31 Aralık 2008, Çarşamba 18:53:56

Hamdi Akın'dan Gazipaşa açıklaması

TAV Havalimanları Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Gazipaşa Havaalanı'nın Haziran ayının ortasında hizmete açılacağını söyledi. Akın, ekonomik krize rağmen Makedonya'ya olan yatırımlarını iptal ederek Gazipaşa Havaalanı'nı öne aldıklarını belirtti.
  • 1800 metrelik, tek yönden iniş ve yine iniş yönüne doğru kalkış, karadan yaklaşma olmayacak ( çünkü olamıyor A 319 için bile), ILS kurulamıyor, sürekli arka rüzgarla yaklaşma ve iniş, nereye kadar olur bilmem. Eğer bir şirket binbir ricayla uçağını bburaya yönlendirip son anda antalya ya divert ederse ( ki buraya sürekli bir operasyonda bu oran dünyadaki en yüksek oran olur) hem meydanın adı kötüye çıkar, hem de şirket çok zarar eder ve hemen programından çıkarır. Bence kafasındakileri tam paylaşmadı Hamdi bey. Zaten toplantıdaki son cümlelerini kimse anlamadı ama en önemli itiraflardı. Tek yönlü bir meydan olacağı ve burada TAV a ait bir uçuş okulu kurduklarıydı. Tahmin ettiğim gibi vergi vericeğine, kendine yatırım yap mantığı var burada
  • Nedeni ise,160 KM mesafeden Alanya'ya turist tasimaktir.Bunun adi modern iskencedir. Ayni zamanda Gazipasa ve Anamur'a kadar uzanan sahillerin dogasinin degerini kavramaktan acizligimizin bir belgesidir.Sakin ve sakin ha Alanya ve Side'e yapilan doga katliamini buralarda yapmayalim.O bölgeyide doga severlere acalim. Varsin saatte 2 ucak insin,amma kaliteli ve parali turiste bu kapiyi acalim.199 € AI, pijama ile kahvaltiya gelen turiste degil.Sayin Kaymakamlar ve Belediye Baskanlari görevlerini tam anlamiyla yaparlarsa,Hamdi Bey'inde isini kolaylastirmis olurlar.Hayirli ve bol turistli yeni yilimiz hayirli olsun.
  • Umarım Gazipaşa açılır ve insanlar huzur içinde istedikleri havalimanına inerler. AYT havalimanı gerek hizmet (?) gerekse yoğunluk açısından biraz rahat eder. AYT havalimanı sanırım uçak kaybedecek diye korkuyor. İyi hizmet veren kazanır. Hem de TAV dan birşeyler öğrenir :)
  • B747 bolge halkina `charter ucaklari inemez` yorumlarini cevaplamak, onlari rahatlatmak icin soyledigi bir sozdur. Antalya`ya B747 yagiyorda geri kalani Gazipasa`ya gelecek degil. Hersey pist de degil zaten, Antalya`ya 47 iniyorda ne oluyor, apron felc oluyor onlari dondurmek icin. Umarim o meydan en yakin zamanda sorunsuz acilir da turistler onca yolu 3-4 saat transfer yapilarak rezil olmazlar artik.
  • Istimlak olayi gerceklesmezse o alan ancak A319'lari kaldirabilecek bu haliyle. B747 o alana nasil inecek alan uzatilsa bile ben anlayamiyorum. Baski hatasi olmasin bu B747?
  • Sayın Akın biraz uçmuş kendi çapında. Hani A319 tamam fakat B747..? Sanıyorum kendisi Gazipaşa'yı sadece proje evraklarında harita ve kroki olarak gördü. Bakalım bu sefer uyutmanın nedeni ne olacak...

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Akın, ALTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, Alanya, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Kaymakamı Cem Burak Özgenç ve çok sayıda turizmcinin katıldığı toplantıda, TAV Havalimanları Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Gazipaşa Havaalanı'nın son durumu ile ilgili bilgi verdi. Havaalanına uçağın haziran ayında ineceğini anlatan Akın, "Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. İlk etapta A-319 dediğimiz Airbus uçakları çok rahatlıkla inecek. İnşallah seneye de Boeing 747'leri indiririz. Böylece sorun kalmayacak. Şu anda havaalanının pist uzunluğu bin 900 metre. İstimlâk ile ilgili meseleleri çözdüğümüz takdirde pist uzunluğu 2 bin 400 metreye çıkacak. Böylece önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Havaalanımızda güvenlik açısından en son teknik cihazların hepsi olacak." dedi.

Yaptıkları araştırmaya göre, havaalanının bulunduğu bölgede son 10 yılda sert ve ters esen rüzgara rastlanmadığını belirten Akın, "Yılda 3-5 gün aşırı sert esen ters rüzgar olduğu takdirde uçuşlar kısa süre iptal edilir. Biz son 10 yılın hava raporlarını inceledik ve böyle bir duruma rastlamadık. Biz özel bir havaalanı işletmecisi olduğumuz için sizler gibi düşünüyoruz. Uçak inebilirse iner, inemeyeceği hava şartları varsa inmez. Esenboğa'ya da uçak inemediği gün oluyor. Günün belirli saatlerinde uzak inemiyorsa bu Gazipaşa'ya havaalanı yapılmamasını gerektirmez." şeklinde konuştu. Gazipaşa Havaalanı'nın Antalya'ya rakip olmayacağını ifade eden Akın, kendi müşterisini kendisinin oluşturacağını söyledi. Havaalanının tek pist ortamında çok yoğun çalışmayacağı bilgisini veren Akın, saatte 2 uçağın ineceğini söyledi.

Ulaştırma eski Bakanı Mehmet Köstepen ve Ömer Barutçu zamanında Yap İşlet Devret Kanunu'nun devreye sokulup, bu kanunla birlikte Antalya ve İstanbul havaalanlarının ihale edildiğini hatırlatan Akın, şöyle devam etti: "O denemde özel sektörün yarattığı finansman olanaklarından yararlanma imkanı ortaya çıkartıldı. Böylelikle İstanbul ve Antalya ile başlayan yap işlet devret projeleri devreye girip, başarılı da olunca arkasından Dalaman, Ankara, İzmir ve ihalesi yapılan Bodrum, yepyeni havaalanlarına kavuştu. Şu anda Avrupa'nın en yeni havaalanlarına sahip ülkesi Türkiye'dir. Türkiye dışında, 6-7 havaalanını 5-6 yılda yenileyebilen bir ülke daha yoktur."

ALTSO Başkanı Kerim Taç da yıllardır ümit bağlanan Gazipaşa Havaalanı'nın sadece Gazipaşa ve Alanya ilçelerini değil, Anamur'a kadar uzanan kıyı bandına olan bir yatırım olarak görüldüğünü söyledi. Taç, havaalanının özellikle doğu beldelerinde yoğunlaşan yabancı uyruklulara yönelik konut satışlarını tetikleyeceğini kaydetti.

Toplantı sonunda seyahat acentesi sahibi Remzi Avcı tarafından TAV Havalimanları Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a maket bir uçak hediye edildi.

Hamdi Akın'dan Gazipaşa açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

verim ~ 15 yıl önce
1800 metrelik, tek yönden iniş ve yine iniş yönüne doğru kalkış, karadan yaklaşma olmayacak ( çünkü olamıyor A 319 için bile), ILS kurulamıyor, sürekli arka rüzgarla yaklaşma ve iniş, nereye kadar olur bilmem. Eğer bir şirket binbir ricayla uçağını bburaya yönlendirip son anda antalya ya divert ederse ( ki buraya sürekli bir operasyonda bu oran dünyadaki en yüksek oran olur) hem meydanın adı kötüye çıkar, hem de şirket çok zarar eder ve hemen programından çıkarır. Bence kafasındakileri tam paylaşmadı Hamdi bey. Zaten toplantıdaki son cümlelerini kimse anlamadı ama en önemli itiraflardı. Tek yönlü bir meydan olacağı ve burada TAV a ait bir uçuş okulu kurduklarıydı. Tahmin ettiğim gibi vergi vericeğine, kendine yatırım yap mantığı var burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Nedeni ise,160 KM mesafeden Alanya'ya turist tasimaktir.Bunun adi modern iskencedir. Ayni zamanda Gazipasa ve Anamur'a kadar uzanan sahillerin dogasinin degerini kavramaktan acizligimizin bir belgesidir.Sakin ve sakin ha Alanya ve Side'e yapilan doga katliamini buralarda yapmayalim.O bölgeyide doga severlere acalim. Varsin saatte 2 ucak insin,amma kaliteli ve parali turiste bu kapiyi acalim.199 € AI, pijama ile kahvaltiya gelen turiste degil.Sayin Kaymakamlar ve Belediye Baskanlari görevlerini tam anlamiyla yaparlarsa,Hamdi Bey'inde isini kolaylastirmis olurlar.Hayirli ve bol turistli yeni yilimiz hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT ~ 15 yıl önce
Umarım Gazipaşa açılır ve insanlar huzur içinde istedikleri havalimanına inerler. AYT havalimanı gerek hizmet (?) gerekse yoğunluk açısından biraz rahat eder. AYT havalimanı sanırım uçak kaybedecek diye korkuyor. İyi hizmet veren kazanır. Hem de TAV dan birşeyler öğrenir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B747 ~ 15 yıl önce
B747 bolge halkina `charter ucaklari inemez` yorumlarini cevaplamak, onlari rahatlatmak icin soyledigi bir sozdur. Antalya`ya B747 yagiyorda geri kalani Gazipasa`ya gelecek degil. Hersey pist de degil zaten, Antalya`ya 47 iniyorda ne oluyor, apron felc oluyor onlari dondurmek icin. Umarim o meydan en yakin zamanda sorunsuz acilir da turistler onca yolu 3-4 saat transfer yapilarak rezil olmazlar artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
Istimlak olayi gerceklesmezse o alan ancak A319'lari kaldirabilecek bu haliyle. B747 o alana nasil inecek alan uzatilsa bile ben anlayamiyorum. Baski hatasi olmasin bu B747?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 15 yıl önce
Sayın Akın biraz uçmuş kendi çapında. Hani A319 tamam fakat B747..? Sanıyorum kendisi Gazipaşa'yı sadece proje evraklarında harita ve kroki olarak gördü. Bakalım bu sefer uyutmanın nedeni ne olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000