11 Mart 2012, Pazar 15:30:23

"EN İYİ ORTAĞIMIZ TAV"

TAV Havalimanları iştiraklerinden ATܒnün ortaklarından Gebr. Heinemann’ın Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Claus Heinemann 'en iyi ortağımız TAV' dedi...
  • Gücün neye yeterse o kadarını yapabilirsin. Herbirimiz ister sanırım LH ile göz hizasında rakip bir THY ama şu andaki şartlarda yapılabileceklerin ( en ) iyisi yapılıyor. Bence yöneticiler asgari saygıyı ve tebriği hakediyor.
  • Bence cok hakli. Kendi isimizi kendimiz yapmamiz gerek. Lufthansa su anda THY`den cok daha büyük ve bu ortaklik onlarin isine yariyor. Ben THY`den umutluyum ve ne olur olsun arkasindayim (diger Türk sirketlerimizin de), cünkü bu bizim vatandaslik görevimiz. Tabii ki yeri geldiginde elestirmeliyiz de ama kirici ve yipratici olmadan. Yabancilar kendi havayollarini hic bir zaman yipratici ve asagilayici bir sekilde elestirmiyor. Bizimkiler ellerinden gelse yöneticileri bir kasik suda bogacaklar. Bu durumdan ben bir TÜRK olarak utaniyorum ve bu kisileri kiniyorum. Herkese iyi aksamlar. "Almanya`da yasayan bir TÜRK (Almanci degil)"
  • SunEx sayesinde ic hatlarimizda cirit atiyor. Star Alliance sayesinde de 3 veya 4 kati para aldigi yolcuyu THY ile gönderiyor Türkiyeye. Ve biz kendimizi onlara rakip görüyoruz... Birakin arkadasim! Ben de isterim rakip olmamizi ama suan rakip degil, sadece ellerinde kuklayiz. Uzun lafin kisasi biz islerimizi kendimiz yapmadigimiz sürece birileri bizden memnun olmaya devam eder. Bilmem anlata bildim mi. Saygilar
TAV Havalimanları iştiraklerinden ATÜ’nün ortaklarından Gebr. Heinemann’ın Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Claus Heinemann “19 ülkede 54 havalimanında duty free (gümrüksüz satış mağazası) işletiyoruz. Türkiye ve Norveç en memnun olduğumuz iki ülke. Türklerin duygusal ve pratik zekası, Alman disipliniyle birleştiğinde mükemmel ortaklık formülü ortaya çıkıyor. TAV en mutlu olduğumuz ortağımız” diye konuştu.
 
TAV Havalimanları’nın iştiraklerinden ATÜ’nün ortak olduğu Unifree şirketinin ortağı Alman Gebr. Heinemann’ın Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Claus Heinemann, “19 ülkede 54 havalimanında duty free shop (gümrüksüz satış mağazası) işletiyoruz. En memnun olduğumuz ülke Türkiye ve Norveç. Çünkü Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan Türkiye’de ve Norveç’te hala giden yolcu terminallerinin yanı sıra, gelen yolcu terminallerinde de duty free shop’ları işletmek mümkün. Bu durum Türkiye’yi diğer AB ülkelerine göre daha avantajlı bir pazar haline getiriyor. Bir de Türkiye’de havacılık sektörünün büyüme hızını göz önüne aldığınızda buradaki faaliyetlerimiz diğer Avrupa ülkelerine göre daha heyecan verici hale geliyor” dedi.
 
TAV’dan öğrendik
 
TAV’la 12 yıldır süren yüzde 50-50 ortaklıktan son derece memnun olduklarını dile getiren Heinemann, şunları söyledi: “Yüzde 50-50 ortaklık iyidir. İşin her aşamasında yer almanızı gerektirir. Böylelikle işinizin başında kalırsınız. Duty free işini 134 yıldır yapıyoruz. Dünyada bu işi yapan en eski şirketiz diyebilirim. Bu süreçte elde ettiğimiz ‘know how’ı elbetteki ortaklarımıza aktarıyoruz. TAV da bunlardan biri. Ancak bizim bu süreçte TAV’a aktardığımız kadar TAV’dan da öğrendiklerimiz oldu. Bunları faaliyetimiz olan diğer ülkelere aktarıyoruz.”
 
Mükemmel ortaklık 
 
Almanların çok disiplinli ve kurallar çerçevesinde çalışmaya alıştığını belirten Heinemann, şöyle devam etti: “Tüm dünyaya ‘Alman disiplini’ diye birşey kabul ettirmişiz. Bu çok iyi ama Türklerin iş hayatında meselelere duygusal yaklaşımları zaman zaman avantaj sağlayabiliyor. Pratik çözüm üretemede Türklerin üzerine yok. Alman disiplinine Türklerin duygusal ve pratik zekasını eklediğinizde ortaya mükemmel ortaklık çıkıyor. Heyecan ve disiplin muhteşem bir kombinasyon. TAV’ın gittiği her yere gidiyoruz.”
 
Türk-Alman siyasi ve ekonomik ilişkilerine de değinen Heinemann, şöyle konuştu: “Politikacıların söylemleri nedeniyle ülkeler arasındaki siyasi ilişkilerin ne durumda olduğu bana göre önemli değil. Bana göre önemli olan ekonomik ve ticari ilişkilerdir. Biz iki ülkenin iş dünyası olarak ilişkilerimizi gayet sıcak tutuyoruz. Politakcıların söyledikleri değişebilir ama ortaklıklar süreklilik gösteriyor.”
 
134 yıllık şirkette 4’üncü kuşak yönetimde
 
Gebr. Heinemann şirketinin tam 134 yıldır ağırlıklı olarak havalimanlarındaki mağazalarıyla bilinen ‘duty free’ işinde olduğunu kaydeden Claus Heinemann geçmişi havacılık sektörünün öncesine kadar dayanan şirketin öyküsünü şöyle anlattı: “Şirketimizin merkezi Hamburg’da. Hamburg Avrupa ve hatta dünyanın önemli liman kentlerinden biri. Şirketimiz ilk olarak bu limandaki gemilere ve çalışanlarına çeşitli ihtiyaç maddeleri sağlayarak işe başladı. O dönemde gümrüksüz alışveriş sadece diplomatlara tanınan bir haktı. Duty free işinin temelleri ilk olarak böyle atıldı. Diplomatlara tanınan bu hak zamanla ilk önce limanlarda, daha sonra ülkelere giriş yapılan gümrük kapılarında ve havalimanlarında yaygınlaştı. Biz de 134 yıldır bildiğimiz işe odaklanarak bugünlere gelmeyi başardık. Ben ve kuzenim Gunnar Heinemann ailenin 4’üncü kuşak temsilcileri olarak şirketin yönetim kurulu başkanlığını 
birlikte yürütüyoruz.”
 
Gelişteki satışlar yüzde 40’ı buluyor
 
TAV Havalimanları Holding ve Unifree Duty Free A.Ş’nin ortak girişimi olarak 2000 yılında kurulan ATÜ, Türkiye’nin en büyük gümrüksüz eşya satış mağazaları işletmecilerinden biri. ATÜ’nün duty free işletmesi yaptığı ve aynı anda hem gidişte hem de geliş terminalinde mağazası bulunan işletmelerinde, geliş terminalindeki satışların payı yaklaşık yüzde 40 düzeyinde.  ATÜ 2006 sonu itibariyle yurt içi operasyonlarını, İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa havalimanlarında, yurt dışı operasyonlarını ise Gürcistan’da Tiflis ve Batum’da yürütmeye başladı. 2009’da ise, Tunus Enfidha Havalimanı ve 2010 yılında da Makedonya’da Üsküp ve Ohrid havalimanlarında tek işletmeci olarak faaliyete başladı. 

(Hürriyet)
"EN İYİ ORTAĞIMIZ TAV"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Gücün neye yeterse o kadarını yapabilirsin. Herbirimiz ister sanırım LH ile göz hizasında rakip bir THY ama şu andaki şartlarda yapılabileceklerin ( en ) iyisi yapılıyor. Bence yöneticiler asgari saygıyı ve tebriği hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence cok hakli. Kendi isimizi kendimiz yapmamiz gerek. Lufthansa su anda THY`den cok daha büyük ve bu ortaklik onlarin isine yariyor. Ben THY`den umutluyum ve ne olur olsun arkasindayim (diger Türk sirketlerimizin de), cünkü bu bizim vatandaslik görevimiz. Tabii ki yeri geldiginde elestirmeliyiz de ama kirici ve yipratici olmadan. Yabancilar kendi havayollarini hic bir zaman yipratici ve asagilayici bir sekilde elestirmiyor. Bizimkiler ellerinden gelse yöneticileri bir kasik suda bogacaklar. Bu durumdan ben bir TÜRK olarak utaniyorum ve bu kisileri kiniyorum. Herkese iyi aksamlar. "Almanya`da yasayan bir TÜRK (Almanci degil)"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SunEx sayesinde ic hatlarimizda cirit atiyor. Star Alliance sayesinde de 3 veya 4 kati para aldigi yolcuyu THY ile gönderiyor Türkiyeye. Ve biz kendimizi onlara rakip görüyoruz... Birakin arkadasim! Ben de isterim rakip olmamizi ama suan rakip degil, sadece ellerinde kuklayiz. Uzun lafin kisasi biz islerimizi kendimiz yapmadigimiz sürece birileri bizden memnun olmaya devam eder. Bilmem anlata bildim mi. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000