21 Ekim 2010, Perşembe 13:40:06

HERKES ORADAYDI

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) "Dünya Hava Kontrolörleri Günü" nedeniyle WOW Otel'de bir yemek düzenledi. Havacılık sektörünün yoğun ilgi gösterdiği yemeğe Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Geceye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, TAV İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü, Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Müdürü Gökhan Buğday, TÖSHİD, Havacılık sektörünün önde gelen isimleriyle emekli ve görevli Hava Trafik Kontrolörleri katıldı.

Gecede konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım havacılıktaki bilgi, tecrübe ve birikiminin artık başka ülkelere ihraç eder hale geldiklerini belirten Yıldırım, havaalanları emniyetinden ve uçuş güvenliğinden asla taviz vermediklerini, pazarlık konusu yapmadıklarını kaydetti. Yıldırım hava seyrüsefer hizmetinde çalışan personelin özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin TBMM'den geçtiğini, 2 gün öncede bu konudaki uygulama esaslarının Maliye Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti "Havacılıktaki büyümeyi Türkiye'deki havacılığın büyümesi olarak algılamayın. Türk sivil havacılığı sadece Türkiye'de büyümeyecek, daha çok bölgesel olarak büyüyecek, küresel olarak büyümeye devam edecektir. Türkiye artık havacılıkta kazandığı tecrübeyi en önce komşularına, daha sonra daha uzaktaki ihtiyacı olan ülkelere taşımak mecburiyetindedir. Dünyada ilk uçan, bir Türk'tür, Hezarfen Ahmet Çelebidir. Havacılığın tarihi Hezarfen Ahmet Çelebi'den sonra başlar. Bunu artık cümle alem kabul ediyor. Tırıvırı aletle uçmak yok. Kendi yüreği ile uçan ilk insan Türk'tür. Hava trafik kontrolörü de o uçakta, pilot da o. Havaalanı da Galata Kulesi ile Üsküdar meydanıdır. Böyle bir tarihi başarıdan gelen Türk sivil havacılığı elbette ki ecdadın bu başarısını, bu dehasını yerde bırakamaz. Aynı şekilde devam ettirmek mecburiyetindir."

3 dönemdir yaptığı TATCA Başkanlığı görevini bir dönem daha aday olmayacağını açıklayan Ayhan Kartal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'a TATCA'ya desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

WOW OTELDE DÜZENLENEN TATCA GECESİNE AİT FOTOĞRAFLARA GALERİ BÖLÜMÜMÜZDEN ULAŞABİLİRSİNİZ...

HERKES ORADAYDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000