05 Ocak 2009, Pazartesi 23:52:32

Hangi havacının ofisi dinleniyor?

TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a ait Akfen Holding'in Levent Loft 1 konutlarındaki ofislerinin dinlendiği iddia edildi.

Loft 1 konutlarının işletmecisi Akfen Turizm, binanın elektronik ve haberleşme altyapısını kuran Beta İletişim Hizmetleri ile sözleşmesini fesh etti. Bu iddiayı kabul etmeyen Beta İletişim AŞ, iddiaları reddedip Akfen Turizm aleyhine 2.8 milyon TL'lik dava açtı.

Hamdi Akın'ın sahibi olduğu Akfen İnşaat, fabrika binasından dönüştürerek yaptığı 144 konutun işletmesini yine Akın'a ait Akfen Turizm'e bıraktı. Akfen Turizm ise konutların haberleşme sisteminin, elektronik altyapısının ve internet hizmetlerinin oluşturulması için 8 Ağustos 2007'de Beta İletişim Hizmetleri ile 15 yıllık bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, konut sakinlerine sunulan hizmetler karşılığında elde edilecek gelir iki şirket arasında paylaştırılacaktı.
 
Beta İletişim, 809 bin Euro değerinde yatırım yaptı. Ancak Akfen Turizm, Loft 1 konutlarının telefon ve haberleşme sisteminin tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin denetiminde, holdingin Loft konutlarında yer alan bürolarındaki telefonların dinlendiğini tespit etti.

Akfen Holding'in hazırlattığı 29 Mayıs 2008 tarihli 54 sayfalık raporda "Santral sistemi üzerinde yapılan incelemede Akfen Holding mali direktörüne ait tüm telefon görüşmelerinin izin alınmaksızın ve bilgilendirilmeksizin kayıt altına alındığı tespit edilmiştir" denildi.

Holding yönetimi bu raporun ardından, 3 Haziran 2008'de Beta AŞ'ye Beyoğlu 37. Noterliği aracılığıyla bir ihtar gönderildi  ve ardından Beta İletişim AŞ çalışanlarının binanın elektronik ve haberleşme sistemine müdahalesini önleyerek giriş kartlarını da iptal etti. Akfen Holding avukatları da Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Beta İletişim AŞ'den karşı dava

3 Haziran 2008 tarihli noter ihtarından habersiz olduğunu öne süren Beta İletişim ise personelinin binaya alınmadığını, giriş kartlarının iptal edildiğini, personelin binaya giriş ve çıkışlarda araçlarıyla arandığını, hapisle tehdit edildiğini yazdı. Beta İletişim'in ortaklarından Hasan Kulalar, 21 Haziran 2008'de Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kulalar, kendilerine ait mallara zarar verildiğini öne sürdü. Zaman kaybetmeyen Akfen Turizm, suç duyurusundan üç gün sonra Beta İletişim ile olan 15 yıl süreli sözleşmesini tek taraflı feshetti. 

Dava açan Beta İletişim, sözleşmenin feshine neden olan iddiaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Binanın elektronik altyapısı için 809 bin 600 Euro harcama yaptığını öne süren Beta İletişim, 15 yıl içinde de 553 bin 111 Euro kâr kaybından mahrum kaldığını, haksız fesih nedeni ile 100 bin Euro'da cezai şart alacağının olduğunu öne sürdü.

Toplam 1 milyon 557 bin Euro alacaklı olduğunu öne süren Beta İletişim, bu paranın şimdilik 794 bin Euro'ya karşılık gelen 1 milyon 430 bin TL'nin faiziyle tahsilini istedi.

Fabrika binasından konuta

Levent Loft1, Loft adını Amerika'dan alan bir yerleşim yeri. Loft, eski depo ve endüstriyel alanlarının, bina yıkılmadan konuta dönüştürülmesinin Amerika'da kullanılan adı. Ticari ve endüstriyel yerleşimin değişimi Amerika'da loft kavramının ortaya çıkmasına neden oldu ve günümüzde tüm dünyaya yayılan bir trend halini aldı. Bu fenomen, 1970'li yıllarda evsizlik sorununa çözüm alternatifi olarak Amerikalı sanatçıların önderliğinde başlatıldı. New York'ta yaşayan bazı sanatçılar, endüstriyel amaçla kullanılan binalara yerleşmeye başladılar. Loft konsepti ile yapılan konutlarda yaşam ve çalışma alanları bir alanda oluşturulduğu için daireler geniş bir alanda yapılıyor.

Levent Loft1 konutları ise 105 ile 205 metrekare arasında değişen ve her bir dairenin farklı bir mimari yapısı olan 114 daireden oluşuyor. Dairelerin her biri 331 ile 982 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satılmıştı. Konutlarda oturan sakinler, her türlü ihtiyaçlarını buradan sağlıyor.

Haberturk.com

Hangi havacının ofisi dinleniyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000