22 Ocak 2010, Cuma 07:33:07

Büyük muamma Gazipaşa!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM kürsüsünden "Gazipaşa’ya büyük uçak inmez" dedi, Alanya'da kıyamet koptu...
  • Amaç AYT terminalinin daha fazla kazanması. Gazipaşalıları adam yerine koyan yok.
  • Bora Jet dedik, 21nde ucak geliyor dedik bir numara olmadi. Borada gelmezse Gazipasayi kapatin olsun bitsin.
  • sayın dim size yakışan buydu gerçek bir basın emekçisi örneği verdiniz alanya size minnettardır bu arada sayın kerim beyin tavın hazırlattığı ulusulararası raporlardan haberi var bu havaalanına charterların inebileceğini biliyor ama kendisine çavuşoğlundan baskı var ikiside insanları oyalıyor ona da malum kişiden baskı var tabiki ,tavın tüm hazırlığı bu hükümetin birgün gideceği ülkeyi ve alanyayı seven insanların geleceği umudu üzerinedir.Tav ı bu mücadele için kutluyoruz

Oysa söyledikleri hiç de sürpriz gelmedi bana…
11 Nisan 2008 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, Sun Express’in iç hat uçuşlarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşmuştum kendisiyle…
Kürsüden söylediklerinin aynılarını söylemişti bana…
Hatta, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal’ı yanına çağırmış ve beni göstererek, “Alanyalı arkadaşa Gazipaşa’nın durumunu anlat” demişti.
Ve Birdal şöyle demişti:
“Gazipaşa’ya büyük uçak inemez. Orta ve büyük gövdeli uçaklarla yapılan uluslararası charter uçuşlarında kullanılamaz. Pist uzatılsa bile, pistin kuzeyinde yer alan doğal mania nedeniyle uçaklar pas geçemeyeceğinden güvenlik açısından riskli.  Ancak, küçük uçaklar için elverişli olabilir.”
Ve ben bunu gazetede manşetten yazdım ertesi günü…
Alanya’da yine infial olmuştu hatırlayın…
Sonra ne oldu peki?
Alanya ve TAV o kadar istekliydi ki, bu havalimanını turizmin hizmetine sunmaya, Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a kadar intikal etti bu konu…
Binali beyin bizce malum olan direncini kırmak için her yolu denedik adeta…
Seçimden iki ay sonra AK Parti’ye geçen Hasan Sipahioğlu, neredeyse, “Havalimanı için geçtim AK Parti’ye” diyecekti!
Tam bu aşamada Binali beye şu soruları sormam gerek:
1. Gazipaşa Havalimanı’nın fiziki yapısına sahip başka havalimanları yok mudur? Türkiye’de Zonguldak Çaycuma –dağ traşlandı- ve dünyada (Güney Amerika) Saint Martin ve (Yunanistan) Mykonos havalimanlarına, benzer manialar ve fiziki koşullara sahip olmalarına rağmen orta ve büyük gövdeli uçaklar güvenli bir biçimde inip kalkmıyor mu?
2. Madem bu havalimanı, fiziki olumsuzluklar ve doğal manialar nedeniyle, orta ve büyük gövdeli uçakların inmesine hiçbir şekilde elverişli olamayacaksa, maksimum 50-60 kişilik küçük uçaklar için 1825 metrelik mevcut pist yeterli olduğuna göre, pistin 2400 metreye uzatılması için kamulaştırma işlemleri neden başlatılmış ve neden halen daha sürdürülmektedir?
3. Bu havalimanında kuzey-güney ekseninde uzanan mevcut pistin yerine, doğal maniayı engel olmaktan çıkartacak güneybatı-kuzeydoğu ekseninde yeni bir pistin tesisi için size bir proje sunuldu mu? Sunulan bu projeye ne cevap verdiniz? Kabul etmediğinizi varsayarsak, gerekçeniz nedir?
4. Bu havalimanı ihalesini TAV değil de Antalya’yı da işleten IC Fraport ortaklığı almış olsaydı, tavrınız gene aynı mı olurdu? Bu havalimanının -en azından birkaç yıl daha- charter uçuşlarına açılmamasına ilişkin, kamuoyunun henüz bilmediği, resmi veya gayriresmi herhangi bir taahhüdünüz var mıdır?
5. Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın, bizzat Alanya ziyaretinde, bu havalimanının uluslararası charter uçuşlarına açılacağına dair söz verdiğini, hatta ‘ilk uçuşu ben yapacağım’ dediğini biliyor musunuz? Başbakan’la çelişkiye düşmenizin sebebi nedir? Sizin söyleminiz doğruysa, bizzat Başbakan tarafından kandırılmış olmayacak mıyız? Bu saatten sonra size mi inanalım, yoksa Başbakan’a mı?
Alanya, bu soruların cevabını sizden bekliyor Sayın Bakan…

Yeni Alanya
Mehmet Ali Dim

Büyük muamma Gazipaşa!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Amaç AYT terminalinin daha fazla kazanması. Gazipaşalıları adam yerine koyan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bora Jet dedik, 21nde ucak geliyor dedik bir numara olmadi. Borada gelmezse Gazipasayi kapatin olsun bitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın dim size yakışan buydu gerçek bir basın emekçisi örneği verdiniz alanya size minnettardır bu arada sayın kerim beyin tavın hazırlattığı ulusulararası raporlardan haberi var bu havaalanına charterların inebileceğini biliyor ama kendisine çavuşoğlundan baskı var ikiside insanları oyalıyor ona da malum kişiden baskı var tabiki ,tavın tüm hazırlığı bu hükümetin birgün gideceği ülkeyi ve alanyayı seven insanların geleceği umudu üzerinedir.Tav ı bu mücadele için kutluyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000