17 Ekim 2009, Cumartesi 12:53:29

ENFIDHA HAVALİMANI KAPILARINI AÇIYOR

2007 yılında TAV’ın temelini attığı Enfidha Havalimanı faaliyete geçiyor. Kasım ayının başlarında ilk uçuşun gerçekleştirilmesi beklenirken, terminalde yılda 5 milyon yolcu hedefleniyor.
  • Araplarla birebir çalışmış biri olarak söyleyeyim gerçekten çok zor!! Araplara rağmen bitirebilmeleri çok güzel, tebrikler.
  • Araplarla çalışmak mı ? Allah korusun
  • İyi dileklerimle.başarılar diliyorum Türk insanı ve Tav adına çok iyi olacağıma inanıyorum saygılarımla tekrar başarılar Tav yolun açık olsun..
  • Nasıl amerika ve avrupa bizim yapamadığımız yada daha doğrusu ucuza yapamadığımız şeyleri gelip bizim ülkemizde satıyorsa (araba dan ev aletlerine kadar) bizim yatırımcımızda daha az gelişmiş ülkelerde aynısını yaparak para kazanmaya çalışıyor. Yolcu açık olsun
  • bu arap milleti kadar fesat, türk düsmani millet cok az var... gidin yapin yatirimlari oraya cok iyi...

Türk şirketi TAV tarafından yapılan Tunus’taki Enfidha havalimanı Kasım ayında kapılarını açıyor. TAV’ın küresel krize rağmen iki yılda bitirdiği tesisin yıllık yolcu kapasitesinin 5 milyon olduğu belirtiliyor.

TAV Tunus ülke direktörü ve TAV Havalimanları Holding iştiraklerden sorumlu iş geliştirme direktörü Haluk Bilgi, pist ve ekipman testlerinde hiçbir sorun çıkmadığını ve seferlere Kasım’ın ilk günlerinde başlanacağını açıkladı. Bilgi, tesisin toplam maliyetinin 550 milyon avro olduğunu belirtti.

Başkent Tunus’a 100 kilometre mesafede olan ve devlet başkanı Zine El Abedine Ben Ali’nin ismini alan Enfidha Havalimanı, Afrika’nın en modern ve yüksek teknolojiye sahip havalimanlarından biri olarak gösteriliyor. 90 bin metrekarelik bir terminale sahip olan tesis sayesinde 5.000 kişilik ek istihdam yaratılacak.

2007 yılında imzalanan anlaşma ile havalimanının işletme hakkını 40 yıllığına alan TAV Firması’nın Tunus’taki ilk yatırımı Enfidha havalimanı değil. Şirket aynı zamanda ülkenin en büyük havalimanlarından biri olan Monastir havalimanının işletme hakkını da elinde bulunduruyor.

ENFIDHA HAVALİMANI KAPILARINI AÇIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Araplarla birebir çalışmış biri olarak söyleyeyim gerçekten çok zor!! Araplara rağmen bitirebilmeleri çok güzel, tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Araplarla çalışmak mı ? Allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyi dileklerimle.başarılar diliyorum Türk insanı ve Tav adına çok iyi olacağıma inanıyorum saygılarımla tekrar başarılar Tav yolun açık olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasıl amerika ve avrupa bizim yapamadığımız yada daha doğrusu ucuza yapamadığımız şeyleri gelip bizim ülkemizde satıyorsa (araba dan ev aletlerine kadar) bizim yatırımcımızda daha az gelişmiş ülkelerde aynısını yaparak para kazanmaya çalışıyor. Yolcu açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu arap milleti kadar fesat, türk düsmani millet cok az var... gidin yapin yatirimlari oraya cok iyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000