11 Temmuz 2013, Perşembe 16:03:54

ESENBOĞA'DA RAMAZAN COŞKUSU

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı, bu yıl da Ramazan ayı süresince geleneksel değerleri yolcularla buluşturuyor.
  • O fes degil 1, sikke onun adi 2, onlar fasil heyeti degil 2, onlar mutrip 4, eskiye ozenti degil 5, mevleviligin ozunde olan birsey 6, tum bunlar ancak anlayana 7.
  • Tamam guzel bir hizmet ama, fasil heyeti sanatcilari niye fes takar ki? Bu kadar eski ozentilgi niye? Yoksa cagdas ve batililasmaya karsi dinmeyen bir tepki mi?

TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nda her yıl Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, bu yıl da yolculara Ramazan coşkusunu yaşatıyor. Ramazan ayının gelmesiyle başlayan sema gösterileri, fasıl, Karagöz-Hacivat kukla oyunu ve ebru sanatı etkinlikleri, Esenboğa Havalimanı’nda seyahat eden yolculardan ilgi görüyor.

Ramazan ayı süresince geleneksel eğlenceleri havalimanına taşıdıklarını belirten TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “Ramazan ayı süresince geleneksel eğlenceleri havalimanımıza taşıyoruz. Kültürel değerlerimizin unutulmaması için her yıl terminallerimizde etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda başkent Ankara yabancı turistler açısından büyük önem taşıyor. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle geleneklerimizi tanıtma fırsatı da buluyoruz” dedi.

Demirer, Başkent’in son teknoloji ile donatılmış ödüllü havalimanı olarak dünya çapında da adından söz ettiren Ankara Esenboğa Havalimanı’nda geleneksel Türk sanatlarını yaşatarak kültür elçiliği misyonunu devam ettirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Ramazan’a özgü değerlerimizi yaşatmak bizlere mutluluk veriyor” diye konuştu.

Ankara Esenboğa Havalimanı, Ramazan ayı boyunca her salı ‘tasavvuf musikisi’ eşliğinde sema gösterisi, her çarşamba ‘fasıl dinletisi’, her perşembe ‘Karagöz-Hacivat kukla oyunları’ ve her cuma ebru sanatı etkinliğini yolcularla buluşturuyor.

ESENBOĞA'DA RAMAZAN COŞKUSU

Yorumlar

Hu ~ 11 yıl önce
O fes degil 1, sikke onun adi 2, onlar fasil heyeti degil 2, onlar mutrip 4, eskiye ozenti degil 5, mevleviligin ozunde olan birsey 6, tum bunlar ancak anlayana 7.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Alaka ~ 11 yıl önce
Tamam guzel bir hizmet ama, fasil heyeti sanatcilari niye fes takar ki? Bu kadar eski ozentilgi niye? Yoksa cagdas ve batililasmaya karsi dinmeyen bir tepki mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sağlam ~ 11 yıl önce
geçmişle nasıl bir sıkıntınız var ki her gördüğünüzü farklı yorumluyorsunuz. tebrikler... aklınıza sağlık...bilginize sağlık...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000