11 Aralık 2009, Cuma 10:18:32

HAVAŞ'IN SATIŞINDA FLAŞ GELİŞME

TAV Havalimanları Holding A.Ş, tamamına sahip olduğu Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş`nin (HAVAŞ) satışına karar vermişti. Şirket, satışın gerçekleşmesi için Rekabet Kurumu tarafından verilecek kararı bekliyordu... Peki, Rekabet Kurumu ne yönde karar verdi?
  • BRITISH ÖRNEK OLARAK VERDİK ZATEN STAR ALLIANCE İTTİFAKLARI HİZMETLERİ PASLAŞILICAK
  • Arkadaslar, lutfen daha dikkatli bir sekilde arastirin ve yorumlayin lutfen. BRITISH AIRWAYS Star Alliance ittifaki degil One World Partnerdir.
  • AMA BENCE BENİM DEDİĞİM GİBİ OLUCAK STAR ALLIANCE İTTİFAKINA KATILAN BÜTÜN HAVAYOLLARI KENDİ YER HİZMETLERİNİ KENDİSİ VERMEK ZORUNDA BU YÜZDENDE THY UÇAĞINA HAVAŞ HİZMET VEREMEZ VEYA ÇELEBİ O YÜZDEN TGS KURULDU DİYE BİLİYORUM BİRDE ÖZELLEŞTİRMEYE GİDİLİCEKTİ BUDA VESİLE OLMUŞ OLDU . ÖRNEK : BRITISH AIRWAYS BU HAVAYOLUDA STAR ALLIANCE İTTİFAKINA ÜYE O YÜZDEN TÜRKİYEYE GELDİĞİNDE BU HAVA YOLUNA HAVAŞ YERİNE TGS HİZMET VERİCEK THY UÇAĞINA İSE YURT DIŞINDA HANGİ HAVA YOLU STARALLIANCE ÜYESİ İSE YURT DIŞINDA O FİRMA VERİCEK YANİ STARIN ÜYELERİ BİRBİRLERİNİN RAMP TRAFİK VE KARGO HİZMETLERİNİ ÜCRET ALMADAN YAPICAKLAR YİNEDE ÖZÜR DİLERİM ;)
  • vayyy TGS'yi kuracak para kalmadı galiba... zaten TAV'ın da yüzde biri satılıyordu geçen ay, ortalık kaynıyor herhalde, bakalım yabancı havayolları kabul edecek mi TGS'yi?
  • Ahh be kardeşim. Bilmiyorum sen nerede çalışıyorsun ama kesin bizim dünyamızda değil. TGS sadece THYna hizmet verecek. Havaş ve Çelebi devam edecek. Burada küçülecek biri varsa o da Çelebidir. Çünkü TGS nin %50 ortağı Havaşdır... Hadi özür yaz bakalım.
  • TÜRK HAVA YOLLARI ,NIN KURMUŞ OLDUĞU TGS GELİNCE HAVAŞ VE ÇELEBİ TÜRKİYEDEN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALICAK BÜTÜN İSTASYONLARDA YERLİ VE YABANCI UÇAKLARA TGS HİZMET VERİCEK STAR ALLIANCE ÜYE OLAN HAVA YOLLARINA TÜRKİYEDE TGS BAKICAK KISACA
  • TAV borclu oldugu icin,HAVAS'i satmak istiyor.Alacak olanlar yani talipler,rekabet kanunlarina uygunmular,bunu kendileri arastirmasdi gerekir.Zira alicida buna istirak etmek icin azindan bir zaman harcamasi yapiyor.Ekip gelistirmek ve uygulama yapmak icin.TAV bunu satarsa,borcunu azaltir veya tamammen öder ve kasasina parada girebilir.

Türkiye’nin en köklü yer hizmetleri şirketlerinden olan HAVAŞ’ın hisse satışı için beklenen karar çıktı.

HAVAŞ’ın tek sahibi olan TAV Havalimanları Holding konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“19 Ekim 2009 tarihli özel durum açıklamamızda bahsi geçen pay devrine ilişkin olarak Rekabet Kurumu'nun onayı, 10 Aralık 2009 tarihinde tarafımıza ulaşmıştır. Pay devrinin gerçekleşmesi Ulaştırma Bakanlığı ile diğer ön şartların tamamlanmasına bağlıdır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”

SANİ ŞENER NE DEMİŞTİ?

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, satış kararının ardından yaptığı açıklamada, “TAV Havalimanları olarak halihazırda 18 havalimanı/havaalanında hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk ve en büyük yer hizmetleri kuruluşu Havaş’ın yüzde 35 oranındaki hisse satışını İş Girişim ve HSBC Principal Investments gibi iki ortağa gerçekleştirmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Ekonomik krizin bitip bitmediği yolunda tartışmaların uluslararası boyutta sürdüğü bu dönemde gerçekleştirdiğimiz ortaklık sektörümüze ve markamıza duyulan güveni yansıtmaktadır" demişti.

Şener sözlerine şöyle devam etti: “Hisse satışındaki amacımız TAV Havalimanları Holding seviyesinde borçluluğu azaltmak ve ek kaynak yaratılmasıdır. Havaşın küresel kriz nedeniyle ertelenen halka arzının da önümüzdeki orta vadede sermaye piyasalarının düzelmesi ile gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.”

HAVAŞ'IN SATIŞINDA FLAŞ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
BRITISH ÖRNEK OLARAK VERDİK ZATEN STAR ALLIANCE İTTİFAKLARI HİZMETLERİ PASLAŞILICAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar, lutfen daha dikkatli bir sekilde arastirin ve yorumlayin lutfen. BRITISH AIRWAYS Star Alliance ittifaki degil One World Partnerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AMA BENCE BENİM DEDİĞİM GİBİ OLUCAK STAR ALLIANCE İTTİFAKINA KATILAN BÜTÜN HAVAYOLLARI KENDİ YER HİZMETLERİNİ KENDİSİ VERMEK ZORUNDA BU YÜZDENDE THY UÇAĞINA HAVAŞ HİZMET VEREMEZ VEYA ÇELEBİ O YÜZDEN TGS KURULDU DİYE BİLİYORUM BİRDE ÖZELLEŞTİRMEYE GİDİLİCEKTİ BUDA VESİLE OLMUŞ OLDU . ÖRNEK : BRITISH AIRWAYS BU HAVAYOLUDA STAR ALLIANCE İTTİFAKINA ÜYE O YÜZDEN TÜRKİYEYE GELDİĞİNDE BU HAVA YOLUNA HAVAŞ YERİNE TGS HİZMET VERİCEK THY UÇAĞINA İSE YURT DIŞINDA HANGİ HAVA YOLU STARALLIANCE ÜYESİ İSE YURT DIŞINDA O FİRMA VERİCEK YANİ STARIN ÜYELERİ BİRBİRLERİNİN RAMP TRAFİK VE KARGO HİZMETLERİNİ ÜCRET ALMADAN YAPICAKLAR YİNEDE ÖZÜR DİLERİM ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vayyy TGS'yi kuracak para kalmadı galiba... zaten TAV'ın da yüzde biri satılıyordu geçen ay, ortalık kaynıyor herhalde, bakalım yabancı havayolları kabul edecek mi TGS'yi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ahh be kardeşim. Bilmiyorum sen nerede çalışıyorsun ama kesin bizim dünyamızda değil. TGS sadece THYna hizmet verecek. Havaş ve Çelebi devam edecek. Burada küçülecek biri varsa o da Çelebidir. Çünkü TGS nin %50 ortağı Havaşdır... Hadi özür yaz bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRK HAVA YOLLARI ,NIN KURMUŞ OLDUĞU TGS GELİNCE HAVAŞ VE ÇELEBİ TÜRKİYEDEN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALICAK BÜTÜN İSTASYONLARDA YERLİ VE YABANCI UÇAKLARA TGS HİZMET VERİCEK STAR ALLIANCE ÜYE OLAN HAVA YOLLARINA TÜRKİYEDE TGS BAKICAK KISACA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV borclu oldugu icin,HAVAS'i satmak istiyor.Alacak olanlar yani talipler,rekabet kanunlarina uygunmular,bunu kendileri arastirmasdi gerekir.Zira alicida buna istirak etmek icin azindan bir zaman harcamasi yapiyor.Ekip gelistirmek ve uygulama yapmak icin.TAV bunu satarsa,borcunu azaltir veya tamammen öder ve kasasina parada girebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000