07 Mayıs 2011, Cumartesi 09:08:33

DİREKT UÇUŞ SAYISI 20'DEN 24'E ÇIKTI

Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuşların yapılmasıyla ilgili toplantının 5’incisi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in’de katılımıyla Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) gerçekleştirildi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ankara’dan Cidde ve Medine, Batum, Londra’ya direkt uçuşlar eklendi. Direkt uçuş sayısı 20’ydi, 24 oldu” dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin  Özdebir, Ankara’dan yurt dışına gerçekleştirilen direkt uçuş sayısının 20’den  24’e çıktığını, direkt uçuş yapılan şehirler arasına Cidde, Medine, Batum ve  Londra’nın katıldığını bildirdi. Ankara’dan yurt dışına doğrudan uçuşların yapılmasıyla ilgili toplantının  5.’ncisi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in’de katılımıyla  Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir,  Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara’nın yakın zamana kadar bir memur  şehri iken şimdi ülke ekonomisine en yüksek gayri safi katma değeri sağlayan 2.  şehir olduğunu söyledi Başka havayollarının Ankara’ya uçmasına izin verilmediğini hatırlatan  Özdebir, bunun sonucunda Ankara’nın erişilmesi zor bir başkent olarak kaldığını  ifade etti.

Uçak yoksa köydür

Yurtdışında yapılan bir tarifte “Uçakla ulaşamadığınız yer köydür”  denildiğine dikkat çeken Özdebir, ancak son zamanlardaki değişimle birlikte  Ankara’ya başta TAV ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) çok güzel bir  havalanı kazandırdığını söyledi. Özdebir, THY’nın Ankara’ya artık daha fazla uçuş  gerçekleştirdiğini bildirdi.

Uluslararası bir hat

Ankara’ya erişimin nasıl hızlandırılıp, kolaylaştırılabileceğine ilişkin  konunun taraflarıyla bir eylem planı oluşturduklarını belirten Özdebir, bu  çerçevede bazı işler yapmaya başladıklarını söyledi. Özdebir, “Biz Ankara’yı bir  uluslararası hat haline getirip, bütün bağlantıların mümkün olduğu kadar  Ankara’dan yapılması, Ankara’ya uçakları indirip Anadolu’ya ve Anadolu ötesine  buradan dağıtılacağı bir merkez haline getirilmesini kararlaştırdık” dedi.

Uçak trafiğinde yüzde 18’lik artış

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden (DHMİ) yapılan yazılı açıklamada, Nisan 2011’in uçak ve yolcu taşımacılığı istatistikleri bildirildi. Önceki yıl Nisan ayına oranla 2011 Nisan ayında uçak trafiğinin iç hatlarda yüzde 16,8’lik bir artışla 45 bin 497 olduğu kaydedildi. Geçen yıl Avrupa’da volkanik aktivite yayılımı ile oluşan olumsuzluk nedeniyle artışın sadece yüzde 7,3 oranında olduğu, dış hat trafiğinin ise yüzde 20,6’lık bir artışla 33 bin 895 olduğu belirtildi. 79 bin 392 olan tplam uçak trafiğinde ise yüzde 18,4 oranında artmış olduğu bildirildi.

(Hürriyet)

DİREKT UÇUŞ SAYISI 20'DEN 24'E ÇIKTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000