31 Mayıs 2013, Cuma 08:58:42

GAZİPAŞA'DAKİ TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Gazipaşa Havalimanı'nda sabah saatlerinde yapılan tatbikatta, temsili olarak piste gövde üzeri iniş yapan ve pist başına kadar geldikten sonra pisten çıkarak yanan bir uçağı söndürme ve uçaktaki yaralıyı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Tatbikatı, TAV Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı sevk ve idare etti. Kulenin alarmı ile havalimanına ait itfaiye ve sağlık ekipleri, kısa sürede alana ulaştı. Söndürme çalışmaları devam ederken Gazipaşa Orman İşletme ekipleri de olay yerine ulaştı. Havalimanı güvenlik görevlileri, alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yaralanan yolcular çıkarıldı ve olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastanelere götürüldü. Gerçeğini yaratmayan tatbikatın ardından tatbikatı izleyen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, tatbikatta görev alan ekibi tebrik etti.

Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, yıl içerisinde sürekli olarak ateşli ve ateşsiz tatbikatların yapıldığını ve itfaiye personelinin 12 ay boyunca sürekli olarak eğitimden geçtiğini söyledi. Olası kaza olaylarında zamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Aşıklı, bu tür olaylarda insanların zamanla yarışmaları gerektiğini ifade etti. Aşıklı, “Tatbikatın amacı zamanında olaya müdahale etmek, koordinasyonu sağlıklı bir şekilde olması ve çok daha önemlisi itfaiye erlerinin becerilerini geliştirmeleridir. Zaten itfaiye personelimiz yıl içerisinde ateşli ve ateşsiz tatbikatlarını sürekli yapıyorlar ve 12 ay boyunca devamlı eğitim görüyorlar. Alarmın verilmesi ile gerek olay yerine intikal, gerek olaylara müdahale ve gerekse koordinasyon olarak gayet başarılı geçti. İtfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri ile kendi aralarındaki iş birliği ile gayet başarılı bir tatbikat oldu. Olayın başlaması ve son bulması 9 dakika sürdü. 9 dakika biçim çok önemli. Bu süre içerisinde olaya müdahale edilip sonlandırılabiliniyorsa, bu iş tamam demektir” diye konuştu.

"KOORDİNASYON ÖNEMLİ"

Tatbikatı izleyen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, havalimanının birçok kurumun koordinasyonu içerisinde yürütülmesi gereken komplike bir kuruluş olduğunu belirtti. Pamuk, “Bu tesisin içerisinde çok farklı kurumlar aynı bir zincirin halkası gibi birbirleriyle koordine içerisinde hizmeti vermek durumunda. Bu koordinasyonu sağladığınız zaman havalimanında hizmette kaliteyi yakalayabilme imkanınız oluyor. Aksi takdirde bireysel, kurum bazında başarılı olabilirsiniz ancak komplike koordinasyonu sağlayamazsanız iyi bir hizmet vermeniz mümkün değil. Bu çerçevede bugün de güvenlik tatbikatını gerçekleştirdik. Polis, jandarma, orman işletme, havalimanındaki itfaiye, sağlık ve özel güvenlik teşkilatları ile birlikte ortak bir şekilde gerçekleştirildi. Koordinasyon içerisinde başarılı bir tatbikat oldu. Gerçeği aratmayacak şekilde ciddiyetle ortaya konulmuş başarılı bir tatbikat oldu. Bu tatbikata katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İnşallah bu tür olumsuzlukla Gazipaşa Havalimanında karşılaşmayı kesinlikle istemeyiz ancak olduğu anda da buna hazırlık olmak durumundayız. Bu tatbikat bize Gazipaşa Havalimanının zaten güvenli bir havalimanımız. Alt yapısı, ekipmanı ve personel eğitimi her türlü olumsuzluğa hazır bir alt yapımız olduğunu gösterdi” dedi.

Pamuk, tatbikatın sonunda tatbikatta görev alan ekibi tebrik etti.

GAZİPAŞA'DAKİ TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000