22 Nisan 2009, Çarşamba 09:08:26

Gazipaşa Havaalanı'nı incelediler

Ggazipaşa Havalimanı'nın açılması için gün sayılırken, Türkiye Sivil Havacılık Kurumu!ndan gelen bir heyetin alanda inceleme yaptığı öğrenildi.
  • ne kadar incelersen incele gazipaşayı açacaksın DHMİ sorunlarına katlanacaksın...AYT.yakınsınız daha sonra birleşitirler.:)
  • GAZIPAŞA HAVAALANI Airport. Havaalanı ve airport kelimelerinin ikisini de yazmak gerekiyor muydu? Yaz sadece GAZİPAŞA yeterli.
  • Ya SHGM burasi uygun deil derse ne olacak? O zaman TAV DHMI'ye davami acacak?

20 kişiden oluşan heyetin iki gün boyunca havalimanında incelemelerde bulunduğu, hazırlayacakları raporda alanın açılıp açılmayacağına ilişkin görüşlerini belirtecekleri bildirildi.

Heyet tarafından hazırlanan raporun ardından, İsviçre'de bulunan Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu'nun, havalimanının uluslararası standartlarda açılıp açılamayacağına ilişkin görüş belirteceği kaydedildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün TAV firmasının ihale şartnamesi çerçevesinde hazırladığı projeyi onaylamasının ardından Alanya-Gazipaşa Havaalanı'nda çalışma başlatılmıştı.

TAV Havalimanları Holding A.Ş, bölge turizminin gelişmesinde önemli yeri olması beklenen havalimanının işletme hakkını 31 Ağustos 2007 tarihinde, yıllık 50 bin dolar kira ve işletmeden elde edilecek kârın yüzde 65'ini devlete verme teklifiyle 25 yıllığına almıştı.

Havaalanının yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 metrekare terminal alanı ve 105 araç kapasiteli otoparkı bulunacağı TAV yetkilileri tarafından açıklanmıştı.

Gazipaşa Havaalanı'nı incelediler

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ne kadar incelersen incele gazipaşayı açacaksın DHMİ sorunlarına katlanacaksın...AYT.yakınsınız daha sonra birleşitirler.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GAZIPAŞA HAVAALANI Airport. Havaalanı ve airport kelimelerinin ikisini de yazmak gerekiyor muydu? Yaz sadece GAZİPAŞA yeterli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ya SHGM burasi uygun deil derse ne olacak? O zaman TAV DHMI'ye davami acacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000