24 Haziran 2011, Cuma 12:20:36

DÜNYANIN ÖNÜNDEKİ ÖRNEK 'ATATÜRK HAVALİMANI'

Türkçe dahil 10 dilde yayın yapan Euronews kanalı, TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nı yaz aylarında yoğunlaşan hava trafiğine karşın gecikmelerin önüne geçmeyi başaran iyi bir örnek olarak gösterdi...
  • Daha dün iki tane B777 dolmus duragi gibi hangarin önünde duruyor ve yolcu aliyordu. Otobüsün biri gelip, biri gidiyordu. AHL kapasitesi yersiz, yetersiz. Ücüncü havalimani yapilana kadar, hem yolcuya, hem ucak sirketlerine, hem ATC´lere sabirlar dilerim...
  • AHL nin hem terminal hem de alan olarak hali içler acısı. Tıpkı sivil havacılığımız gibi. Yönlendirme fakiri bir terminal, her tarafta kendi kendine büyümüş otlar. Neyin ödülü? Kule ayrı bir iş, onlar olmasa zaten durum hepten kötü.
  • Uluslararası kuruluşlardan THY gibi, DHMİ'ninde ödül almasını istiyoruz. Tabi doğu meydanları için çok zor da. En azından, İstanbul, Ankara, İzmir için olsun.
  • 35L pisti Florya' yı kurtarma amaçlı yapılmamış olsaydı, 35R ile arasındaki mesafe daha geniş olacak; paralel yaklaşma ve kalkış yapılabilecek, 35L pistinin verimliliği daha da artacak idi. Şimdi; 3 tane pistin var mı var şeklinde bir durum oluyor. Maaşallah.
  • bence en büyük katkıyı sağlayan teyo dayıdır teyo dayının hakkını kimse inkar edemez teyo dayı atatürk havalimanında gelmiş geçmiş en büyük havacıdr herkes teyo dayının önünde eğilmeli özellikle tgs yöneticileri müdürleri şefleri teyo dayı bu.
  • burada yazan bazı kişiler eminim ilkokul öğretmenleri onları tahtada tek ayak üstünde tuttuğu için hala ona kızgınlıklarını unutmamış ve tüm öğretmenlere kızgındırlar, arkadaşlar güzele gönül verelim ve alkışlayalım ya.
  • Bu konuda yapmış olduğu çalışmalar ve vermiş olduğu mücadele nedeni ile madur edilen insanlar size haklarını hiç bir zaman helal etmeyecek. TK sabah operasyonunda en az 9 -12 Ücak seferini Taksi yollarından kaldırdığı günleri Şuttan bagaj çıkarmanın zorluklarını unutanların Kasılmaya hakkı yoktur.
  • Gecikme olmuyorsa bu DHMİ personelinin özverili çalışmalarından kaynaklanıyor , TAV ında katkısı var
Euronews’de yayınlanan havacılık programı FLY, yaz aylarında yoğunlaşan hava trafiğine karşın yaşanan gecikmelerle mücadele yollarını ele aldığı son bölümünde TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nı iyi örnek olarak gösterdi.

İstanbul’un tüm dünyada çekim merkezi haline geldiğini ve yolcu sayısının hızla arttığını vurgulayan programda İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, TAV Havalimanları Holding İş Geliştirme Direktörü Serkan Kaptan ve Avrupa havacılık otoritesi Eurocontrol’ün Trafik Planlanma Operasyonları Şefi Razvan Bucuroiu’nun görüşlerine yer verildi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Aydın, Atatürk Havalimanı’da üçüncü bir terminalin inşası için çalışıldığını; ayrıca devlet kurumlarına ait 7 milyon metrekarelik yeni bir alanın havalimanına katılmasının söz konusu olduğunu söyledi. “Eğer bunu başarabilirsek altyapı kapasitesini çok rahatlatabileceğiz” diyen Aydın güvenlik kontrolleri ve check-in işlemlerinin hızlanması için de çaba gösterildiğini belirtti. “Ama asıl hedef, Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi 2023 yılında 80-100 milyon yolcu kapasiteli yeni bir havalimanının İstanbul’a kazandırılması” şeklinde konuştu.
 
TAV Havalimanları Holding İş Geliştirme Direktörü Kaptan “THY, DHMİ ve havalimanı işletmecisi olarak TAV bir ortak karar alma mekanizması oluşturdu. Bu işbirliği sayesinde hem yerde hem de havada kapasiteyi en verimli şekilde kullanabiliyoruz” dedi. TAV’ın işletmeyi üstlendiği 2000 yılından bu yana havalimanının iki kez genişletildiğini belirten Kaptan, terminal alanının büyütüldüğünü, körük sayısının artırıldığını, artan transfer yolcu sayısına karşılık bagaj sisteminin geliştirildiğini ekledi. “2010’da apron, park yerleri ve pistlerde yapılan düzenlemelerle sadece bir yıl içinde yüzde 25 kapasite artışı sağlandı.”
 
Öte yandan tek tek havalimanlarında yapılan geliştirmelerin yanı sıra Avrupa hava sahasının kapasitesinin de artırılması gerekiyor. Avrupa hava sahasında yaz aylarında ortalama 30 bin uçuş gerçekleştiriliyor. Bu konuyu ele alan Eurocontrol’ün trafik planlanma operasyonları şefi Bucuroiu hava sahasındaki sektörlerin sayısını artırarak kapasite artışı sağlayacaklarını belirtiyor.
 
2010’da yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 32 milyonu geçen İstanbul Atatürk Havalimanı, trafik yoğunluğu açısından tüm Avrupa’da sekizinci sırada.
 
1993’te Avrupa merkezli bir bakış açısıyla çalışmak üzere kurulan haber kanalı Euronews, 151 ülkede 300 milyondan fazla haneye ulaşıyor.  TRT de Euronews’in sahibi olan konsorsiyumda yer alıyor.  Eurocontrol tarafından sponsor edilen FLY programı, kanalın İtalyan Masası şefi Giovanni Magi tarafından hazırlanıyor ve sunuluyor. Türkçe dahil 10 dile çevrilerek yayınlanan program bir hafta boyunca gösterilecek.
DÜNYANIN ÖNÜNDEKİ ÖRNEK 'ATATÜRK HAVALİMANI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Daha dün iki tane B777 dolmus duragi gibi hangarin önünde duruyor ve yolcu aliyordu. Otobüsün biri gelip, biri gidiyordu. AHL kapasitesi yersiz, yetersiz. Ücüncü havalimani yapilana kadar, hem yolcuya, hem ucak sirketlerine, hem ATC´lere sabirlar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AHL nin hem terminal hem de alan olarak hali içler acısı. Tıpkı sivil havacılığımız gibi. Yönlendirme fakiri bir terminal, her tarafta kendi kendine büyümüş otlar. Neyin ödülü? Kule ayrı bir iş, onlar olmasa zaten durum hepten kötü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uluslararası kuruluşlardan THY gibi, DHMİ'ninde ödül almasını istiyoruz. Tabi doğu meydanları için çok zor da. En azından, İstanbul, Ankara, İzmir için olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
35L pisti Florya' yı kurtarma amaçlı yapılmamış olsaydı, 35R ile arasındaki mesafe daha geniş olacak; paralel yaklaşma ve kalkış yapılabilecek, 35L pistinin verimliliği daha da artacak idi. Şimdi; 3 tane pistin var mı var şeklinde bir durum oluyor. Maaşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence en büyük katkıyı sağlayan teyo dayıdır teyo dayının hakkını kimse inkar edemez teyo dayı atatürk havalimanında gelmiş geçmiş en büyük havacıdr herkes teyo dayının önünde eğilmeli özellikle tgs yöneticileri müdürleri şefleri teyo dayı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burada yazan bazı kişiler eminim ilkokul öğretmenleri onları tahtada tek ayak üstünde tuttuğu için hala ona kızgınlıklarını unutmamış ve tüm öğretmenlere kızgındırlar, arkadaşlar güzele gönül verelim ve alkışlayalım ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konuda yapmış olduğu çalışmalar ve vermiş olduğu mücadele nedeni ile madur edilen insanlar size haklarını hiç bir zaman helal etmeyecek. TK sabah operasyonunda en az 9 -12 Ücak seferini Taksi yollarından kaldırdığı günleri Şuttan bagaj çıkarmanın zorluklarını unutanların Kasılmaya hakkı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gecikme olmuyorsa bu DHMİ personelinin özverili çalışmalarından kaynaklanıyor , TAV ında katkısı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000