21 Aralık 2008, Pazar 08:07:45

Herşeyiyle Havacılığa rakip, TAV talip oldu!

Hızlı tren projelerinin hayata geçmesiyle birlikte TCDD, havalimanı modeline geçecek. Hızlı tren istasyonları da havalimanları gibi yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılacak.
  • Böyle bir haberi duymus olmak beni oldukca memnun etti. Bu ihaleyi kim kazanirsa kazansin, sonucta "Türkiye" nin kazanacagi kesin. Ülkemize simdiden hayirli olsun...
  • TAV TCDD 'LARINI TAV'LAR.HAVACILIGA UGURLU GELEN TAV, KESINLIKLE DEMIRYOLLARINA DA UGURLU GELECEKTIR.
  • Zaten IC ailesi yıllarca hızlı tren projesi içinde , hala inşaası devam eden tüm işler IC GURUBUNA BAGLI İÇTAŞ İNŞAAT A.Ş. Tarafından yapılıyor.Yanlız bu iş hem yeni, hem de tahminlerden daha fazla yatırım gerektirdigi için ;ya tüm hatlar IC gurubu tarafından işletilecek yada IC gurubu ve TAV arasında paylaşılarak işletilecek ve gercekten Türkiyeye YAKIŞIR BİR PROJE.HAYIRLI UGURLU OLSUN .EMEGİ GECEN ULAŞTIRMA BAKANLIGI VE İÇTAŞ VE ORTAKLARI ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRLER.
  • TAV Yine yüksekten uçuyor..hadi hayırlısı

Hızlı tren projelerinin hayata geçmesiyle birlikte TCDD, havalimanı modeline geçecek. Hızlı tren istasyonları da havalimanları gibi yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılacak. YİD modeli ile inşa edilecek ilk modern tren istasyonu Ankara'da yapılacak. Halen kullanılan tarihi Ankara Gar'ı aynı şekilde kalacak ama yanına modern bir istasyon yapılacak. İstasyonun yapımı ve işletmesi için Türkiye'nin en önemli grupları sıraya girdi.

TAV İLK SIRADA
İstasyonun taliplisi en önemli grup TAV. TAV, Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nı ile İzmir Adnan Menderes Limanı'nı YİD modeli ile inşa etti ve halen işletiyor. Hızlı tren istasyonuna ilgi duyan bir başka grup ise yine havalimanı işletmesi yapan IC Holding. IC, Antalya Havalimanı'nın işletmesini yapıyor. Talipliler arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de bulunuyor.

HIZLI TREN YENİ YILDA TAMAM
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir arasında yeni yılın ilk aylarında sefere konulacak olan hızlı trenin bilet fiyatına ilişkin bir soruyu, “Net değil ama 30 ile 40 YTL arasında olabilir” sözleriyle cevapladı. Aynı seyahat süresine sahip olan Ankara-Konya hattının bilet fiyatının da eşit olması bekleniyor

Herşeyiyle Havacılığa rakip, TAV talip oldu!

Yorumlar

wer52 ~ 15 yıl önce
Böyle bir haberi duymus olmak beni oldukca memnun etti. Bu ihaleyi kim kazanirsa kazansin, sonucta "Türkiye" nin kazanacagi kesin. Ülkemize simdiden hayirli olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BDZZMN ~ 15 yıl önce
TAV TCDD 'LARINI TAV'LAR.HAVACILIGA UGURLU GELEN TAV, KESINLIKLE DEMIRYOLLARINA DA UGURLU GELECEKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Zaten IC ailesi yıllarca hızlı tren projesi içinde , hala inşaası devam eden tüm işler IC GURUBUNA BAGLI İÇTAŞ İNŞAAT A.Ş. Tarafından yapılıyor.Yanlız bu iş hem yeni, hem de tahminlerden daha fazla yatırım gerektirdigi için ;ya tüm hatlar IC gurubu tarafından işletilecek yada IC gurubu ve TAV arasında paylaşılarak işletilecek ve gercekten Türkiyeye YAKIŞIR BİR PROJE.HAYIRLI UGURLU OLSUN .EMEGİ GECEN ULAŞTIRMA BAKANLIGI VE İÇTAŞ VE ORTAKLARI ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JaCKiE_BrwN ~ 15 yıl önce
TAV Yine yüksekten uçuyor..hadi hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000