05 Nisan 2013, Cuma 09:29:47

HAMDİ AKIN: "3. HAVALİMANI İÇİN KARAR VERMEDİK"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul’a yapılması planlanan 3. Havalimanı ile ilgili olarak, "Henüz ihaleye katılım konusunda bir karar almış değiliz. Nisan ayı ortasında Yönetim Kurulumuz bu konudaki kararını verecektir" dedi.
  • 3.'sü hayal olabilir. Kanal İstanbul gibi balon projeye benziyor.AHL'nin kapasitesi istenirse 2 katına çıkartılabilir.Çevresindeki kaçak yapıları istimlak edilerek batısına 1 pist eklenebilir. (Florya -K.Çekmece arası).Birde askeri apronu da katılırsa bir pist daha elde edilebilir.Bütün dünyada havalimanları modüler eklentilerle kapasite arttırıyorlar.Yapılacak 3. havalimanı tarihi yarım adadan uzak ve akıllıca değil.Eklenen pistlerle beraber güçlenecek olan teknik altyapı kapasiteyi 2 kat arttırabilir.Hatta deniz üzerine dahi bir pist yapılabilir.Neden olmasın?
  • limak almasın da kim alırsa alsın...
  • paranız yok da ondan karar veremiyorsunuz. geçen yıl bilmem kaç milyar dolara şirkete yabancı ortak aldınız, hala para yok, vergi öderken zarar göstermesini biliyorsunuz ama
  • Çevir kazı yanmasın
  • Hadi ordan

Hem finansman konusunda hem de sahada çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Akın, " 3. Havalimanı 10 milyar dolarlık yatırım değeri ile bu bölgede belki de dünyada Yap İşlet Devret Modeliyle yapılan en büyük proje durumunda. İhalenin ertelenip ertelenmeyeceği Hükümetimizin vereceği bir karar. Ancak bizim erteleme gibi bir talebimiz olmayacak” dedi.

Afken Holding’in 2012 mali sonuçlarının ve gelecek hedeflerinin değerlendirildiği basın toplantısına katılan Hamdi Akın, 3. Havalimanı ile ilgili sorulara yanıt verirken, "'Biz yapamazsak hiç kimse yapamaz' derken, aynı zamanda 'Biz yaparsak herkes de yapabilir' diye düşünüyoruz. Ancak TAV olarak biz bu teknolojinin tamamına sahibiz. Havalimanı yapım ve işletmesinde bu bölgenin en büyük şirketiyiz. Dolayısıyla ihaleye girmek söz konusu olursa başka bir yabancı ortak arayışımız yok. Bizim bu büyük tecrübemize değer katacak başka bir grup yok. Ancak ihaleye girip aldıktan sonra belki finansman konusunda bir ortaklık düşünülebilir. İhaleden sonra öz kaynaklarımızı ve kendi finansman gücümüzü değerlendirdikten sonra ne kadar eksiğimiz var ona bakarız ve finansman konusunda bir ortaklık planlayabiliriz” diye konuştu. (Miliyet)

HAMDİ AKIN: "3. HAVALİMANI İÇİN KARAR VERMEDİK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

3. havalimanı ? ~ 11 yıl önce
3.'sü hayal olabilir. Kanal İstanbul gibi balon projeye benziyor.AHL'nin kapasitesi istenirse 2 katına çıkartılabilir.Çevresindeki kaçak yapıları istimlak edilerek batısına 1 pist eklenebilir. (Florya -K.Çekmece arası).Birde askeri apronu da katılırsa bir pist daha elde edilebilir.Bütün dünyada havalimanları modüler eklentilerle kapasite arttırıyorlar.Yapılacak 3. havalimanı tarihi yarım adadan uzak ve akıllıca değil.Eklenen pistlerle beraber güçlenecek olan teknik altyapı kapasiteyi 2 kat arttırabilir.Hatta deniz üzerine dahi bir pist yapılabilir.Neden olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaos ~ 11 yıl önce
limak almasın da kim alırsa alsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
decide ~ 11 yıl önce
paranız yok da ondan karar veremiyorsunuz. geçen yıl bilmem kaç milyar dolara şirkete yabancı ortak aldınız, hala para yok, vergi öderken zarar göstermesini biliyorsunuz ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıvırmalım ~ 11 yıl önce
Çevir kazı yanmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yedik yani ~ 11 yıl önce
Hadi ordan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000