14 Mayıs 2009, Perşembe 08:01:03

Gazipaşa uçuşlara hazırlanıyor

Yapımına 1991 yılında başlanan, Gazipaşa ve Alanya halkının umudu haline gelen Alanya-Gazipaşa Havaalanı'nda önümüzdeki günlerde deneme uçuşu gerçekleştirileceği bildirildi.
  • Sıcak iklimin hakim olduğu bu meydanı Tarkim gibi okullar eğitim merkezi olarak kullanabilir. Er-Ah bu sayede çok kısa sürede önemli avantajlar sağladı. Darısı Tarkim gibi güzide okulların başına...

Edinilen bilgiye göre, temel atılmasının ardından yapımına uzun süre ara verilen ve 2 yıl önce yeniden ihale edilerek, yapım ve işletim hakkı TAV firmasına verilen Alanya-Gazipaşa Havaalanı'nda çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Havaalanında 1.825 metre uzunluğundaki pist tamamlanırken, kule, sinyalizasyon ve ışıklandırma sistemleri tamamlanma aşamasına geldi.
Çalışmaların iki hafta içinde tamamlanacağı ve deneme uçuşlarının yapılacağı bildirildi. Sivil Havacılık Daire Başkanlığı'ndan gelen yetkililer çalışmaları denetledi. Yetkililerin havaalanına uçakların inebileceği yolunda olumlu görüş belirttikleri bildirildi. Havaalanının hizmete açılması için Sivil Havacılık Daire Başkanlığı'nın vereceği ruhsatın beklendiği, buranın hudut kapısı olması için gerekli çalışmaların başladığı, bu kararın Bakanlar Kurulu'ndan çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, bu hafta içerisinde test uçuşlarına başlanacağı, başarılı sonuç alınması durumunda, havaalanının Haziran’da resmen hizmete açılacağı ifade edildi.

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, yaptığı açıklamada, Gazipaşa Havaalanı'nın açılması için gün saydıklarını söyledi. Havaalanına gümrük ve pasaport memurlarının atandığını belirten Gültekin, Haziran ayında açılış yapılmasına kesin gözüyle baktıklarını bildirdi.

Gazipaşa uçuşlara hazırlanıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sıcak iklimin hakim olduğu bu meydanı Tarkim gibi okullar eğitim merkezi olarak kullanabilir. Er-Ah bu sayede çok kısa sürede önemli avantajlar sağladı. Darısı Tarkim gibi güzide okulların başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000