30 Haziran 2011, Perşembe 13:00:45

'BU ŞEHR-İ İSTANBUL' AHL'DE...

Shell & Turcas’ın kültür dünyamıza armağan ettiği “Bu Şehr-i İstanbul” kitabından seçilen fotoğraflardan oluşan sergi, bu kez TAV Havalimanları’nın ev sahipliğinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyarete açıldı...
  • 6 ay önce Şafak Tunç adlı tarihçinin hazırlamış olduğu Şehristan kitabının basılması ve projede kullanılacak resimler ile İstanbul Havalimanı'nda bir sergi açılması fikrini "bizim için uygun bir proje değil" diyerek reddedenler şimdi kurdelayı kesmek için sıra sıra dizilmişler. Yazıklar olsun fikir hırsızlarına , yazıklar olsun emek çalanlara
Shell & Turcas’ın kültür dünyamıza armağan ettiği “Bu Şehr-i İstanbul” kitabından seçilen fotoğraflardan oluşan sergi, bu kez TAV Havalimanları’nın  ev sahipliğinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyarete açıldı. Dış Hatlar Terminali’ndeki TAV Galeri’de sergilenen sanatçı Tahsin Aydoğmuş’un İstanbul fotoğrafları, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen yolcuların büyük beğenisini kazandı.

Tarihi, kültürel ve sanatsal etkinlikleri desteklemeyi, vazgeçilmez sosyal sorumluluğu olarak değerlendiren Shell & Turcas, değerli fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifinden yansıyan 105 eşsiz İstanbul fotoğrafını “Bu Şehr-i İstanbul” kitabında birayaya getirerek, kültür dünyamıza armağan etmişti. Kitaptan seçilen fotoğraflardan oluşturulan “Bu Şehr-i İstanbul” sergisi ise farklı mekânlarda ilgililerin beğenisine sunuluyor. Sergi bu kez TAV Havalimanları işbirliğiyle, her gün bambaşka coğrafyalardan günde 90 bin yolcuyu ağırlayan Atatürk Havalimanı’nda ziyarete açıldı.
 
Serginin İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali TAV Galeri’de düzenlenen açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, Shell&Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tecmen, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in yanı sıra diğer yetkililer ve davetliler katıldı.
 
İstanbul’un tanıtımına güçlü bir katkı sağlıyoruz
 
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük penceresinde böyle bir sergiyi ziyarete açmaktan gurur duyduklarını belirterek, serginin ziyaretçilerle buluşmasını sağlayan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ile tüm TAV yönetimine teşekkür etti. Erdem şunları söyledi:
 
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana enerji sektöründe faaliyet gösteren, ülkenin en köklü kuruluşlarından biriyiz. Bu istikrar ve başarımızın temelinde elbette müşterilerimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda, kendimizi sürekli olarak yenilememiz ve geliştirmemiz yatıyor. Ancak bunun yanında her zaman öncelikli olarak gördüğümüz, niteliği farklı faaliyetlerimiz var ki; onlar, geçmişi çok derinlerde yatan bu coğrafyayla ve toplumla sarsılmaz bağlar kurmamızı sağlıyor. ‘Bu Şehr-i İstanbul’ projesi de, bu çalışmalarımızın en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, tarih boyunca birçok kültür ve toplumu etkileyen masal şehir İstanbul’u anlatan bu sergi için en anlamlı mekân Atatürk Havalimanı oldu. Serginin, dünyanın bambaşka kültürlerinden, coğrafyalarından gelen ya da başka ülkelere gidecek olan yolcuların, İstanbul’u farklı bir gözle görmesini sağlayacağına inanıyorum.”
 
Bir ay ziyarete açık olacak
 
“Bu Şehr-i İstanbul” sergisi, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bir ay süreyle ziyarete açık olacak. Arşival baskı tekniğiyle basılan 105 siyah-beyaz fotoğraftan oluşan “Bu Şehr-i İstanbul” kitabı, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı. Kitap, “Zaman”, “Deniz” ve “İnsan” başlıklı üç bölümden oluşuyor. “Bu Şehr-i İstanbul” sergisi ise, kitaptan seçilen 40 fotoğraftan oluşuyor.
 
“Bu Şehr-i İstanbul” kitabının “Zaman” bölümünde, dünyanın farklı bölgelerinden her sene milyonlarca turistin ziyaret ettiği İstanbul’un tarihi sokaklarında bir yolculuğa çıkılıyor. Anemas Zindanları, Rumeli Hisarı, Kapalıçarşı, Kariye, Surlar, Haydarpaşa, Sultanahmet, Yoros Kalesi gibi İstanbul’un tarihine tanıklık etmiş mekanların fotoğrafları bulunuyor. 
 
“Deniz” bölümünde; vapur, balıkçılar, İstanbul Boğazı, deniz kıyısında piknik yapan insanlar, Haliç ve batık tanker fotoğrafları yer alıyor. 
 
“İnsan” bölümünde ise İstanbul şehrinin eşsizliğini tamamlayan insan manzaraları, anlar, sokak sohbeti yapan insan fotoğrafları bulunuyor.







 
'BU ŞEHR-İ İSTANBUL' AHL'DE...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
6 ay önce Şafak Tunç adlı tarihçinin hazırlamış olduğu Şehristan kitabının basılması ve projede kullanılacak resimler ile İstanbul Havalimanı'nda bir sergi açılması fikrini "bizim için uygun bir proje değil" diyerek reddedenler şimdi kurdelayı kesmek için sıra sıra dizilmişler. Yazıklar olsun fikir hırsızlarına , yazıklar olsun emek çalanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000