01 Haziran 2009, Pazartesi 14:44:51

ETIHAD ARTIK İSTANBUL’A DA UÇUYOR

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways, Abu Dabi-İstanbul arasındaki ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
  • İNANAMIYORUM GERÇEKTEN.ÖNEMLİ BİR HAVAYOLUNUN ISTANBULA İLK SEFERİNDE DİKKAT ETTİNİZ ŞEY SADECE HOSTESLERİN GÜZEL VEYA ÇİRKİN OLMASI MI? SİZLERİN HAVACILIK ANLAYIŞLARI BU KADAR MI?BU ÇÖPLÜK ZİHNİYETLERİN ARTIK ORTADAN KALKMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.BİRAZ DAHA CİDDİYET LÜTFEN..
  • Arap aklınla uçağı siyah boyamışlar. Allahın çölünde artık hamam gibi olur.
  • Bu uçağı ilk defa AHL'de gördüğümde üzerindeki yazıyı cihad okudum. E harfnin yazılış şeklide C gibi dikkat ederseniz. Etihad'ın bir anlamı varmı? loeb
  • Bu Ucak ETIHAD in tek siyah boyali A320 isi,bide A340 - 600 leri var,dünyanin en pahali ucaga yapilan boya olarak bilinior. Reklam amacinla yapilan birsey,diyer ucaklar farkli boyali...Duyduguma göre Kaptanlarin birisde Türk müs
  • Ülkelerinin güneşin altında cayır cayır yanmasına rağmen bu boya seçimi çok garip....
  • Emirates de Arap Hostes var ama Dörde bir oranında falan. Yani 3 veya 4 yabancının yanında bir Arap.
  • arap havayolları sıkı sosyal ve dini kurallar nedeniyle Arap bayan kabin memuru çalıstırmaz. Bu nedenle kabin memuru ihtiyacını diğer ülke vatandaşlarından karşılar.
  • Kızların hangisi Arap acaba? Türk dahil 77 miletten personelleri var. Galiba THY de ki gibi bol pantalonlu Erkek kabin memuru da pek yok.
  • boyle hatunlardan birine sahip olsam gam yemem
  • arap kızları bizimkilerden daha guzelmiş :)

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi merkezli ulusal havayolu şirketi Etihad Airways, bugün ilk Abu Dabi-İstanbul seferini gerçekleştirdi. Şirketin gerçekleştirdiği ilk sefer nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde özel bir karşılama töreni düzenlendi.

Atatürk Havalimanı’na ilk iniş yapan Etihad Airways uçağı Formula 1 boyamalı A320 tipi olurken, uçak, havacılık sektöründe “ilk uçağı karşılama geleneği” olan itfaiye ekiplerinin yapılan su takıyla karşılandı. Toplam 140 yolcu ve 8 mürettebatıyla ilk Abu Dabi-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağın yolcularına inişte Türk Lokumu hediye edildi.

Etihad AirwaysAtatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen karşılama törenine Kültür ve  Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet Ali Ulutaş, TAV Havalimanları Holding İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü, Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Hakkı Akil, Birleşik Arap Emirlikleri İstanbul Başkonsolosu Essa Abdulla Massoud, Etihad Havayolları’nın COO’su Peter Baumgartner ve Türkiye Genel Müdürü Fatoş Kutay’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Etihad Havayolları COO’su Peter Baumgartner, 2003 yılında kurulan Etihad’ın kuruluşundan 6 yıl sonra ilk Abu Dabi-İstanbul seferini gerçekleştirdiğini belirterek, “Sadece 5 yıl gibi kısa bir sürede dünya genelinde 53 yeni noktaya sefer başlatarak Abu Dabi’yi dünyaya bağladık. Bugün de Türkiye’nin ticari başkenti İstanbul’u uçuş ağımıza katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızla gelişmekte olan Türkiye şirketimiz için büyük önem taşıyor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki son beş yıl içerindeki ticari gelişimin yüzde 400 gibi bir rakama ulaşması ve bu ticaretin daha da büyüyecek olmasından hareket ederek, turizm ve seyahatteki gelişmede aktif rol oynamak istiyoruz” dedi.

Baumgartner son olarak, Formula 1’nin bu haftaki ayağının Türkiye’de gerçekleştirilecek olması nedeniyle İstanbul’a ilk iniş yapan uçaklarının Formula 1 boyamalı bir uçak olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Hakkı Akil de açıklamalarda bulunarak, “Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında çok güçlü bir ticari bağlantı var. Etihad Havayolları’nın da Türkiye’ye sefer düzenlemesi bu ticaret hacminin gelişimine büyük katkı sağlayacak. Türkiye’nin ihracat yaptığı en önemli ülkelerin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri’nde gösterilen Arapça’ya çevrilmiş Türk dizileri de iki ülke arasındaki bağı artırıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temsili olarak bir kurdele kesildikten sonra Etihad Havayolları COO’su Peter Baumgartner, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet Ali Ulutaş’a bir hediye verdi.

Etihad Airways

Şirket ayrıca İstanbul’dan Abu Dabi aktarmalı olarak; Avustralya, Asya ve Güney Afrika’da, aralarında Sidney, Melbourne, Pekin, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur ve Johannesburg’un da bulunduğu yirminin üzerinde önemli merkeze bağlantı olanağı sunuyor. Etihad’ın İstanbul-Abu Dabi uçuşlarının gidiş dönüş bilet fiyatı 295 Avro’dan başlıyor.

Etihad’ın İstanbul-Abu Dabi uçuşları, 20’si business class ve 120’si de ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 140 yolcu kapasiteli, iki sınıflı Airbus A320 uçağıyla gerçekleştirilecek. EY97 sefer sayılı uçuş her Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Pazar 09.15’te Abu Dabi’den kalkacak ve aynı gün 12.50’de İstanbul’a inecek. Dönüşte ise EY96 sefer sayılı uçuş yine aynı günlerde 14.00’te İstanbul’dan kalkarak 19.20’de Abu Dabi’ye ulaşacak.

Etihad Airways

Etihad Airways

Etihad Airways

ETIHAD ARTIK İSTANBUL’A DA UÇUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
İNANAMIYORUM GERÇEKTEN.ÖNEMLİ BİR HAVAYOLUNUN ISTANBULA İLK SEFERİNDE DİKKAT ETTİNİZ ŞEY SADECE HOSTESLERİN GÜZEL VEYA ÇİRKİN OLMASI MI? SİZLERİN HAVACILIK ANLAYIŞLARI BU KADAR MI?BU ÇÖPLÜK ZİHNİYETLERİN ARTIK ORTADAN KALKMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.BİRAZ DAHA CİDDİYET LÜTFEN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arap aklınla uçağı siyah boyamışlar. Allahın çölünde artık hamam gibi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uçağı ilk defa AHL'de gördüğümde üzerindeki yazıyı cihad okudum. E harfnin yazılış şeklide C gibi dikkat ederseniz. Etihad'ın bir anlamı varmı? loeb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Ucak ETIHAD in tek siyah boyali A320 isi,bide A340 - 600 leri var,dünyanin en pahali ucaga yapilan boya olarak bilinior. Reklam amacinla yapilan birsey,diyer ucaklar farkli boyali...Duyduguma göre Kaptanlarin birisde Türk müs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ülkelerinin güneşin altında cayır cayır yanmasına rağmen bu boya seçimi çok garip....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emirates de Arap Hostes var ama Dörde bir oranında falan. Yani 3 veya 4 yabancının yanında bir Arap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arap havayolları sıkı sosyal ve dini kurallar nedeniyle Arap bayan kabin memuru çalıstırmaz. Bu nedenle kabin memuru ihtiyacını diğer ülke vatandaşlarından karşılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kızların hangisi Arap acaba? Türk dahil 77 miletten personelleri var. Galiba THY de ki gibi bol pantalonlu Erkek kabin memuru da pek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boyle hatunlardan birine sahip olsam gam yemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arap kızları bizimkilerden daha guzelmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000