29 Mart 2011, Salı 13:21:28

ESENBOĞA'DA BASIN GALERİSİ

Yılın Basın Fotoğrafları TAV Galeri Ankara’da…
Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yer alan kültür sanat platformu TAV Galeri, “Yılın Basın Fotoğrafları” sergisine ev sahipliği yapıyor. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından ödüllendirilen fotoğraflardan oluşan sergi TAV Galeri Ankara’da açıldı.

TAV Havalimanları’na bağlı olarak işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yer alan kültür ve sanat platformu TAV Galeri Ankara, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin ödüllendirdiği fotoğraflardan oluşan “Yılın Basın Fotoğrafları 2010” sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışı Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yılmaz Keleş, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve TMFD Başkanı Rıza Özel’in katılımlarıyla gerçekleşti.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu TAV Havalimanları’na sanatı desteklemek konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek “TAV Havalimanları’nın, hizmet kalitesine verdiği önem kadar sanata verdiği destek de önemlidir. Bu adımlar ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak unsurlardır” dedi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir de, “Esenboğa Havalimanı, mükemmeliyetçi hizmet anlayışının yanında sanat platformu olma misyonunu da TAV Galeri Ankara’da ev sahipliği yaptığı sergilerle yerine getiriyor. TAV çalışanlarını kültür ve sanata verdikleri önem ve destekten dolayı kutlarım” dedi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer ”Esenboğa Havalimanı’ndan yaklaşık 100 noktaya direkt iç ve dış hat seferi bulunuyor. Ankaralılara ‘Görmek İstediğiniz Her Yere Ankara’dan Uçabilirsiniz’ diyoruz. Aynı zamanda yolcularımızı seyahat dışında, hayata dair farklı güzellikleri, farklı anlatımlarla gözlemleyebilmeleri adına kültür sanat platformumuz TAV Galeri’ye davet ediyoruz” dedi. Demirer, sanata destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Özel de “Foto muhabirleri tarihe tanıklık ederler ve yaşananları neredeyse eş zamanlı olarak kendi gözlerinden binlerce insana ulaştırırlar. Bu nedenle ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ bizler için çok özeldir” dedi. Özel, daha önce İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki TAV Galeri’de de dernek üyelerinin karelerinden oluşan sergiler düzenlediklerini, TAV Galeri Ankara’da yer almaktan da memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yılın önemli olaylarını farklı gazete ve ajanslarda çalışan usta foto muhabirlerinin objektifinden yansıtan 70 fotoğraftan oluşan sergi, iç hatlar terminalinde bir ay süreyle açık kalacak. 1984’te kurulan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, her yıl öne çıkan basın fotoğraflarını düzenlenen bir yarışmayla seçiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2007’de açılan TAV Galeri daha sonra Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde de kuruldu. TAV Galeri Ankara açılışını 5 Kasım 2010’da “Geçmişten Günümüze Esenboğa Havalimanı Fotoğrafları” sergisiyle yaptı. Esenboğa Havalimanı’ndan 2010’da yaklaşık 4,3 milyon yolcu geçti.



ESENBOĞA'DA BASIN GALERİSİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000