkemizin yüz akı şirketlerinden biri olan TAV' ı yürekten kutluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000