03 Aralık 2013, Salı 16:28:28

GÜNÜN BOMBASI: "TAV, SABİHA GÖKÇEN'E ORTAK OLACAK"

TAV Havalimanları Holding'in Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Hintli ortaklarından GMR'ın yüzde 40'lık hissesi için görüşmeler yaptığı iddia edildi.
  • inşallah ama biz alışanlara bir yararı olurmu o meçhul tabiki
  • 1980 DEN ÖNCE OLMAYAN,1991 DE DYP-CHP BİRLİKTE OLDU.
  • ozelikle havacılık sektorunde faliyet gosteren şirketler için basarının anahtarı kaliteli personeldir Şirketlere değer ve kalite katan da personelidir, değeri yitirten ve kaliteyi dusduren de personelidir. Calısanın kaliteli ise işi teslim eder ilerlersin. değilse ugrasır durursun. ve oldugun yerde sayarsın . Kaliteli personelle calısmakta patronun secimi.... Kaliteli personeldenden derken , bir takım ilişkilerle isim yapmıs reklamı olan, personelen bahsetmiyorum :) bu tarz adamlar kaliteli personelide bozuyor yada kacırıyor.)
  • sabihanın da yeni havalimanının da TAV'a ihtiyacı var inşallah bu tip bir ortaklık gerçekleşir... Limak'ın sabihadaki beceriksizliğini ödediği tazminatları yönetemediği yer hizmetleri güvenlik gibi şirketlerini sektör içindeki herkes biliyor.. diğer tarafta BTA ATÜ HAVAŞ TAV Bilişim TAV Güvenlik vs. vs. vs.
  • Ticaret bu hersey olabilir, gerçi ben TAV dan 3.Havaalanında ortak olmasını beklerdim, bildiğim kadarıyla ortak değil..
  • Limak SAW a TAV ı sokmaz. Balon haber.
  • Bunun ardindan TAV 3. Havalimanina disardan ortak girerse sasirmayin.
  • Günün bombası :)))
  • Pegasus cok fena ya
  • Sabiha Gökçen havalimanı hakettiği değere ve yönetime bu yolla ulaşır umarım

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın üç ortağından birisi olan Hintli GMR Infrastructure şirketteki yüzde 40 hissesini satmak için görüşmelerini hızlandırırken, GMR'ın hisseleri ile halihazırda şirkette yüzde 20 paya sahip olan Malezyalı Malaysia Airports Holdings ve TAV Havalimanları Holding ilgileniyor.

İstanbul'un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen'de Limak Yatırım'ın da yüzde 40 hissesi bulunuyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, Reuters'a yaptığı açıklamada, "TAV sürpriz bir biçimde Sabiha Gökçen'deki GMR'ın yüzde 40 payı ile ilgileniyor ve bu konuda görüşmeler yapıyor" dedi.

Limak Yatırım, GMR ve TAV konu hakkında yorum yapmazken, Malaysia Airports Holdings yetkililerine ulaşılamadı.

Sürece yakın diğer bir kaynak, "GMR uzun zamandan bu yana Sabiha Gökçen'deki hisseleri ile ilgili opsiyonları değerlendiriyor. Ancak son birkaç ayda özellikle Temmuz-Eylül döneminde Sabiha Gökçen'in vergi sonrası kârının artması nedeniyle bu süreç hız kazandı. Üçüncü bir ortağın şirkete girmesi yerine mevcut ortaklar Limak veya Malaysian Airports, GMR'ın hisselerini satın alabilirler. Satış bedelinin ne olacağı ile ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte EBITDA'nın 6-7 katı olabilir ki bu da GMR için tatmin edici bir rakam anlamına gelir" dedi.

Sabiha Gökçen'in yolcu sayısı Ocak-Ekim döneminde yüzde 24 artışla 15.7 milyon oldu. Bu rakamın 10 milyonu iç hat, 5.7 milyonu ise dış hat yolcusu.

2007 YILINDA ALDILAR

Malaysia Airports, Limak, GMR ortaklığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletme hakkını 2007 yılında 20 yıllığına 1.93 milyar euro bedelle almışlardı. Konsorsiyum havalimanını 2008 yılında devraldı ve Ekim 2009 itibariyle de operasyonlarına başladı.

Sabiha Gökçen'in ortaklarından Limak aynı zamanda İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı için 3 Mayıs'ta düzenlenen ihaleyi 25 yıl için 22.152 milyar euro artı KDV kira bedeliyle kazanan ve Cengiz-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubunda da yer alıyor.

Fransız ADP'nin en büyük hissedar olduğu TAV Havalimanları ise İstanbul'un en büyük havalimanı konumundaki Atatürk Havalimanı'nın 2021 yılına kadar işletme hakkına sahip. TAV Havalimanları üçüncü havalimanı için yapılan ihalede üçüncü sırada yer almıştı. (EkoFinans)

GÜNÜN BOMBASI: "TAV, SABİHA GÖKÇEN'E ORTAK OLACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

güvenlik ~ 10 yıl önce
inşallah ama biz alışanlara bir yararı olurmu o meçhul tabiki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOALİSYON ~ 10 yıl önce
1980 DEN ÖNCE OLMAYAN,1991 DE DYP-CHP BİRLİKTE OLDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalifiye personel. ~ 10 yıl önce
ozelikle havacılık sektorunde faliyet gosteren şirketler için basarının anahtarı kaliteli personeldir Şirketlere değer ve kalite katan da personelidir, değeri yitirten ve kaliteyi dusduren de personelidir. Calısanın kaliteli ise işi teslim eder ilerlersin. değilse ugrasır durursun. ve oldugun yerde sayarsın . Kaliteli personelle calısmakta patronun secimi.... Kaliteli personeldenden derken , bir takım ilişkilerle isim yapmıs reklamı olan, personelen bahsetmiyorum :) bu tarz adamlar kaliteli personelide bozuyor yada kacırıyor.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrusu ~ 10 yıl önce
Bkz. İzmir. Kaliteli personelin çoğu kaçtı, daha doğrusu kaçmak zorunda kaldı...
ceee ~ 10 yıl önce
sabihanın da yeni havalimanının da TAV'a ihtiyacı var inşallah bu tip bir ortaklık gerçekleşir... Limak'ın sabihadaki beceriksizliğini ödediği tazminatları yönetemediği yer hizmetleri güvenlik gibi şirketlerini sektör içindeki herkes biliyor.. diğer tarafta BTA ATÜ HAVAŞ TAV Bilişim TAV Güvenlik vs. vs. vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaret ~ 10 yıl önce
Ticaret bu hersey olabilir, gerçi ben TAV dan 3.Havaalanında ortak olmasını beklerdim, bildiğim kadarıyla ortak değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rekabet ~ 10 yıl önce
Limak SAW a TAV ı sokmaz. Balon haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 10 yıl önce
belki de limak çağırıyordur gel bizi kurtar beceremedik diye
haha'ya ~ 10 yıl önce
doğrudur, TAV becerir
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunun ardindan TAV 3. Havalimanina disardan ortak girerse sasirmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)))) ~ 10 yıl önce
Günün bombası :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasus cok fena ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sabiha Gökçen havalimanı hakettiği değere ve yönetime bu yolla ulaşır umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV'lı ~ 10 yıl önce
Yahu, şu yorumu hangi bilgi, birikim, deneyim ve tecrübeye dayanarak söyleyebiliyorsun? Ben, 8 senedir tav'da çalışıyorum, üfürerek yorum yapmayın. Burda, FIDS ci müşteri ilişkileri olur, otoparkçı muhassebeci olur, valeci iş güvenlik olur, şöför peşin tahsilatçı olur... ne değeri arkadaşım? Artı açlık sınırında paraya razı olucaksın
Ege'den ~ 10 yıl önce
TAV'lı arkadaşım doğru söylemişsin. TAV yöneticilerinin personele bakış açıları enteresan. Önce sözde eğitimlerle seni uyuştururlar, kendini adam zannedersin, sonra da iliğine kadar sömürürler... Ama torpilin varsa bilemem. Çünkü torpilli personele çok çok iyi bakarlar. Cevher olup yol istersen, o yolu bulamayacak kadar beceriksizdirler. Ama kifayetsiz eğitimsiz olsan da seni müdür şef yapmanın yollarını keşfedecek kadar da zekidirler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000