30 Aralık 2012, Pazar 12:25:05

'BU İŞTE İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ'

Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumunda olan, en çok yolcu giriş ve çıkışının yaşandığı Atatürk Havalimanı’nda özel güvenlik hizmeti veren TAV özel güvenlik, kurumu bünyesinde tam bin 600 güvenlik görevlisi ile yolculara hizmet veriyor.
  • Nerde ulusarası arası sıtandart eksık elemanı tamamlamak ıcın kolundan tutugunuzu alıosunuz ısten cıkartttıklarınızı bıle cagırıosunuz ondan sonra duzgun ıletısım kuramıyan konusmayı beceremeyen ınsanlar yuzunden hepımız zan altında kalıyoruz. Bı uygulama baslatılmadan once bunu tum havalımanı yetkılı bırımlerıne guvenlık komısyonun bı kararı özel güvenlığın bı kararı olmadıgını bıldırsenız kontrol noktasına gelen personelde bıze yardımcı olmazmı ? Havalşımanı personelıyle yasanılan problemlerde sıkayetlerımızı gerı aldırıosunuz konuyu kapatmaya yonelık calısıo bu durumdada personeller zaten bı sonuc cıkmadı kafalarına gore ıs yapıyolar mantıgıyla davranıo aynı kısı ıkı gun sonra gelınce aynı problem yasıyoruz. Murat müdürümüz saygı duyulmaıs bi insan hem müdür olarak hem insan olarak sıze saygı duyuyor olsakda Tav Özel Güv. şirketinde sızın gıbı mudurlerımız coğalmadıkca hiç bişey düzelmez arkadaslarda sadece mecbur oldurdukları moral motivasyondan eksık calısma ortamında calısılır
  • Turkiye'de ki havaalanlarinda ust bas, bavul arama var ama guvenlik yok. Ben kotu niyetli olsam, en basitinden AHL dis hatlara giriste bavulunun aranmasini bekliyen yuzlerce kisiyi bir cirpida oldurebilirim. Havaalani terminalinin cesitli bolgelerinde o kadar fazla insan yogunlugu olusuyor ki, koruma cok zor. Guvenlikcilerin hayatlarindan bezgin bir bicimde islerini yaptiklarini goruyoruz, etraflarindan olup bitenle ilgileri yok. AHL'de ozellikle 90 saniye kadar bir polis memuruna baktim, hic goz goze gelmedik, hep kendi arkadaslarina bakti. Bu kisi kendini bile koruyamaz. Havaalaninda etrafimdakilere bom bom bakmama ragmen kimse ile goz goze gelmedik, counter'da calisan memur bile bana dogru durust bakmadan kimligime bakti, bavulumu aldi, boarding passini pasaportumun icine koydu geri verdi. Gumrukte ki polis memuruna bile baskasinin pasaportunu versem iyi bir sans var ki gecebilirim. Zaten avrupa bundan sikayet ediyor. Istanbul'dan kagitlari tam olmiyan bircok kisi ucaga biniyor
  • Gerek apron güvenlik tazeleme kursunda gerekse çeşitli zamanlarda dile getirdiğimiz durumu birde burada yapalım bakalım cevap gelecek mi? Şimdi havalimanına geldiğimizde (uçucu personel olarak) bu arkadaşlar tabiri caizse deli gibi ararlar sorduğunda kendilerine böyle emir verilmiş. yine aynı şekilde apron tarafına geçerken aynı malum arama. Allah kimseye kötü yazı yazmasın yoksa içimizde kötülük olsa 1-) kaptan arkadaşın üzeri deli gibi aranır adamın dışarıdan birşey getirmesine gerek yok istese uçağı çakar. 2-) kabin ekibi aynı şekilde hazırladığı ikrama katsa zehiri geçmiş olsun. 3-) teknsiyen arkadaş uçuş kumanda yüzeyinin ayarlarını bozsa yine geçmiş olsun. ben demiyorum ki arama olmasın ama ararken de kimi neyi nasıl yapacağınızı bilin. gelelim madalyonun diğer kısmına bu arkadaşlar elini kolunu sallaya sallaya giriyorlar içeri. ne mont pardesü çıkarmak var ne cihazdan geçtkten sonra arama var.
  • iç hatlardaki cam duvarlarının üst tarafı açık , isteyen istediğini atar içeriye benden söylemesi !
  • Calistiriyorsunuz iyi guzel de ne kadar maas ve sosyal hak olarak ne veriyorsunuz bunlari da aciklasaniza!!!! Siz de ulkedeki hemen hemen diger butun sirket ve kurumlar gibi insanlari somurerek,3 kurusa ve neredeyse sifir sosyal hakla calistiriyorsunuz ve tehdit de hazir " disarda issiz gezen cok adam var!!"..

Havalimanı Emniyet birimlerinin gözetim ve denetimi altında iç ve dış hatlarda VIP hariç tüm yolcu ve bagajların Sivil Havacılık Güvenlik Kontrollerinden sorumlu olmak üzere toplam bin 600 güvenlik görevlisi barındıran TAV özel güvenlik, terminal giriş ve çıkış noktalarında özel güvenlik ve Sivil Havacılık Güvenlik hizmeti veriyor. Bunların yanında kargo güvenliği, tesis güvenliği, ruhsatlı silahların güvenli bir şekilde transferinin sağlanması, para ve değerli malların transferi, kayıp ve çalıntı vakalarının önlenmesi ve uçak özel güvenliği veren TAV özel güvenlik, Atatürk Havalimanı’nda 24 saat yolculara hizmet veriyor.

Güvelik görevlilerinin işe alımı esnasında ise ince elenip sık dokunduğunu anlatan TAV Özel Güvenlik Müdür Yardımcısı Murat Çakır; “Atatürk Havalimanı’nda çalışmak isteyen güvenlik görevlilerinin öncelikle özel güvenlik görevlisi kimlik kartı sahibi olmaları gerekiyor. Bu kimlik kartına sahip güvenlik görevlileri kurumumuz insan kaynakları birimine müracaat ediyorlar. Bu müracaatlarında bizim yetkinlik kriterlerimizin üzerinde olan kişiler işe kabul aşamasına geçiyorlar ”dedi.

İşe kabul edilenlerin Sivil Havacılık Eğitimi aldığını söyleyen Çakır; “İşe kabul aşamasında bizim sivil havacılık güvenliliği eğitimimiz var. Bu 5 gün, 40 saat sürüyor. Sivil Havacılık güvenliği eğitiminden sonra yine 40 saatlik bir x-ray cihazları operatörlük eğitimimiz var. Bu sürecin içerisinde aynı zamanda TAV Akademi tarafından güvenlik görevlilerine yönelik hazırlanan fark yaratan değer katan müşteri iletişimi eğitimimiz var” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMLER ULUSLARARASI STANDARTLAR ÇERÇEVESİNDE VERİLİYOR”

Çakır özel güvenlik eğitimlerinin uluslararası standartlar çerçevesinde verildiğini belirterek şunları söyledi;
“Verilen eğitimleri düzenleyen eğitmenlerimiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, sertifikalı eğitmenler tarafından bu eğitimler veriliyor. Bu eğitimin sonunda eğitime katılan güvenlik görevlileri sınava tabi tutuluyor. Sınavda başarılı olanların sonraki aşamalara geçişleri kabul ediliyor. Bu sınavda başarılı olamayanlar işe başlayamaz. Yani işe alımları gerçekleştirilemiyor. İşe alımları gerçekleştirilen güvenlik görevlilerinin de yasal çerçevede 2 aylık deneme süreleri var. Az önce ifade ettiğimler de bu 2 aylık deneme süreleri içerisinde gerçekleştiriliyor. Gerek x-ray cihazlarını kullanabilmeleri için yapılan, tarafımızdan düzenlenen operatörlük eğitimleri gerekse TAV Akademiden destek aldığımız iletişim eğitimlerinde başarılı olması gerekiyor. Bu sürecin sonunda bu eğitim bütününün sonundaki başarı durumlarına göre kendileriyle çalışmaya devam edip edemeyeceğimize karar veriyoruz.”

“BİN 600 GÜVENLİKLE ÇALIŞIYORUZ”

Toplam çalışan özel güvenlik sayısının bin 600 olduğunu söyleyen Özel Güvenlik Müdür Yardımcısı Murat Çakır, “Biz Atatürk Havalimanı’nda TAV güvenlik olarak iç hatlar, dış hatlar terminalinde 1600 kişiyle görev yapıyoruz. Gerek terminal giriş noktalarında, gerek hava tarafı kontrol noktalarında görev yapıyoruz. Burada görev yapan güvenlik görevlilerimizin kurumsal disiplin anlayışına uygun olmaları, iletişim bilgi ve becerililerinin yeterli düzeyde olması yapılan işin gereği sabırlı olmaları, sabırla güvenlik uygulamalarını yolcu ve misafirlerimizden talep etmelerini mutlak şart olarak arıyoruz” dedi. Ayrıca Çakır, bütün güvenlik görevlilerinin maksimum 13 ayda bir Sivil Havacılık temel eğitiminin tazeleme eğitimine tabi tutulduklarını dile getirdi.

'BU İŞTE İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

By_X ~ 11 yıl önce
Nerde ulusarası arası sıtandart eksık elemanı tamamlamak ıcın kolundan tutugunuzu alıosunuz ısten cıkartttıklarınızı bıle cagırıosunuz ondan sonra duzgun ıletısım kuramıyan konusmayı beceremeyen ınsanlar yuzunden hepımız zan altında kalıyoruz. Bı uygulama baslatılmadan once bunu tum havalımanı yetkılı bırımlerıne guvenlık komısyonun bı kararı özel güvenlığın bı kararı olmadıgını bıldırsenız kontrol noktasına gelen personelde bıze yardımcı olmazmı ? Havalşımanı personelıyle yasanılan problemlerde sıkayetlerımızı gerı aldırıosunuz konuyu kapatmaya yonelık calısıo bu durumdada personeller zaten bı sonuc cıkmadı kafalarına gore ıs yapıyolar mantıgıyla davranıo aynı kısı ıkı gun sonra gelınce aynı problem yasıyoruz. Murat müdürümüz saygı duyulmaıs bi insan hem müdür olarak hem insan olarak sıze saygı duyuyor olsakda Tav Özel Güv. şirketinde sızın gıbı mudurlerımız coğalmadıkca hiç bişey düzelmez arkadaslarda sadece mecbur oldurdukları moral motivasyondan eksık calısma ortamında calısılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guvenlik ~ 11 yıl önce
Turkiye'de ki havaalanlarinda ust bas, bavul arama var ama guvenlik yok. Ben kotu niyetli olsam, en basitinden AHL dis hatlara giriste bavulunun aranmasini bekliyen yuzlerce kisiyi bir cirpida oldurebilirim. Havaalani terminalinin cesitli bolgelerinde o kadar fazla insan yogunlugu olusuyor ki, koruma cok zor. Guvenlikcilerin hayatlarindan bezgin bir bicimde islerini yaptiklarini goruyoruz, etraflarindan olup bitenle ilgileri yok. AHL'de ozellikle 90 saniye kadar bir polis memuruna baktim, hic goz goze gelmedik, hep kendi arkadaslarina bakti. Bu kisi kendini bile koruyamaz. Havaalaninda etrafimdakilere bom bom bakmama ragmen kimse ile goz goze gelmedik, counter'da calisan memur bile bana dogru durust bakmadan kimligime bakti, bavulumu aldi, boarding passini pasaportumun icine koydu geri verdi. Gumrukte ki polis memuruna bile baskasinin pasaportunu versem iyi bir sans var ki gecebilirim. Zaten avrupa bundan sikayet ediyor. Istanbul'dan kagitlari tam olmiyan bircok kisi ucaga biniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açıklama ~ 11 yıl önce
Gerek apron güvenlik tazeleme kursunda gerekse çeşitli zamanlarda dile getirdiğimiz durumu birde burada yapalım bakalım cevap gelecek mi? Şimdi havalimanına geldiğimizde (uçucu personel olarak) bu arkadaşlar tabiri caizse deli gibi ararlar sorduğunda kendilerine böyle emir verilmiş. yine aynı şekilde apron tarafına geçerken aynı malum arama. Allah kimseye kötü yazı yazmasın yoksa içimizde kötülük olsa 1-) kaptan arkadaşın üzeri deli gibi aranır adamın dışarıdan birşey getirmesine gerek yok istese uçağı çakar. 2-) kabin ekibi aynı şekilde hazırladığı ikrama katsa zehiri geçmiş olsun. 3-) teknsiyen arkadaş uçuş kumanda yüzeyinin ayarlarını bozsa yine geçmiş olsun. ben demiyorum ki arama olmasın ama ararken de kimi neyi nasıl yapacağınızı bilin. gelelim madalyonun diğer kısmına bu arkadaşlar elini kolunu sallaya sallaya giriyorlar içeri. ne mont pardesü çıkarmak var ne cihazdan geçtkten sonra arama var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bılın dıye ~ 11 yıl önce
1)Yuzde yuz guvenlık dıye bırsey zaten olamaz. 2)Malum ucucu personel,kural koyucu komısyona degıl guvenlıge soylenıyor madem cok bılıyorsunuz,Amerıkada pılotlara dahı ayakkabı cıkartılıyor acaba oradada ıtıraz edebılıyormusunuz. 3)Guvenlık bu kadar sıkı olmasa kabıne her turlu yasak cısım sokulabılse sorumlusu kım olur,acaba termınaldekı guvenlıgınmı yoksa havada olan sızlerınmı canı tehlıkeye düşer,bır dusunelım. 4) ıpad cıkartmamak turlu numara yapana kadar basıtce kurallara uyan personeller olsa gecısler hızlanır. 5)Perdesu,mont cıkarmadan gırıs tabıkı serbest,guvenlıgı guvenlık ararsa zaten sacma olur,termınal guvenlıgı,sorumluluguda guvenlıkte.Ucakta bırı kalkıp servısı ben yapayım bende ulusoyda hostum dese,nasıl sacma olacaksa buda oyle.Son olarak kımı neyı nasıl yapacagımızı bılıyoruz,hemde dunyadakı en guvenlı 10 lımandan bırı olan havalımanının guvenlıgını sımdıye kadar sagladıgımız gıbı.
b ~ 11 yıl önce
iç hatlardaki cam duvarlarının üst tarafı açık , isteyen istediğini atar içeriye benden söylemesi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciklasaniza !! ~ 11 yıl önce
Calistiriyorsunuz iyi guzel de ne kadar maas ve sosyal hak olarak ne veriyorsunuz bunlari da aciklasaniza!!!! Siz de ulkedeki hemen hemen diger butun sirket ve kurumlar gibi insanlari somurerek,3 kurusa ve neredeyse sifir sosyal hakla calistiriyorsunuz ve tehdit de hazir " disarda issiz gezen cok adam var!!"..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucret ~ 11 yıl önce
Saatlerce ozverılı,dıkkatlı calısmanın,onbınlerce sayıda cesıt cesıt yolculara hızmet verıp karsılıgında pıyasa ucretı almak,psıkolojık baskı v.b malesef cok cok cok zor.Ama ısletme bolumlerındekı en az maas hep guvenlıge verılır.Yenı yıl zammıda bakalım yuzde 6mı 7mı dahamı az olur soran yok tabi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000