23 Kasım 2011, Çarşamba 10:05:24

ÇİN'DEN İLK SEFER, İSTANBUL'DA İLK HEYECAN

China Southern Airlines'in Pekin-Urumçi-İstanbul seferi dün gece gerçekleştirildi...
  • Haklısın ya kusura bakmai teknik bir hata oldu...
  • Arkadasim kirk yillik tek koridorlu ucagi iki koridormu yaptin:) senij dedigin B767 2+3+2 koltuk dizayni B757 nin koltuklari 3+3 tek koridor. İnternetten ne arastiricam kendim havaciyim. Bu ucak tek koridorlu ucaklar arasinda buyukluk bakimindan evet daha buyuk ama bu ucak DAR GOVDELİ TEK KORİDOR ve orta menzilli 6500-7200 km arasi menzile sahip koltuk sayidina gore degisiyor.
  • Hiç binmediğiniz belli 757'ye. En azından internetten bakın tek koridor mu çift koridor mu? Kapak olsun size !!!
  • Bana diyorsaniz ben zaten bu ucak icin tek koridorlu diye yazdim. Genis govde terimi iki koridorlu ucaklar icin kullamilir ama tek koridorda (dar govde) ki siniflar icinde buyuk genis olan bir ucak B737 ile kiyaslanamaz. Hem inis takimi yuksekligi olsun boy kanat vs A321 den bile buyuktur ama DAR GOVDELİ sinifinda bir ucaktir. Dedigim gibi ici ferah bir ucak
  • bu uçak 727 nin kuyruk motoru kaldırılmış ve boyu uzatılmış olanı değil mi? range i er olsa bile pekine yetmez .
  • Hainan'in problemi 1-stop istanbul'a gelmesi. Urumci-Istanbul cok buyuk bi market degil Sangay ve Pekin de 1-stop olunca cekiciligini kaybediyor. Chine Southern'in sansi SkyTeam'den dolayi daha fazla ama yine de pek basarili olamiyacaklarmis gibi geliyor
  • bu arkadas a laf yetismez artik!!
  • Tek koridorlu bir ucak. Ama 200 kisiden fazla yolcu akabilir Airbus'in 321 ucaguna benzer ama daha buyuk sinif ucaklar arasindadir. Abd nin en cok kullandigi orta menzilli bir ucak. B737-900er la kiyaslanamaz bu ucak daha genis govdeye sahiptir. Ve b737 den sonra en cok satmis yolcu ucaklarindan biridir icide gayet ferahtir. İki motorlu bir ucaktir hatta cikis kapisi sayisida pencerelerle 10 adettir.
  • The Boeing 757 is a mid-size, narrow-body twin-engine jet airliner manufactured by Boeing Commercial Airplanes. (İnternetten B757'yi araştırın.)
  • B757 geniş gövdedir cahil arkadaşım benim
Dünyanın en büyük 4., Çin'in ise en büyük havayolu şirketi konumunda bulunan Southern Havayolları, dün gece saat 22:30'da inen CZ 679 sefer sayılı Boeing 757 tipi uçağıyla ilk Pekin-Urumçi-İstanbul seferini gerçekleştirdi.
 
Atatürk Havalimanı'nda transit yolcu salonunda gerçekleştirilen tanıtım kokteyline birçok üst düzey yetkili katıldı.
 
Çin'in İstanbul başkonsolosu Zhang Qing Yang, China Southern'in CEO'su Tam Wan Geng, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, TAV Atatürk Havalimanı Genel Müdürü Kemal Ünlü ve birçok yetkili katıldı.
 
Yolcuların çıkış yaptığı körüğün kapısında çiçeklerle karşılanması yetkililere ve yolculara keyifli anlar yaşattı. 
 
Tanıtım kokteylinde konuşan CEO Geng, 'Buraya uçuş başlatmak bizim için son derece önemliydi. İstanbul ile oluşturulacak ipek yolunun da bir parçası konumunda olan uçuşumuz hayırlı olsun. İlerleyen zamanlarda İstanbul seferlerini haftada 7'ye çıkaracağız. İstanbul Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri. Burada olmaktan son derece mutluyuz. Amacımız dünyanın en büyük havayolu şirketi olmak' dedi.
 
Filosunda 5 adet Airbus A380 tipi uçak bulunduran Southern'in CEO'su Geng, 'Şu anda İstanbul'a orta ölçekli uçaklarla uçacağız. A380 için çok erken' dedi.
 
Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur ise, China Southern'in İstanbul'a başlattığı uçuşların herkese hayırlı olmasını dilerken, sürekli büyüme gösteren Türk Havacılığı ve Atatürk Havalimanı için de vurgular yaptı. Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini gün geçtikçe artırdığını sözlerine ekleyen Özuğur, bunun Türk Havacılığı'na olumlu yansıyacağını ifade etti.
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın da ipek yoluna vurgu yaparken, bu uçuşların hem Çin hem de Türk tarafına son derece faydalı olacağından bahsetti. Aydın, 'Türk Hava Yolları Çin'e, China Southern de İstanbul'a uçuyor. İpek yoluna olan katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz' dedi.
 
China Southern Airlines İstanbul'a Airbus A330 ve Boeing 757 tipi uçaklarla haftada 3 kez uçuş düzenleyecek.

©AirportHaber

ÇİN'DEN İLK SEFER, İSTANBUL'DA İLK HEYECAN

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Haklısın ya kusura bakmai teknik bir hata oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadasim kirk yillik tek koridorlu ucagi iki koridormu yaptin:) senij dedigin B767 2+3+2 koltuk dizayni B757 nin koltuklari 3+3 tek koridor. İnternetten ne arastiricam kendim havaciyim. Bu ucak tek koridorlu ucaklar arasinda buyukluk bakimindan evet daha buyuk ama bu ucak DAR GOVDELİ TEK KORİDOR ve orta menzilli 6500-7200 km arasi menzile sahip koltuk sayidina gore degisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hiç binmediğiniz belli 757'ye. En azından internetten bakın tek koridor mu çift koridor mu? Kapak olsun size !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bana diyorsaniz ben zaten bu ucak icin tek koridorlu diye yazdim. Genis govde terimi iki koridorlu ucaklar icin kullamilir ama tek koridorda (dar govde) ki siniflar icinde buyuk genis olan bir ucak B737 ile kiyaslanamaz. Hem inis takimi yuksekligi olsun boy kanat vs A321 den bile buyuktur ama DAR GOVDELİ sinifinda bir ucaktir. Dedigim gibi ici ferah bir ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu uçak 727 nin kuyruk motoru kaldırılmış ve boyu uzatılmış olanı değil mi? range i er olsa bile pekine yetmez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hainan'in problemi 1-stop istanbul'a gelmesi. Urumci-Istanbul cok buyuk bi market degil Sangay ve Pekin de 1-stop olunca cekiciligini kaybediyor. Chine Southern'in sansi SkyTeam'den dolayi daha fazla ama yine de pek basarili olamiyacaklarmis gibi geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu arkadas a laf yetismez artik!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tek koridorlu bir ucak. Ama 200 kisiden fazla yolcu akabilir Airbus'in 321 ucaguna benzer ama daha buyuk sinif ucaklar arasindadir. Abd nin en cok kullandigi orta menzilli bir ucak. B737-900er la kiyaslanamaz bu ucak daha genis govdeye sahiptir. Ve b737 den sonra en cok satmis yolcu ucaklarindan biridir icide gayet ferahtir. İki motorlu bir ucaktir hatta cikis kapisi sayisida pencerelerle 10 adettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
The Boeing 757 is a mid-size, narrow-body twin-engine jet airliner manufactured by Boeing Commercial Airplanes. (İnternetten B757'yi araştırın.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
B757 geniş gövdedir cahil arkadaşım benim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000