28 Aralık 2012, Cuma 09:16:25

BU İHALE ÇOK ÇETİN OLACAK!

Sabancı Grubu, hafta içinde Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı ile bir görüşme yaptı. Koç'un da ihaleyi yakın markaja aldığı öğrenildi...
  • çukurova ne oldu ? çukurova
  • Aralık ayında ihale şartnamesi açıklanacak, Ocak 2013 te de ihalesi yapılacak diye bizzat Bakan Binali bey açıklamıştı. Şimdide yazıda Ulaştırma Bakanlığı kaynakları ihalenin 2013 yılında tamamlanmasından bahsediyor. Hangisi doğru?
  • esenboga 7 senedır beklıyo ıstanbul a yapın yatırımınızı
  • Ya şirketlerimiz çok gelişti, ya da piyasadaki rekabet ve karsızlık(geçmiş yıllara oranla) öyle bir etkiliyor ki böyle garanti yatırımı bilir bilmez kimse kaçırmak istemiyor.
  • en baba ihale olur bu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İstanbul'a inşa edeceği, yolcu kapasitesi yönünden dünyanın sayılı havalimanı için devler sıraya girdi.

Ulaştırma Bakanlığı, üçüncü havalimanı ihalesini yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle gerçekleştirecek. Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) ihale için gerekli başvuru yapıldı. İhale için Kurul'un ‘onay'ı beklenirken, potansiyel yatırımcılar da tek tek ortaya çıkmaya başladı. Habertürk'ün haberine göre, Türkiye'nin önde gelen dev grupları ihale için kolları sıvadı. Sabancı Grubu, bu hafta Ulaştırma Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sabancı Grubu'nun, bir sürpriz yaşanmazsa üçüncü havalimanı ihalesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gazetenin Ulaştırma Bakanlığı'ndan güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Koç Grubu da 3'üncü havalimanı ihalesiyle ilgileniyor. Grubun, bu konuda nabız yokladığına işaret eden kaynaklar, "Bu süreci çok yakın takip ediyorlar" dedi.
Üçüncü havalimanı ihalesiyle Koç ve Sabancı'nın yanı sıra TAV, Kolin İnşaat ve Murat Ersoy da İtalyan ortaklarıyla ihaleye girecek.

İstanbul'a inşa edilecek ve aşamalı olarak 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak üçüncü havalimanı için çıkılacak ihale, yeni yıla kaldı.

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, 2013 yılında ihalenin tamamlanması durumunda yeni havalimanının ne zaman hizmete gireceği sorusunu, "En erken 2017 yılında hizmete girer" sözleriyle yanıtlıyor.

BU İHALE ÇOK ÇETİN OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ankaralı ~ 11 yıl önce
çukurova ne oldu ? çukurova

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İHALECİ ~ 11 yıl önce
Aralık ayında ihale şartnamesi açıklanacak, Ocak 2013 te de ihalesi yapılacak diye bizzat Bakan Binali bey açıklamıştı. Şimdide yazıda Ulaştırma Bakanlığı kaynakları ihalenin 2013 yılında tamamlanmasından bahsediyor. Hangisi doğru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 11 yıl önce
Burasi Turkiye; sizin soylediginiz gibi iste, '2013 bitmeden temel atilacak'ti, simdi '2013 yilinda tamamlanirsa' ya dondu :) Her zamanki gibi cok laf az is.. 2017 bir hayal orasinin en az 6 senelik isi var. Berlin 6 senede acilamadi - hala daha erteleniyor. Turkiye'de mi acilacak.. Komik olmasin kimse..
mısafır ~ 11 yıl önce
esenboga 7 senedır beklıyo ıstanbul a yapın yatırımınızı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilginç ~ 11 yıl önce
Ya şirketlerimiz çok gelişti, ya da piyasadaki rekabet ve karsızlık(geçmiş yıllara oranla) öyle bir etkiliyor ki böyle garanti yatırımı bilir bilmez kimse kaçırmak istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbul ~ 11 yıl önce
en baba ihale olur bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000