01 Eylül 2009, Salı 07:55:33

"Burası havaalanı buradan çıkış yok"

Atatürk Havalimanı’nda iç hatlar gelen yolcu çıkış kapısı’ndaki trafik çilesine birileri el atacak mı, merak içindeyim...
  • polisi ve müdürü suçlamak bu kadar kolay olmamalı melike hanım bir günlüğüne değil sadece 1saatliğine trafik polisliği yapsın bu yazıyı yazdıgı için yüzü kızarıcaktır.
  • sarı otoparka bir gir istersen yer bulursan senin biletini ben odeyecegim!
  • Kapalı otopark yapılmalı ve yolcu çıkışları direk otoparka yapılmalıdır. Uygun fiyatlandırmayla araçlar otoparka yönlendirilmeli.
  • Adam gibi arabalarını otoparka koysalar bunlar olmayacak. Bizler hepimiz anamızın karnından arabayla çıktığımız için onsuz yapamıyoruz. İlla kapımızda istiyoruz. 5 dakika mesafe yürüyemiyoruz. Bunlar bizim problemlerimiz. Taksiciler zaten konu edilemeyecek kadar rezil vaziyetteler. Peki herşey tamam. Polis nerede ? Yok... Neden ? Yetmiyor... Kadro isteyin. Yok olmaz. Kadro geldi. İşi bilen polis mi var ? Havalimanı kavşağında polis arabasının önünde kırmızı ışıkta geçiyor. Ama polis görmüyor. Kimi kime şikayet edeceksiniz ? Her tarafı rezil vaziyette...
  • trafiği böyle yapar tabi. 15 dk bekleyen adamdan 7 lira almak utanmazlıktır. Arabaya para vermiş olmakla otoparkın saatine 7 lira vererek havaya para saçmak farklı kavramlar ama herkes anlayamıyor gördüğüm kadarıyla.
  • Maalesef Otopark ücreti Standartlara Uygun Diyerek otopark fiyatı uygun hale gelmiyor. İstanbul genelinde her şey gibi park ücreti de pahalı ve bu durum Atatürk Havalimanı için de geçerli... Trafik yogunluğuna ve pahalı parka çözüm bulunamaz mı? Kesinlikle bulunur ama istemek ve üzerine biraz daha kafa yorması lazım yetkililerin. Ben arabamı TAV a para kaptırmamak için Dünya Ticaret merkezi veya WOW otelinin ücretsiz kapalı otoparkına bırakıyor ve metro ile bir durak gidiyorum.
  • Bir sorun olsa çözeriz. Demek ki yok ki hiçbir tebdir almıyoruz. Herşeyi büyütüyorsunuz. Ne o öyle hemen gel, rahat rahat havaalanın gir.
  • havalimanı otoparkı sarı bölümü içhatlar için yeterde artar ama bizim parası değerli yolcu karşılayanlarımız maalesef otoparka girmezler, dışhatlar geliş önü 4 şerit içhatlar geliş önü 2 şerit ama parası değerli yolcu karşılayanlar için yeterli değil, sarı otoparkı kullanırlarsa bu iş çözülür, havalimanı giriş öncesinde shell benzin istasyonundan itibaren artık yollar genişletildiği için parası değerli yolcu karşılayanlarımız shell den itibaren yolun sağında 1 şerit işgal ederek şu anda çözüm bulmuşlar, otopark kullanımı bu işi çözer uygulayan olursa parası pahalı falan diye yorum yazmayın lütfen standartlara göre normal. O arabalara binipde otoparka 7 ytl vermeyenlerin yaşadığı bu toplumda bu durum yıllarca sürer.

Eğer bir gün delireceksem sanıyorum bu, orada, o kapıda olacak.
Kendimi yerlere atacağım.
Valizimi parçalayacağım.
ınsanlara saldıracağım!

Evvelki gece, sayamadığım kadar çok taksi, gelen yakınlarını karşılamak için bekleyen araçlarla birlikte trafiği kilitledi her zamanki gibi.

Üstelik etrafta bir tane polis yok...

Ayşe Arman henüz üniformasını çıkarmadıysa lütfen gelsin, şu trafiği çözsün.

O gece bir kadıncağız benden önce delirmiş, TAV yaka kartı olan ama oradaki trafikle ilgisi olmayan- birini bulmuş dırdır eyliyordu.

Adamcağız da artık ne iş yapıyorsa, onun da eli kolu bağlı belli, “Valla biz de mağduruz hanfendi” diye söylenerek çaresizce taksileri göndermeye çabalıyordu.

Tam o esnada bir polis geldi ancak ona da sevinmek pek mümkün değil...

Çünkü etraftaki tek polis o ve kimsenin salladığı ve yerinden kımıldadığı yok!

Uçak çok nefis ve hızlı bir taşıt ancak son zamanlarda rötarsız sefer yapılmaması, girişte yan yana 7 check-in kontuarından sadece birinin açık olması, uçaktan Bülent Ersoy’un inmesini beklemek zorunda kalmak ve çıkışta trafiğin kilitlenmesi gibi faktörler sayesinde en kısa yolculuklar bile toplamda 4 saat sürüyor.

Zaten uçaktan tutun da bekleme salonuna kadar her yer morg gibi soğuk, hasta olmadan bir yolculuk tamamlayan var mıdır bilmem.

Çıkıştaki kaos durumu daha ne kadar sürecek, onu da sana sorarım sayın yetkili.

Oradaki taksi trafiğini organize etmenin, yakınlarını bekleyen araçlara bir yer yapmanın nesi zor, bir bilen varsa anlatsın.


Melike Karakartal
Hürriyet

"Burası havaalanı buradan çıkış yok"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
polisi ve müdürü suçlamak bu kadar kolay olmamalı melike hanım bir günlüğüne değil sadece 1saatliğine trafik polisliği yapsın bu yazıyı yazdıgı için yüzü kızarıcaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sarı otoparka bir gir istersen yer bulursan senin biletini ben odeyecegim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kapalı otopark yapılmalı ve yolcu çıkışları direk otoparka yapılmalıdır. Uygun fiyatlandırmayla araçlar otoparka yönlendirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adam gibi arabalarını otoparka koysalar bunlar olmayacak. Bizler hepimiz anamızın karnından arabayla çıktığımız için onsuz yapamıyoruz. İlla kapımızda istiyoruz. 5 dakika mesafe yürüyemiyoruz. Bunlar bizim problemlerimiz. Taksiciler zaten konu edilemeyecek kadar rezil vaziyetteler. Peki herşey tamam. Polis nerede ? Yok... Neden ? Yetmiyor... Kadro isteyin. Yok olmaz. Kadro geldi. İşi bilen polis mi var ? Havalimanı kavşağında polis arabasının önünde kırmızı ışıkta geçiyor. Ama polis görmüyor. Kimi kime şikayet edeceksiniz ? Her tarafı rezil vaziyette...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
trafiği böyle yapar tabi. 15 dk bekleyen adamdan 7 lira almak utanmazlıktır. Arabaya para vermiş olmakla otoparkın saatine 7 lira vererek havaya para saçmak farklı kavramlar ama herkes anlayamıyor gördüğüm kadarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Maalesef Otopark ücreti Standartlara Uygun Diyerek otopark fiyatı uygun hale gelmiyor. İstanbul genelinde her şey gibi park ücreti de pahalı ve bu durum Atatürk Havalimanı için de geçerli... Trafik yogunluğuna ve pahalı parka çözüm bulunamaz mı? Kesinlikle bulunur ama istemek ve üzerine biraz daha kafa yorması lazım yetkililerin. Ben arabamı TAV a para kaptırmamak için Dünya Ticaret merkezi veya WOW otelinin ücretsiz kapalı otoparkına bırakıyor ve metro ile bir durak gidiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir sorun olsa çözeriz. Demek ki yok ki hiçbir tebdir almıyoruz. Herşeyi büyütüyorsunuz. Ne o öyle hemen gel, rahat rahat havaalanın gir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havalimanı otoparkı sarı bölümü içhatlar için yeterde artar ama bizim parası değerli yolcu karşılayanlarımız maalesef otoparka girmezler, dışhatlar geliş önü 4 şerit içhatlar geliş önü 2 şerit ama parası değerli yolcu karşılayanlar için yeterli değil, sarı otoparkı kullanırlarsa bu iş çözülür, havalimanı giriş öncesinde shell benzin istasyonundan itibaren artık yollar genişletildiği için parası değerli yolcu karşılayanlarımız shell den itibaren yolun sağında 1 şerit işgal ederek şu anda çözüm bulmuşlar, otopark kullanımı bu işi çözer uygulayan olursa parası pahalı falan diye yorum yazmayın lütfen standartlara göre normal. O arabalara binipde otoparka 7 ytl vermeyenlerin yaşadığı bu toplumda bu durum yıllarca sürer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000