10 Nisan 2014, Perşembe 17:26:38

ESENBOĞA'DA TÜRK KAHVESİ'NE YOLCULUK

Esenboğa Havalimanı kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, geleneksel ve manevi mirasımız Türk Kahvesi’nin hikâyesini yolcularla buluşturdu. Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan sergi, Türk Kahvesi’nin tarihini gözler önüne serdiği görsel çalışmalar ve bilgilerle yolculardan yoğun ilgi gördü. Dernek sergi vesilesiyle yolculara Türk kahvesi ve lokum ikram etti.
  • esenboğaya metro gelmeden -gerçek metro ama ahl deki gibi çakma değil- Esenboğa gerçek bir havalimanı olamaz trafik artmaz
  • Arkadaslar Turkiye'yi Istanbul'dan ibaret gorme zihniyeti degismedigi surece Esenboga'dan hic bir sey olmaz.
  • Ankara da yurtdışı potansiyeli var ancak ısrarla istanbulu tek merkez yapma huyu ankara yolcusunu ahl aktarmasina zorluyor. Yoksa esenboğa da yolcu trafiği geçen seneye göre % 15 artmış durumda
  • 4 nisanda Seul-İstanbul ve İstanbul-Ankara uçtum. Seul uçağındaki 70-80 Koreli ve Türk bağlantılı İstanbul-Ankara uçuşu ile Esenboğa'ya indi.
  • esenboğadaki uçuş tabelasına baktım dalga geçer gibiydi. Bağdat, erbil, tahran, doha, frankfurt,münich, moskova ve kıbrıs dan ibaret. Başkentte harbiden yurtdışı yolcu potansiyeli yokmudur acaba
  • Keşke Esenboğa'dan Türk Kahvesine yapılan yolculuk gibi daha çok yurt dışı noktasına da yolculuk yapılabilse.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri Ankara, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği (TKKAD) ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği oluşturulan ‘Türk Kahvesinin Yolculuğu Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen Türk Kahvesi’nin hazırlanma ve sunum aşamalarındaki tarihi değişim ve gelişimini yansıtan sergi yolcuların beğenisini topladı. Serginin açılışı ile birlikte yolculara Türk kahvesi ve lokum ikramı da yapıldı.

Serginin açılışına DHMİ Esenboğa Başmüdürü Selay Mürey, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile Esenboğa Havalimanı yetkilileri katıldı.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “Pek çok farklı kültürden her gün binlerce yolcuyu ağırlayan Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara’da, Türk kültürünün en önemli unsurlarından “Türk Kahvesinin Yolcuğu” sergisini yolcuların beğenisne sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kültürümüze özgü bir değer olan Türk kahvesinin gerek yurt içi gerekse yurtdışında bizleri yansıtan bir üne sahip olması gurur vericidir. Kültür mirasımızın önemli öğelerinden olan Türk kahvesinin tarihi değişiminin bu sergi aracılığı ile hem yerli yolculara aktarılması hem de yabancı misafirlerimize anlatılması bizler için son derece önemlidir. Kültür elçiliği misyonumuzun bir parçası olan TAV Galeri Ankara’da ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuz ‘Türk Kahvesinin Yolculuğu’ sergisini hazırlayan Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’ne değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin ‘Turkish Coffee’ ismiyle Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından yayımlanan kitabından derlenen görseller ve tanıtım metinleri aracılığı ile kendine özgü bir kimliği olan Türk kahvesinin tarihi yolculuğunu yansıtıyor.

Tarih ile folklor üstüne yaptığı çalışmalarla tanınan Doç. Dr. Kemalettin Kuzucu ve M. Sabri Koz’un Turkish Coffee (2013) kitabından seçme toplam 70 görsel ve informatik parçadan oluşan sergi, 8 Mayıs’a  kadar TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.
 

ESENBOĞA'DA TÜRK KAHVESİ'NE YOLCULUK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Metro ~ 10 yıl önce
esenboğaya metro gelmeden -gerçek metro ama ahl deki gibi çakma değil- Esenboğa gerçek bir havalimanı olamaz trafik artmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboga ~ 10 yıl önce
Arkadaslar Turkiye'yi Istanbul'dan ibaret gorme zihniyeti degismedigi surece Esenboga'dan hic bir sey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb yurtdışı ~ 10 yıl önce
Ankara da yurtdışı potansiyeli var ancak ısrarla istanbulu tek merkez yapma huyu ankara yolcusunu ahl aktarmasina zorluyor. Yoksa esenboğa da yolcu trafiği geçen seneye göre % 15 artmış durumda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 10 yıl önce
4 nisanda Seul-İstanbul ve İstanbul-Ankara uçtum. Seul uçağındaki 70-80 Koreli ve Türk bağlantılı İstanbul-Ankara uçuşu ile Esenboğa'ya indi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
esenboğadaki uçuş tabelasına baktım dalga geçer gibiydi. Bağdat, erbil, tahran, doha, frankfurt,münich, moskova ve kıbrıs dan ibaret. Başkentte harbiden yurtdışı yolcu potansiyeli yokmudur acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 10 yıl önce
Keşke Esenboğa'dan Türk Kahvesine yapılan yolculuk gibi daha çok yurt dışı noktasına da yolculuk yapılabilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000