14 Nisan 2010, Çarşamba 08:06:51

Esenboğa Havalimanı ağaçlandırılıyor

Esenboğa Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Başmüdürlüğünün geleneksel hale getirdiği ağaç dikme çalışmaları başladı.
  • Ben ANKARA Esenboğa hava limanında çalışan bir yöneticiyim.Sn valimiz, sn Yılmaz Keleş ( D.H.M.i) başmüdürü ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi borç biliriz.
  • Bu gün tesadüfen Esenboğa H.L.özel hangarlar bölgesine gittim,özel hangarların arka taraflarında (pistte çok uzak)çok güzel ağaçlar vardı kesmişler çok üzüldüm.Ağaçlandırma çok güzel bir karar da kesilenlere neden müdahale etmediniz.
  • Moda'dan 20-25 dakikada SAW a ulaşılabilir mi? Merak ettim.Ayrıca alanın yakın olması kriter değildir. Kobeden KANSAI'ye gitmek ne kadar sürüyor ya da Tokyo'dan NARITA'ya araştır bakalım.
  • Yorumcu ya İstanbul'un, ya Ankara'nın nüfusunu ya da matematik bilmiyor. Çünkü Ankara nüfusu 5 milyon. 3'le çarpsan 15 milyon ederki bu onun söylediği İstanbul'un Anadolu tarafı nüfusu ise Avrupa tarafında da 20 milyon kişi olsa İstanbul'un toplam nüfusunun 35 milyon olması lazım. Ayrıca kişi başı banka mevduatı ve otomobil oranlarında Ankara daha üstündür.
  • Ankara Esenboga eninde sonunda Turkiyede ikinci hub olacaktir, cunku ulkemizdeki bu ucus tragi bu sekilde devam ederse, bazi transit hatlar istanbuldan ankarayada kaydirilacak. Taki istanbula 60 milyon kapasiteli arnavutkoydeki havalimani yapilana kadar.
  • Biri saw sapa yazmis, heralde istanbul hakkinda fikri yok, anadolu yakasinda ankaranin 3 katindan fazla nufus yasiyo ve buradaki herkes saw in buyumesinden memnun en uzak yerden 20-25 dk da ulasiliyor anadolu yakasinda, sapa derken kime gore neye gore. esenboga dedigin sacma sapan bir yerde git git bitmiyor, ustune yabanci insan ankarayi duydumu gelmek istemiyor orasi neresi basima birsey gelir diye. ankaraya bu kadar buyuk gereksiz havalimani yapanlar bir dusunseydi keske.
  • Katar, Libyan, SAS gibi havayolu şirketleri geldikçe geç kalmamak için ötekiler de gelecek.
  • esenboga gerek ozgun mimarisi gerekse planlama konsepti acisindan turkiye'nin ayricalikli havalimanlarindan. isletim kolayligi acisindan da olumlu not aliyor. tabiii bu arada esenboga'yi basariyla calistiran TAV'i da tebrik etmek gerekiyor. bir ankarali olarak her kullanisimda gururlandigim bir eser. ancak ne yazik ki, esenboga son 2 yil icerisinde thy tarafindan dislanmaya baslandi. umarim esenboga hak ettigi ilgiye yakin zamanda kavusur.
  • Ağaçlandırma çalışması güzel bir girişim fakat havalimanı gibi bir yeri çepeçevre ağaçlandırmamak gerek. Çünkü ağaçlandırılmış bölgeler kuş sürülerini cezbetmekte ve bu sürülerde uçaklar için tehdit oluşturmakta. Özetle ağaçlandır çalışması yapılacaksa kuşları pistlerin uzağında tutacak bir şekilde yapılmalıdır.
  • ankara ya gerekli önem gerçekten verilmiyor, ahl'den sonra 2. hub olacak her türlü olanağı var, thy teknik te var, ankara da işgücüde nispeten ucuz bence bu değerlendirilmeli
Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Ankara Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, dünyada ve Türkiye'de küresel ısınma ve erozyonla mücadelenin büyük bir önem taşıdığını belirterek, ''Küresel ısınma ve erozyonla mücadelenin yolu ağaç dikimidir'' dedi.

Mülki İdare Amiri Güneş, DHMİ Başmüdürü Yılmaz Keleş, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve havalimanındaki kurum ve kuruluşların temsilcileri, bu yılki ağaçlandırma çalışmalarının başlaması dolayısıyla havalimanı arazisindeki boş alanlara fidan dikti.

Güneş, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de ağaçlandırma çalışmalarının öneminin çok sonra, gecikmeli olarak anlaşıldığını söyledi. Güneş, dikilen her ağacın sayısız faydasının olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ağaçların önemi, ülkemizde erozyon felaketi ve özellikle sanayi bölgelerinde yaşanan hava kirliliği ile ortaya çıkmıştır. İnsan sağlığını tehdit eden bu olayların azaltılması için yapılan araştırmalar sonucunda her dikilen ağacın ne denli önemli olduğu anlaşılmıştır. Tüm bu yaşananlar sonrasında ülkemizde ağaç dikme seferberlikleri başlatılmış ve amacına da ulaşmaya başlamıştır. Bunun dışında ekonomiye de katkısı göz önüne alınarak, bu anlamlı ve kutsal ağaçlandırma çalışmalarını yurdun her tarafına yaymamız lazım. Bir anlamda dünyada ve Türkiye'de küresel ısınma ve erozyonla mücadelenin yolu ağaç dikimidir.''

DHMİ Başmüdürü Yılmaz Keleş de yeşil alanıyla dikkati çeken Esenboğa Havalimanı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

DHMİ olarak Türkiye'deki havaalanlarında bu yıl içerisinde hedeflerinin 77 bin ağaç dikmek olduğunu ifade eden Keleş, bu kapsamda da Esenboğa Havalimanı'nda, bu yıl içerisinde şimdiye kadar iki bin ağaç diktiklerini belirtti.

Keleş, Esenboğa Havalimanı'nın, 2009 yılı içerisinde Avrupa'nın en iyi havalimanı seçilmesindeki etkenlerden birinin de çevreci bir havalimanı olmasından kaynaklandığını ve bu çalışmaların da aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Esenboğa Havalimanı ağaçlandırılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben ANKARA Esenboğa hava limanında çalışan bir yöneticiyim.Sn valimiz, sn Yılmaz Keleş ( D.H.M.i) başmüdürü ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi borç biliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu gün tesadüfen Esenboğa H.L.özel hangarlar bölgesine gittim,özel hangarların arka taraflarında (pistte çok uzak)çok güzel ağaçlar vardı kesmişler çok üzüldüm.Ağaçlandırma çok güzel bir karar da kesilenlere neden müdahale etmediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Moda'dan 20-25 dakikada SAW a ulaşılabilir mi? Merak ettim.Ayrıca alanın yakın olması kriter değildir. Kobeden KANSAI'ye gitmek ne kadar sürüyor ya da Tokyo'dan NARITA'ya araştır bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumcu ya İstanbul'un, ya Ankara'nın nüfusunu ya da matematik bilmiyor. Çünkü Ankara nüfusu 5 milyon. 3'le çarpsan 15 milyon ederki bu onun söylediği İstanbul'un Anadolu tarafı nüfusu ise Avrupa tarafında da 20 milyon kişi olsa İstanbul'un toplam nüfusunun 35 milyon olması lazım. Ayrıca kişi başı banka mevduatı ve otomobil oranlarında Ankara daha üstündür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankara Esenboga eninde sonunda Turkiyede ikinci hub olacaktir, cunku ulkemizdeki bu ucus tragi bu sekilde devam ederse, bazi transit hatlar istanbuldan ankarayada kaydirilacak. Taki istanbula 60 milyon kapasiteli arnavutkoydeki havalimani yapilana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biri saw sapa yazmis, heralde istanbul hakkinda fikri yok, anadolu yakasinda ankaranin 3 katindan fazla nufus yasiyo ve buradaki herkes saw in buyumesinden memnun en uzak yerden 20-25 dk da ulasiliyor anadolu yakasinda, sapa derken kime gore neye gore. esenboga dedigin sacma sapan bir yerde git git bitmiyor, ustune yabanci insan ankarayi duydumu gelmek istemiyor orasi neresi basima birsey gelir diye. ankaraya bu kadar buyuk gereksiz havalimani yapanlar bir dusunseydi keske.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Katar, Libyan, SAS gibi havayolu şirketleri geldikçe geç kalmamak için ötekiler de gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
esenboga gerek ozgun mimarisi gerekse planlama konsepti acisindan turkiye'nin ayricalikli havalimanlarindan. isletim kolayligi acisindan da olumlu not aliyor. tabiii bu arada esenboga'yi basariyla calistiran TAV'i da tebrik etmek gerekiyor. bir ankarali olarak her kullanisimda gururlandigim bir eser. ancak ne yazik ki, esenboga son 2 yil icerisinde thy tarafindan dislanmaya baslandi. umarim esenboga hak ettigi ilgiye yakin zamanda kavusur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ağaçlandırma çalışması güzel bir girişim fakat havalimanı gibi bir yeri çepeçevre ağaçlandırmamak gerek. Çünkü ağaçlandırılmış bölgeler kuş sürülerini cezbetmekte ve bu sürülerde uçaklar için tehdit oluşturmakta. Özetle ağaçlandır çalışması yapılacaksa kuşları pistlerin uzağında tutacak bir şekilde yapılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankara ya gerekli önem gerçekten verilmiyor, ahl'den sonra 2. hub olacak her türlü olanağı var, thy teknik te var, ankara da işgücüde nispeten ucuz bence bu değerlendirilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000