10 Eylül 2008, Çarşamba 08:27:16

Hedef, rötarlı uçak yolcusu!

Airport Alışveriş Merkezi, havaalanına yakınlığını avantaja çevirmek için kolları sıvadı. Havayolu şirketleri ile işbirliğine giden alışveriş merkezi, özel servislerle yolcuları Airport'a alışverişe getirecek.

Mayıs ayında 100 milyon dolarlık yatırımla Yenibosna'da kapılarını açan Airport Alışveriş Merkezi, havayolu yolcularına alışveriş yaptırmak için harekete geçti. Sayıları hızla artan alışveriş merkezleri arasında farklılaşmanın yollarını arayan alışveriş merkezi, yakın çevresinde bulunan havalimanı, fuar, otel ve kongre merkezinin yarattığı avantajları kullanacak. Özellikle havayolu firmaları ile işbirliğine giderek yolcuları alışveriş merkezinde ağırlamayı hedeflediklerini belirten Airport Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Burçin Bendegül, "Birçok alışveriş merkezinin yürüme mesafesinde olan mahalleleri var. Fakat bizim yürüme mesafesinde gidilecek bir mahallemiz yok. Fakat bunun yanında en büyük avantajımız havaalanına en yakın proje olmak. Bu nedenle önümüzdeki dönemde havaalanına yönelik projeler geliştirerek müşteri kitlemizi artırmayı ve kendimize yeni bir mahalle yaratmayı istiyoruz. Küçük bir TAV oluşturacağız" dedi.
İlk etapta Çelebi Havayolları'yla anlaştıklarını ve shuttle servisler koyduklarını belirten Bendegül, bazı yabancı havayolu şirketleriyle de görüşme halinde olduklarını söyledi.
 
Uçuş bilgileri için TAV ile anlaştık
Bendegül, alışveriş merkezinin 2 bin araçlık otoparkında 250 araçlık yeri de Çelebi Hava Servisi'ne ayırdıkları söyledi.
Çelebi Havayolları'nın havaalanından alışveriş merkezine 15 dakikada bir servis kaldıracağını belirten Bendegül, uçuş infoları için TAV'la da anlaştıklarını açıkladı. Bendegül, "Böylelikle bize alışverişe gelen yolcular uçak saatlerini de rahatlıkla görebilecek" dedi.

Airport'un havaalanı ile ilgili projeleri bunlarla da sınırlı değil. Özellikle uzun süreli rötar yapan ve bu sürede yolcusunu ağırlamak zorunda kalan bazı yabancı havayolları ile anlaşma yapmak için çalıştıklarını belirten Bendegül, "Özellikle havayolu şirketlerinden bu yönde bir talep var. Rötar olduğunda ve uzun süreli transfer beklemelerinde yolcularını bizim alışveriş merkezinde ağırlamak istiyorlar. Havaalanı fiyatları yüksek olduğu için şirketler yolcularına bir çek verip havaalanından dışarı çıkarmak istiyor. Bunun için iki yabancı havayolu şirketi ile görüşüyoruz. Havayolu firmalarının sayısını artırmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Airport'u temalı bir alışveriş merkezi yapmak için yola çıktıklarını kaydeden Bendegül, "Artık farklılaşmayan alışveriş merkezleri iş yapamıyor. Airport isminden yola çıkarak burayı temalı hale getirmek istiyoruz. Bunun için Türk Hava Kurumu ile de ciddi adımlar atıyoruz. Türk Hava Kurumu'na burada yer verdik. Değişik uçak modellerinin sergilendiği, havacılık temalarının işlendiği sergiler düzenleyeceğiz. Çok farklı havacılık aktiviteleri düzenleyeceğiz" dedi.
 
Outlet ve sezon alışverişi bir arada
Burçin Bendegül, Türkiye'de alışveriş merkezi yatırımcılarının yatırımlarını 3-5 yılda geri kazanmak istediğini ve bu nedenle de kiraları yüksek tuttuğuna dikkat çekti. Airport'ta kira rakamlarını düşük tuttuklarını açıklayan Bendegül, şunları söyledi: "Airport'ta ortalama kira seviyesi metrekare başına 50 dolar seviyesinde. Airport tam olarak bir outlet merkezi olmasa da burada hem sezon hemde outlet ürünleri bir arada satılıyor. Merkezde birçok mağaza ile daha önceden indirimli mağaza açmaları konusunda anlaşmıştık. Kiraları ucuz tutuğumuz için perakendecilere de bunu fiyatlarına yansıtmalarını istedik. Ekim ayından itibaren resmi açılışımız yapılacak. Tabelamız da Airport Outlet Shopping Center olacak. Burası sezon ve outlet merkezlerinin bir karması olacak."

Hedef, rötarlı uçak yolcusu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000