24 Kasım 2011, Perşembe 13:00:17

CHINA SOUTHERN İSTANBUL'A ÇIKARMA YAPTI

Geçtiğimiz Salı gecesi Atatürk Havalimanı'na ilk seferini gerçekleştiren China Southern (Güney Çin) Havayolları, dün gece Taksim'de bulunan Ceylan Inter Continental Otel'de düzenlediği bir yemekle ilk seferini kutladı.
  • dogrudur baskan
  • CSA Czech Airline 3lü kodu değilmiydi?
Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Gong Xiaosheng, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, China Southern CEO'su Tan Wan Geng, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, TAV Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Akgül, Sincan Bölgesi Sorumlusu Xinjıang Fu Du Yan, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ile havayolu şirketinin çok sayıda üst düzey yöneticisi katıldı.

Türkiye temsilciliğini Gözen Air Servis'in yaptığı China Soutern Havayolları tarafından düzenlenen yemekte İstanbul uçuşlarıyla ilgili bilgi veren China Southern CEO'su Tan Wan Geng'in ardından konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin'de China Southern'in seferlere başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tekin, havayolu şirketinin Sincan Özerk Bölgesinin başkenti Urumçi'de yaşayan Uygur Türklerini,Türkiye'deki akrabalarıyla buluşturacağını, aynı zamanda seferlerin iki ülke ilişkilerini daha da geliştireceğine vurgu yaptı.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur ise yaptığı konuşmada Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiğine değindi. Özuğur "Cennet vatanımızın en gözde yerlerinden biri de İstanbul'dur. Çin Güney Havayolları'na İstanbul'da ve Atatürk Havalimanı'nda ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Çin ve Türkiye arasındaki dostça temaslar uzun geçmişe dayanıyor. İki ülke arasında köklü gelenek ve görenekler var. Halklar arasında bu gelenek ve göreneklerin daha da pekişmesi ve devamlılığı açısından birbirleriyle kaynaşması örf ve adetlerin gelişmesi vu yeni açılışı ile daha da güçlenecektir. Bu tür yeni uçak seferleri ülkeleri birbirine yaklaştırıdığı gibi ekonomik ve ticari ilişkilerin istikrarlı şekilde gelişmesi ile birlikte kültür, medya, eğitim ve turizm ve havacılık gibi alanlarla önemli sonuçlar elde etmektedir. Atatürk Havalimanımız uçak ve yolcu trafiği açısından çok yoğun bir havalimanıdır. 2010 yılı uçak trafiği 288 bin yolcu trafiği ise 32 milyon olup yoğunluk açısından dünya sıralamasında 38. sırada, Avrupa sıralamasında ise 8. sırada yer almaktadır. Yaptığımız ilave yatırımlar ve iyileştirmeler neticesinde havalimanımızın kapasitesi artırılmış ve bunun sonucu olarak yeni uçak seferlerine ev sahipliği olanağı doğmuştur.Konuklarımıza Atatürk Havalimanı'na hoşgeldiniz der ve değerli yöneticilerine saygılar sunarım" diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar süren yemek, canlı müziğin ardından son buldu . Filosuna yakın zamanda 5 adet Airbus A380 tipi uçak ekleyen China Soutern, Çin'de 150 iç hat noktasına, dünyada ise Asya, Avrupa, Amerika, Avustralya ve Afrika olmak üzere 51 dış hat noktasına sefer düzenliyor.

İşte geceden kareler...
























CHINA SOUTHERN İSTANBUL'A ÇIKARMA YAPTI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
dogrudur baskan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CSA Czech Airline 3lü kodu değilmiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000