27 Ekim 2008, Pazartesi 20:55:42

HAVAŞ'ın çevreciliği tescillendi

Muğla'nın Bodrum ve Dalaman ilçelerindeki havalimanlarının otobüs işletmesini yürüten Havaş 'ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi' sertifikası aldı.
  • Havaş yine bir fark yaratmış ve çevreye verdiği önemi belgelemiş. Umarım dosta düşmana örnek olur. Artık zaman çevreye duyarlılık zamanı. Tüm Dünya bu uygulamayı yapıyor. Yanılmıyorsam Havaalanlarında havaş bir ilk'i başlattı.
  • Ne de Olsa havaş
  • Bu konuda Havaşı tebrik ediyorum.Duyarlı davranışı alkışlamak lazım. Çevrenin ne anlama geldiğini anlayan az kuruluştan biri... Tebrikler
  • Bravo Havaşa ve çalışanlarına. Zamanımızda en büyük mirasın çevre olduğu bilincini ve çevreye olan duyarlılığını bu şekilde belgelemesi Türkiye için önemlidir. Diğer kuruluşlara umarım örnek olur.
  • ne cevresi yaaa...birde işlerinizi düzgün yapabilseniz

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, "Çevre ve iş güvenliğine yönelik standartlar, Havaş bünyesinde uzun süreden beri uygulanmaktaydı. Artık bunu belgelemenin zamanı gelmişti." dedi.

Geçen yıllarda sıfır egzos emisyonu hedefi çerçevesinde havalimanlarında kullandığı araçlarda dönüşüme başlayan ve ilk etapta 33 bataryalı traktör ve forklifti kullanıma sokan şirketin çevreci atağı devam ediyor. "Daha temiz bir dünya, daha yeşil bir çevre için her kurum üzerine düşeni yapmalıdır" ilkesinden hareketle Havaş, araç istasyonlarında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ni uygulamak için harekete geçti.

İlk aşamada şirketin Bodrum ve Dalaman araç istasyonları, eğitim programını tamamlayarak sertifika aldı. Uygulamanın ileriki günlerde diğer istasyonlarda da devam edeceği bildirildi. Genel Müdür Yücel, "Kurumsal vatandaşlık ilkeleri çerçevesinde, daha temiz ve daha yeşil bir çevre için yükümlülüklerimizi yerine getirmek en büyük arzumuzdur. Bu sebeple başlattığımız uygulamalardan ilki, havalimanlarında bataryalı araç kullanımına geçmekti. Şimdi sıra, 'Green Office' tabir edilen uygulamaya geldi." şeklinde konuştu.

Sadece çevreye ve sektöre değil, çalışanlarının sağlığına ve iş güvenliğine de son derece duyarlı olduklarını söyleyen Yücel, bu sebeple 'OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi' sertifika uygulaması başlattıklarını, proje çerçevesinde Ankara, Bodrum, Dalaman ve Gaziantep istasyonlarının eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldığını kaydetti.

TAV Havalimanları Holding şirketlerinden biri olan, Türkiye'nin en eski yer hizmetleri kuruluşu Havaş'ın başlıca faaliyetleri arasında yolcu ve bagaj işlemleri, ramp, uçak temizlik, yük kontrolu ve haberleşme, kargo, uçuş operasyon, ulaşım, temsil ve gözetim yer alıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Nevşehir, Batman, Konya, Sivas, Adıyaman, Şanlıurfa, Muş ve Elazığ'daki toplam 18 havaalanında yer hizmeti veren şirket, tarifeli ve charter sefer yapan ve yaklaşık 200 havayolundan oluşan bir müşteri portföyüne sahip.

HAVAŞ'ın çevreciliği tescillendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Tayyareci ~ 15 yıl önce
Havaş yine bir fark yaratmış ve çevreye verdiği önemi belgelemiş. Umarım dosta düşmana örnek olur. Artık zaman çevreye duyarlılık zamanı. Tüm Dünya bu uygulamayı yapıyor. Yanılmıyorsam Havaalanlarında havaş bir ilk'i başlattı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hawacı ~ 15 yıl önce
Ne de Olsa havaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 15 yıl önce
Bu konuda Havaşı tebrik ediyorum.Duyarlı davranışı alkışlamak lazım. Çevrenin ne anlama geldiğini anlayan az kuruluştan biri... Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çevre ~ 15 yıl önce
Bravo Havaşa ve çalışanlarına. Zamanımızda en büyük mirasın çevre olduğu bilincini ve çevreye olan duyarlılığını bu şekilde belgelemesi Türkiye için önemlidir. Diğer kuruluşlara umarım örnek olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
ne cevresi yaaa...birde işlerinizi düzgün yapabilseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000