26 Mart 2012, Pazartesi 17:50:50

BTA'DA EGE ZAMANI...

Yurtiçi ve yurt dışındaki havalimanlarından yiyecek içecek hizmeti veren BTA, Atatürk Havalimanı'nda Ege Mutfağı'nın birbirinden leziz yemeklerini yolculara tattırıyor...
  • BTA hiç durmuyor galiba, her ay bir iki organizasyonunu görüyorum, tebrik etmek lazım, İçhatları dışhatları da bambaşka bir yer yapmışlar, bravo.
  • DO CO yu da biraz eğitseniz ? Fena mı olur ?
  • Mülki amiri görünce korkuyorum
  • BTA yı birisi arkadan ittiriyor öne çıkartmaya çalışıyor ama maalesef lezzet yok
BTA "Tadıverin gari" sloganıyla Atatürk Havalimanı'nda başlattığı "En Leziz Örnekleriyle Ege Mutfağı" haftasının tanıtımını Airport Otel'de düzenlediği yemekli toplantıyla gerçekleştirdi.

Yemeğe Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, DHMİ İstanbul Başmüdürü Celal Özuğur, TAV Havalimanları İstanbul Müdürü Kemal Ünlü ve havacılık sektörünün üst düzey yöneticileri katıldı. Yemekte davetlilere Ege mutfağının gözde lezzetleri; zeytinyağlı enginar, cibez otu, ısırgan otu ve ahtapot salatası ikram
edildi. İkramın ilk bölümü atom fasulye pilaki, börülce piyazı, patlıcan çığırtma, ahtapot paça ve kıymalı Girit böreğiyle tamamlandı. Ardından ana mönüde kuzu etli şevketi bostan, Çingene yahnisi, ıspanaklı mantarlı kol böreği ve lorlu pabucaki yer aldı. İncir, kabak, kalbura bastı ve lokma tatlıları dondurmayla birlikte yenildi. 
 
Yemekte konuşma yapan BTA CEO'su Sadettin Cesur, "Yüzlerce medeniyete beşiklik etmiş güzel Anadolu'muzun binlerce yıllık yemekleri, tarihi, güzel kokan baharatları ve aynı zamanda her türlü çeşnilerini havalimanından geçen yolcularımız ve çalışanlarımıza sunmak amaçlı tema haftalarını sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Hatay Antakya ve Orta Karadeniz Mutfağı'nın en güzel ürünlerini sizlerle buluşturmuştuk. Bu hafta da Ege Mutfağı'nın lezzetlerini yolcularımız ve havalimanı çalışanlarıyla buluşturuyoruz" dedi. 
 
Denizli Çivrilli olan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın da, "Tabi ki Ege yemeklerini çok seviyoruz. BTA'nın Ege Mutfağını ayağımıza kadar getirmesi çok güzel bir çalışma. Özellikle sağlıklı beslenme konusunda sebze ağırlıklı olan Ege Mutfağı çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Anadolu mutfağının iç ve dış hatlarda muhteşem lezzetleri ülkemize gelen milyonlarca yolcuya ikram ediliyor. Bu aynı zamanda büyük bir kültür hizmeti" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Zeybek oyunları eşliğinde çay içildi. 



bt
BTA'DA EGE ZAMANI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
BTA hiç durmuyor galiba, her ay bir iki organizasyonunu görüyorum, tebrik etmek lazım, İçhatları dışhatları da bambaşka bir yer yapmışlar, bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DO CO yu da biraz eğitseniz ? Fena mı olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mülki amiri görünce korkuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BTA yı birisi arkadan ittiriyor öne çıkartmaya çalışıyor ama maalesef lezzet yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000