16 Ocak 2012, Pazartesi 13:22:47

HAVATAŞ ‘IN LİSANSI YOK

Atatürk Havalimanı’nda Havaş ile Havataş arasındaki taşıma kavgasında son raundun galibi Havataş olurken tartışma bitecek gibi görünmüyor. Son iddia ise Havataş’ın SHGM lisansının olmaması...
  • Adamlar Türkçe'yi bile düzgün konuşamıyor, bir de düşünün bunların turist taşıdığını. Gerçekten çok acı.
  • boyle yolculukmu yapilir her durakta durup bagaj indirmekle zaman geciriliyor
  • kozyatağın'dan Atatürk Hav.Lim.a 15gündür yolcu taşınmıyor,her iki firmanın kapışması tüm yolcuları mağdur etmektedir.iki firmada sessiz bu sesimizi lütfen duysalarda sever koysalar biran önce. Teşekkürler.
  • havaş'ın kalitesi ve yıllardan gelen deneyimi ortadadır. yapılan haksızlığa karşı tüketici de inisiyatifi kimseye bırakmayarak hareket etmeli ve havaş'a sahip çıkmalıdır. zorbalığa karşı yapılacak şey "havalimanı" yerine "haavalanı" yazısı taşıyan otobüsleri kullanmamakdır.
  • Havas 17 sene önce özelleştirmeden satın alındı yani satan develet. bu belediye kalkıp bu sirkettin hakkını bir baskasına satıyor .satın alan firma ben aldım diyor kendi i haklı çıkartıyor . bu haksizliktir gasp tır . Havas ne belediye nede havatasa çalışmasın demedi rekabet olsun dedi .ama dagdan gelin Bagdekini kovdu. 28 senedir havası kullanan yolculardan havasa sahip çıkmalarını bekliyoruz.
  • Valla konuyu Ergenekon'a baglayip Silivri'ye tasimazlarsa Havas bu hatta geri donecektir. Istanbul'a 2. kopru yapildiginda 1.'sini kapatalim, kullanilmasin demek gibi bir sey bu.
  • Her iki firmada sektörde hizmet vermelidir.İsteyen istediği firmayı kullanır.Kimseyi zorla taşıyamazsınız.Havaş'ın yıılardır sağladığı hizmet ve pesonel kalitesi bellidir. Bu profile uymayan zaten bu firmada barınamaz.
  • Misafir 16.01.2012 14.57 ye katılıyorum.Rekabet birden fazla kurumun aynı hizmeti vermesiyle olur.Havası ve belediye otobüslerini ortadan kaldırarak rekabetten bahsedemeyiz.Adeletin yerini bulcagına inanıyorum.
  • Havataş ben zarar ediyorum diyor, artık rekabet de olmadığına göre zarar etmemek için fiyatlara zam yapacak demektir. Havaş pahalı diyenler olayın bu tarafını da düşünmeli. İbb ihaleye çıkarken "ihaleyi alan bu hatlarda tek taşıyıcı olur" diye bir ibare koymadıysa şimdi yapılan maç başladıktan sonra 3 korner 1 penaltı demek olur. Bence bu işin vebali belediyede.
  • havas veya havatas ne fark eder madur yolcular oluyor....
Havaş ile Havataş arasında kavgayı başlatan olay İETT’nin kendi hattının ihalesini yapmasıyla başladı. İhaleye Havaş ve Havataş katıldı. İhale şartnamesinde ihaleyi kaybetse bile Havaş’ın seferlerinin kaldırılacağına ilişkin hüküm yer almıyordu. Açık artırmayla yapılan ihalede Havaş, Havataş’ın verdiği rakamı veremedi ve ihaleyi kaybetti. İhaleyi kazanan Havataş ise ihale üzerinden 7 ay geçtikten sonra bu hatta girdi ve ihaleyi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘ Bu hatta tek başımıza olmalıyız, Havaş kaldırılsın’ isteğini iletti.

Bu süreçte Havataş’ın da bağlı olduğu Albayraklar’a ait Yenişafak Gazetesi etkin olarak kullanıldı. Hatta Havaş’ın seferlerine devam etmesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın etkisine vurgu yapılarak ‘TAV Bakanı’ sıfatı kullanıldı.

Bu sırada İstanbul Büyükşekir Belediyesi’ne bağlı UKOME, her yıl otomatik olarak uzatılan Havaş’ın hat iznini uzatmadı. SHY 22’ye göre havalimanından yerli ve yabancı yolcu taşıyabilmek için SHGM’den A tipi lisans alınması zorunluluğu varken Havataş’ta bu lisansın olmamasına rağmen seferlerine başladı. İki şirket bir süre aynı hatta seferlerine devam etti. Ve sonunda Havaş’ın otobüs seferleri ani bir kararla durduruldu.

Havaş’ın seferlerinin durdurulmasına bir çok kesimden tepki geldi. Havaş Otobüs Koordinatörü Osman Er de, “ 500 kişi ekmeğinden oldu. Bu çok acı bir tablo. Çok pahalıya bir hat al sonra zarar ediyorum diyerek diğer firmayı durdur. Bir de Havaş’a korsan yakıştırması yap” diyerek tepkisini dile getirdi.

Havaş seferlerinin durdurulmasına sosyal paylaşım sitesi Twitter’de de tepki vardı. İşte Havaş ile Havataş arasındaki çekişmeye ilişkin sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları:

Atila Filmer 
Bugun havaalanına yolculuk var, HAVAŞ'in seferleri durdurulmuş. Peki ben HAVATAŞ'a binecek miyim? hyr metro ile gideceğim tabiki

Senush Sena Zorlu
Belediye'nin Havataş'ı zarar ediyor diye Havaş'ın operasyonlarını durdurmak nasıl bir zihniyettir, nasıl bir rekabet anlayışıdır!!!

bozavali bozavali
Yeni şafak gazetesi havaş olayını çözdü Tebrikler ticaret yapan medya

kaseifagfur kase-i fağfur
ne olduğunu anlamadım ama havaş'ı biz gold paketliler batırdık sanırım

EvaEvinTR Evin Uygur
adam haksiz kazanci onler devlet diyor yahu. bir Havaş kaldi haksiz kazanan onu da onlediler milletce refaha ciktik. harika !

eskn__ esn
Ìstanbul Havaş otobüslerinde çalışan yüzlerce insan şimdi işsizmi kalacak

AlinaLehtinen Alina Lehtinen
I really hope the airport bus Havas will continue operating between #Taksim and both of the airports.: bit.ly/woaB6A

BenjaminHarvey Benjamin Harvey
Istanbul municipality suspends Havas bus services between airports and city centers. TAV, owner of Havas, says it's opened a case.

diaryofezzgi ecu

Valla enteresan isler oluyor; havas kapanmış artık havatas diye bi şirket kurulmuş sabah madur vatandaş anlatıyordu..,

mervecopuroglu Merve Çopuroğlu
Havatas,Havas'a dava acip,durdurmus ama fazladan bir otobus koymayi akil edememis! Insanlari organize edemedikleri icin 10dk gec kalkti!

AktasIlker Mehmet İlker Aktaş
Ben demistim Ibb Havatas'i kimlere peskes cektiyse, Havas'i yakinda bitirir diye, 1. Roundu kazanmislar sessiz sedasiz!

Serpantin__ Mert Gursoy
Peki havas in yerini kim aldi,HAVATAS,cimen tur-gunaydin tur ortakligindaki her iki sirket de Müsiad a bagli ve buramburam haci yagi kokuyor

barisbiber Barış Biber
IETT sonunda Havas'i da bitirdi Havas komple kapatilmis ve artik Havatas var.. Yazik degilmi onca sene hizmet vermis bir firma..

A_Corapcioglu Ahmet Corapcioglu
ibb yine yandas bir kurulusa verdigi havatas ile havas seferlerine son verip ADİL bir hizmet getirmis , soyguncularr!!!
HAVATAŞ ‘IN LİSANSI YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 11 yıl önce
Adamlar Türkçe'yi bile düzgün konuşamıyor, bir de düşünün bunların turist taşıdığını. Gerçekten çok acı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
boyle yolculukmu yapilir her durakta durup bagaj indirmekle zaman geciriliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kozyatağın'dan Atatürk Hav.Lim.a 15gündür yolcu taşınmıyor,her iki firmanın kapışması tüm yolcuları mağdur etmektedir.iki firmada sessiz bu sesimizi lütfen duysalarda sever koysalar biran önce. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havaş'ın kalitesi ve yıllardan gelen deneyimi ortadadır. yapılan haksızlığa karşı tüketici de inisiyatifi kimseye bırakmayarak hareket etmeli ve havaş'a sahip çıkmalıdır. zorbalığa karşı yapılacak şey "havalimanı" yerine "haavalanı" yazısı taşıyan otobüsleri kullanmamakdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havas 17 sene önce özelleştirmeden satın alındı yani satan develet. bu belediye kalkıp bu sirkettin hakkını bir baskasına satıyor .satın alan firma ben aldım diyor kendi i haklı çıkartıyor . bu haksizliktir gasp tır . Havas ne belediye nede havatasa çalışmasın demedi rekabet olsun dedi .ama dagdan gelin Bagdekini kovdu. 28 senedir havası kullanan yolculardan havasa sahip çıkmalarını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Valla konuyu Ergenekon'a baglayip Silivri'ye tasimazlarsa Havas bu hatta geri donecektir. Istanbul'a 2. kopru yapildiginda 1.'sini kapatalim, kullanilmasin demek gibi bir sey bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Her iki firmada sektörde hizmet vermelidir.İsteyen istediği firmayı kullanır.Kimseyi zorla taşıyamazsınız.Havaş'ın yıılardır sağladığı hizmet ve pesonel kalitesi bellidir. Bu profile uymayan zaten bu firmada barınamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Misafir 16.01.2012 14.57 ye katılıyorum.Rekabet birden fazla kurumun aynı hizmeti vermesiyle olur.Havası ve belediye otobüslerini ortadan kaldırarak rekabetten bahsedemeyiz.Adeletin yerini bulcagına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havataş ben zarar ediyorum diyor, artık rekabet de olmadığına göre zarar etmemek için fiyatlara zam yapacak demektir. Havaş pahalı diyenler olayın bu tarafını da düşünmeli. İbb ihaleye çıkarken "ihaleyi alan bu hatlarda tek taşıyıcı olur" diye bir ibare koymadıysa şimdi yapılan maç başladıktan sonra 3 korner 1 penaltı demek olur. Bence bu işin vebali belediyede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havas veya havatas ne fark eder madur yolcular oluyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000