23 Mart 2011, Çarşamba 13:24:06

HAVALİMANINI YERLİ KABİLE KORUYACAK

TAV Grubu CEO'su Sani Şener, Libya'da meydana gelen isyan sonrasında ortaklarıyla birlikte yapımını durdurdukları 1.5 milyar Euro değerindeki Tripoli Uluslararası Havalimanı'nın inşaatının koruması için bölgenin yerlileri olarak bilinen Tuareg kabilesiyle anlaşma yaptıklarını söyledi.
  • holding ile yorumcuyu kıyaslaman çok ilginç olmuş arkadaş senmı akıllısın yoksa holdignlerin başında ki insanlar mı dıye o holdginlerin başındakiş sahipleri sokaktaki insanların fikirlerlerine para oduyorlar farkındaysan sadece onlar temsılcı holdınglerın yoksa sen cin alinin pegasusu kendısının mı yonettıgını sanıyorsun yoksa fıkırlere para verıp ınsanların fıkırlerını satın aldıgını bılmıyormusun işte insan farkı küçük düşünüyorsun takılma böle şeylere güzel kardeşim aş kendini,sen türk aklıyla düşünürken bazıları japon aklıyla düşünür kıskanma tebrık et ınsanları..
  • ATALARIMIZ DOĞRU SÖYLEMİŞ BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIRMIŞ AŞAĞIDAKİ CİĞERİ KEDİYE TESLİM ETMEK ADLI YORUMCU GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞ AÇIKÇASI BU BİLGİYİ KAÇ İNSAN BİLİYORDUR MERAK ETTİM DOĞRU BU YAZIYI GÖRÜNCE HEMEN GOOGLE DEDEYE BİRAZ SORAYIM DEDIM VE TÜRKİYE VE DUNYA ÜZERİNDE OYNAN OYUNLARI DİN UZERINDEN OYNANAN OYUNLARI GÖRMEMEK İMKANSIZ GİBİ YORUMCUDA KÜÇÜK ŞEYLERE TAKILIP KALMIŞ ASIL SORGULANMASI GEREKEN BU SAHTE DIN ADAMLARI HER YUZYILDA OLDUGU GIBI HALA GECERLILIGINI KORUDUGUNU BILMEK GEREKIR AMA BIZIM TÜRK INSANI BUNU NERDEN BILECEK BIRAKIN KOYUN SÜRÜSÜ GİBİ OTLASIN DURSUN EVINDE BIR GRCEKTEN BENDEN KEDİYE CİĞER TESLİM ETMEK ADLI YORUMCUYA SENI TEBRIK EDERIM,1. DÜNYA SAVAŞI YILLARINDAKI İNGİLİZ AJAN LAVRANCE HERHALDE TANIMAYAN YOK
  • sanırım sende bu ülkenin şakşakçılarındansın anlaşılan kediye ciğer teslim etmek adlı yorumcu gayet açık net görüşlerini yansıtmış,dünyanın gerçek görüşlerini açıklamış sen bunları göremiyorsan vay bizim başımıza gelene vay kimlere kaldı bu ülke vay..eğitim şart hatta eğitimcinin eğitimi şart bu ülkede anlaşıldı bu ülkede şakşakçılar oldğu sürece bir yere gelemez...''benim naciz vücutum birgün toprak olacaktır ama türkiye cumhuriyeti ilelebet payıdar kalacaktır'' GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bu söz herşeyi doğrular nitelikte olsa gerek..artık şakşakçılar devleti desek bu ülkeye yeridir
  • ya bir akıllı sensin değil mi? sanki koca holding senin kadar düşünemiyor değil mi. sanki özel muhafız alayı vardı da bunlar gitti yerliye otantik olsun diye teslim etti. ya arkadas ne akıllı adamsınız ya! en zor şartlarda, en olmadık insana-kuruma-kişiye güvenirsin. bu bir menfaat ortaklığıdır; kaldı ki adam o yerliye emanet ettiyse, o korumaya karşılık ödemesini de o şekilde; aydan aya perdey pey yapar. napsın, bıraksın da yağmalansın mı? köylü kurnazları ya!!!
  • bırde mreak ettıgım su konu var dunyayu yonettıgını sanan okyanusun obur ucundakı kendını musluman sanan ımam sanan fethullah gulen acaba lıbyada ıkı taraftada musluman akanı akarken amerıkanın bu mudahalesıne tepkısı ne oldu dersınız,,orasını bılemeyız ama CIA ya amerıkaya oturma ıznı almak ıcın CIA yetkıslısıın referans oldugu ınsandan ne beklersınız dıye sorarım yoksa bu kısıler 1850 yılındakı ıngılterenın yetiştirdiği sahte din adamları gıbı olmasın sakın bu fethullahcı ımamlar açıkçası bu soru kaçınılmaz gelır eger bıraz tarıhı bılen tarıhı kurcalayan ınsan olursa gerceklerı gormemek ıcın kor olmak gerekır acıkcası..daha dun fransanın cezayır soykırımının fransaız askerının agzından dınlemelısın kı gercegı goresın...saygılar...
  • acaba lıbyada amerıka vururken gordugu halde sıvılllerıde vururken ne dusundu acaba n dusundu dersınız ıkıde bundan olsun azalsın demesınden başka ne dusunebılır kapıtalıst ulke...ıste en basıtınden bızım o muslumancı devlet lıderlerımız ne dusunur merak ettım lıbyadakı bu olay olurken eger sen madem bolgedekı guclu tek muslaman devletım dıyorsun el atta gorelım musluman guclu devletlıgını baska ulkelerı araya sokmadan sozunu dınlet senı fransaya bıle tenezıl edıp cagırmadılar adamlar senı,sen kalkmıs dağ fare dogurdu dıyorsun ben gucluyum işte delı kendını akıllı sanarmış aynen öle..
  • ne gariptir ki amerıkanın el attıgı her ülke petrol ülkesi sen dunyanın obur ucundan gel dunyayı yonetmeye kalk sana ne oluyor kardesım bu bu ulkelerın komsuları rahatsız olsun ,şimdi bazıları çıkıp bana avrupa devletlerını savunacak fransayı,ingıltereyı savuncak amerıkayı savuncak acaba bu savunanlar hiç tarıhın kanlı sayfalarındakı murekkebı yalama cesaretı gosterdıler mı hıc acıp okumaya cesaretı oldumu fransanın cezayır soykırımını,ıngılterenın senegallini hiç okudular mı en azındna okumadılar ıse belgesellerındekı fransız askerlerının agzından cıkan cumlelerı hıc duydular mı acaba merak edıyorum....yıne amıkan oyunu onunde kullacagı maşalar fransa ve ingıltere arkasında bakarsın amerıka işte sıze dunynaın duzenı..
  • Bana bu olay tarihteki denize düşen yılana sarılır olayını hatırlattı açıkçası,ama başarabiliyorlarsa bu şekilde ordaki yatırımlarını korumak için ne mutlu derim ama kediye ciğer teslim etmek gerçekten zor kedi diğer kedilerin isteğine baskılarına dayanamayıp bir şekilde bır yerden patlak verır mutlaka goreceğiz,tarihten de ders alımıyoruz tarihteki sömürgeci ingiltere,protekiz,ispanya,ingiltere devletleri ABD saymıyorum zaten ataları ingiliz ve fransızlar olduğu için bunlar zaten başı çekiyorlar hem işgalci hemde sömürücü devletler şimdide sıra libyaya siz kimi kandırıyorsunuz amerıka arkada fransız onde yağmalamaya devam değil mi petrol kuyuları hzır beklıyor
Havalimanı için ortaklar olarak şimdiye kadar 600 milyon Euro'luk harcama yaptıklarını belirten Şener, "Buradaki yatırımımızı ve makinelerimizi bir şekilde korumamız gerekiyordu. Bu nedenle burada bulunan Tuareg kabilesiyle anlaşma yaptık. Yatırımların başında Tuareg kabilesinden 150 kişilik ekipler bulunuyor. Kendilerine para da veriyoruz" diye konuştu.

Libya'daki havalimanı projesini şu anda Malta'daki ofislerinden yürüttüklerini ifade eden Sani Şener, sözlerine şöyle devam etti: "Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinde Lübnan ve Brezilyalılarla ortak durumda bulunuyoruz. Toplam değeri 1.5 milyar Euro'luk dev bir yatırım. Şimdiye kadar bunun 600 milyon Euro'luk kısmını bitirmiştk. Bu yatırımın kaba inşaatını tamamladık. Ancak daha sonra meydana gelen olaylardan itibaren işçilerimizi yerlerine ulaştırıp, operasyonumuzu durdurduk. Sonrasında da Malta'daki ofisimizden yürütme kararı aldık"

'DÖNECEKTİK AMA...'
Olayların ardından Tripoli Uluslararası Havalimanı'nın yapımı için orada bulunan yatırım ve makine parkını korumak için önlem arayışlarına girdiklerini anlatan Sani Şener, "Bu nedenle burada bulunan Tuareg kabilesiyle anlaşma yaptık. Yatırımların başında Tuareg kabilesinden 150 kişilik ekipler bulunuyor. Bu insanlar canları pahasına yatırımımızı koruyorlar. Trablus'daki güvenliği sağlıyorlar. Anlaşma nedeniyle tabidir ki kendilerine belirli miktarda ödeme de yapıyoruz" dedi. Şener, müttefik ülkelerin askeri harekatları sonrasında kesin karar veremeyeceklerini ifade etti. Sani Şener sözlerine şöyle devam etti: "Geri dönmemiz söz konusuydu ancak son yaşanan bombalama olaylarından sonra düşünme ihtiyacı hissettik. Ortaya çıkan durum nedeniyle nasıl bir durumun oluşacağını öngöremiyoruz."
HAVALİMANINI YERLİ KABİLE KORUYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
holding ile yorumcuyu kıyaslaman çok ilginç olmuş arkadaş senmı akıllısın yoksa holdignlerin başında ki insanlar mı dıye o holdginlerin başındakiş sahipleri sokaktaki insanların fikirlerlerine para oduyorlar farkındaysan sadece onlar temsılcı holdınglerın yoksa sen cin alinin pegasusu kendısının mı yonettıgını sanıyorsun yoksa fıkırlere para verıp ınsanların fıkırlerını satın aldıgını bılmıyormusun işte insan farkı küçük düşünüyorsun takılma böle şeylere güzel kardeşim aş kendini,sen türk aklıyla düşünürken bazıları japon aklıyla düşünür kıskanma tebrık et ınsanları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATALARIMIZ DOĞRU SÖYLEMİŞ BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIRMIŞ AŞAĞIDAKİ CİĞERİ KEDİYE TESLİM ETMEK ADLI YORUMCU GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞ AÇIKÇASI BU BİLGİYİ KAÇ İNSAN BİLİYORDUR MERAK ETTİM DOĞRU BU YAZIYI GÖRÜNCE HEMEN GOOGLE DEDEYE BİRAZ SORAYIM DEDIM VE TÜRKİYE VE DUNYA ÜZERİNDE OYNAN OYUNLARI DİN UZERINDEN OYNANAN OYUNLARI GÖRMEMEK İMKANSIZ GİBİ YORUMCUDA KÜÇÜK ŞEYLERE TAKILIP KALMIŞ ASIL SORGULANMASI GEREKEN BU SAHTE DIN ADAMLARI HER YUZYILDA OLDUGU GIBI HALA GECERLILIGINI KORUDUGUNU BILMEK GEREKIR AMA BIZIM TÜRK INSANI BUNU NERDEN BILECEK BIRAKIN KOYUN SÜRÜSÜ GİBİ OTLASIN DURSUN EVINDE BIR GRCEKTEN BENDEN KEDİYE CİĞER TESLİM ETMEK ADLI YORUMCUYA SENI TEBRIK EDERIM,1. DÜNYA SAVAŞI YILLARINDAKI İNGİLİZ AJAN LAVRANCE HERHALDE TANIMAYAN YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sanırım sende bu ülkenin şakşakçılarındansın anlaşılan kediye ciğer teslim etmek adlı yorumcu gayet açık net görüşlerini yansıtmış,dünyanın gerçek görüşlerini açıklamış sen bunları göremiyorsan vay bizim başımıza gelene vay kimlere kaldı bu ülke vay..eğitim şart hatta eğitimcinin eğitimi şart bu ülkede anlaşıldı bu ülkede şakşakçılar oldğu sürece bir yere gelemez...''benim naciz vücutum birgün toprak olacaktır ama türkiye cumhuriyeti ilelebet payıdar kalacaktır'' GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bu söz herşeyi doğrular nitelikte olsa gerek..artık şakşakçılar devleti desek bu ülkeye yeridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya bir akıllı sensin değil mi? sanki koca holding senin kadar düşünemiyor değil mi. sanki özel muhafız alayı vardı da bunlar gitti yerliye otantik olsun diye teslim etti. ya arkadas ne akıllı adamsınız ya! en zor şartlarda, en olmadık insana-kuruma-kişiye güvenirsin. bu bir menfaat ortaklığıdır; kaldı ki adam o yerliye emanet ettiyse, o korumaya karşılık ödemesini de o şekilde; aydan aya perdey pey yapar. napsın, bıraksın da yağmalansın mı? köylü kurnazları ya!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bırde mreak ettıgım su konu var dunyayu yonettıgını sanan okyanusun obur ucundakı kendını musluman sanan ımam sanan fethullah gulen acaba lıbyada ıkı taraftada musluman akanı akarken amerıkanın bu mudahalesıne tepkısı ne oldu dersınız,,orasını bılemeyız ama CIA ya amerıkaya oturma ıznı almak ıcın CIA yetkıslısıın referans oldugu ınsandan ne beklersınız dıye sorarım yoksa bu kısıler 1850 yılındakı ıngılterenın yetiştirdiği sahte din adamları gıbı olmasın sakın bu fethullahcı ımamlar açıkçası bu soru kaçınılmaz gelır eger bıraz tarıhı bılen tarıhı kurcalayan ınsan olursa gerceklerı gormemek ıcın kor olmak gerekır acıkcası..daha dun fransanın cezayır soykırımının fransaız askerının agzından dınlemelısın kı gercegı goresın...saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba lıbyada amerıka vururken gordugu halde sıvılllerıde vururken ne dusundu acaba n dusundu dersınız ıkıde bundan olsun azalsın demesınden başka ne dusunebılır kapıtalıst ulke...ıste en basıtınden bızım o muslumancı devlet lıderlerımız ne dusunur merak ettım lıbyadakı bu olay olurken eger sen madem bolgedekı guclu tek muslaman devletım dıyorsun el atta gorelım musluman guclu devletlıgını baska ulkelerı araya sokmadan sozunu dınlet senı fransaya bıle tenezıl edıp cagırmadılar adamlar senı,sen kalkmıs dağ fare dogurdu dıyorsun ben gucluyum işte delı kendını akıllı sanarmış aynen öle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne gariptir ki amerıkanın el attıgı her ülke petrol ülkesi sen dunyanın obur ucundan gel dunyayı yonetmeye kalk sana ne oluyor kardesım bu bu ulkelerın komsuları rahatsız olsun ,şimdi bazıları çıkıp bana avrupa devletlerını savunacak fransayı,ingıltereyı savuncak amerıkayı savuncak acaba bu savunanlar hiç tarıhın kanlı sayfalarındakı murekkebı yalama cesaretı gosterdıler mı hıc acıp okumaya cesaretı oldumu fransanın cezayır soykırımını,ıngılterenın senegallini hiç okudular mı en azındna okumadılar ıse belgesellerındekı fransız askerlerının agzından cıkan cumlelerı hıc duydular mı acaba merak edıyorum....yıne amıkan oyunu onunde kullacagı maşalar fransa ve ingıltere arkasında bakarsın amerıka işte sıze dunynaın duzenı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bana bu olay tarihteki denize düşen yılana sarılır olayını hatırlattı açıkçası,ama başarabiliyorlarsa bu şekilde ordaki yatırımlarını korumak için ne mutlu derim ama kediye ciğer teslim etmek gerçekten zor kedi diğer kedilerin isteğine baskılarına dayanamayıp bir şekilde bır yerden patlak verır mutlaka goreceğiz,tarihten de ders alımıyoruz tarihteki sömürgeci ingiltere,protekiz,ispanya,ingiltere devletleri ABD saymıyorum zaten ataları ingiliz ve fransızlar olduğu için bunlar zaten başı çekiyorlar hem işgalci hemde sömürücü devletler şimdide sıra libyaya siz kimi kandırıyorsunuz amerıka arkada fransız onde yağmalamaya devam değil mi petrol kuyuları hzır beklıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000