07 Ocak 2011, Cuma 12:53:18

BTA VE TAV GENEL MÜDÜRLERİ ZİRVEYE ÇIKTI

Capital ve Johnnie Walker tarafından düzenlenen, Türkiye'nin 40 yaş altındaki en başarılı genel müdürleri adayları arasında tanıdık isimler yer aldı. İşte o isimler...
  • Üst yönetim zirveye çıkıyor, onları yukarı taşıyan personel ayaklar altında
  • haksızlık diz boyu
  • saygıdeger arkadasım kım werdıyse o abzurt ornegı ben nasıl acık konusuyorsam sende acık konus senıde tanısınlar benı tanıdıkları gıbı oyunu kuralına gore oyna!!!!!!!
  • ne nasrettını ne hocası neden bahsedıyorsunuz sız ?sız degılmısınız oryantasyon egıtımınde aynen soyluyorum!!!!bır personel yıl sonunda ıyı degılse yanı performanstan 2 alındıgında o personel ıle ozel olarak ılgılenıp performansını yukseltmek gorevımız en son care olarak ıs hakkınız feshedılır dıyen??sen ılk 3 ay sonunda uzun yıllar calısıcaz de 2 ay sonra performansı bahane et ve cıkart gec hocam bu ıslerı gec ınsanların geleceklerıyle tuyu bıtmedık yetımın hakkını haksız yere yeme benım gıbı yenı baslayan ınsan larıda kandırmayın soysoyluyorum
  • Sevgili arkadaşlar Tav İzmir ankara İstanbul çalışanları Kurtuluşunuz sendika üyesi olmanızdan geçiyor.bunu hiç düşündünüzümü?
  • havacılığın duayeni ÖMER VANLI genel müdürümü büyüteçle arıyoruz. kendisi bir genel müdür olarak görevini tam anlamıyla yerine getiren ve en önemlisi halka inen mütevazi bir insandı. aaahhhhh müdürüm biz kuzuları kurtların eline bıraktın kıymetini bilmediler...
  • -Bir gün Timur'un huzuruna bir heyet çıkmış.Heyet Timur'a "Zalimsiniz"demiş.Timur da bunları kesmiş.Sonra başka heyet gitmiş."Efendim zalim değilsiniz"demiş.Timur bunları da kesmiş.Sonra Nasrettin Hoca bir heyetle gitmiş.Timur'a:"Efendim zalim biziz"demiş.
  • ızmır tav da 6 ay once ıse basladım ılk uc ay sonunda senden cok memnunuz uzun yıllar calısacagız dedınız 6 ayımın dolmasına 2 gun kala buyuk bır art nıyetle performansı bahane ederek ısten cıkarttınız yenı bır yuva kurdugumu bıle bıle erkan bey yuzume bıle bakmadı sımdı kalkıp odul almak ıcın ugrasıyorsunuz n e odulu arkadasım ılk once durust olacaksın saka gıbı sımdı soruyorum sıze neyın odulu bu ????? elbet cıkacaktır benım gıbı mazlumların ahı ya bu dunyada yada ahırette hee sunu unutmadan tabı ALLAH CC ınancınız warsa??????????????
  • Bir tasarruf modası başladı ki akıllara zarar. Yolcu yoksa terminalde konfor şartlarını sağlamanın hiç önemi yok. Personel üşümüş, sıcaktan patlamış hiç önemli değil. Şu çevre ödülü var ya alınan, işte o ödül bu sıkıntıları personele çektirerek alındı. Bir de yolcu memnuniyetinin %90 olduğunu düşünürseniz bu şirkette aslında bir yönetim kadrosuna ihtiyaç olmadığını anlarsınız. Persone herşeye rağmen, kendisini şirkete muhtaç gören idarecilere rağmen işini yapıyor.
  • 3- Tav İzmir'de çalışan personelin yarısından fazlası tazminatını bırakmak istemediği için ayrılmıyor. BTA'nın o mükemmel ötesi ayvalık tostunu bırakmak istemiyor da olabilirler. Ama ne tost bi yiyorsun bütün gün karnın acıkmıyor gıda olayından soğuduğun için. Az maaş alınca mantıklı tabii, hatta çok faydalı.

Capital ve Johnnie Walker, yılın en  başarılı 40 yaş altındaki CEO ve Genel Müdürlerini seçiyor. Listede tanıdık isimler de yer alıyor.  Türkiye'deki genç profesyonel yöneticileri öne çıkarmak, teşvik etmek, başarılarını paylaşmak ve ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, BTA Genel Müdürü Sadettin Cesur, TAV İzmir Genel Müdürü Fırat Erkan Balcı ve TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak listenin üst sıralarında yer alıyor.
www.basariyayuruyenler.com adlı sitede oylanan o isimler hakkında genel bilgiler:

SADETTİN CESUR

38 yaşındaki BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur tam 20 yıldır turizm sektöründe. Çınar Otel, Parksa Hilton, Conrad International başta olmak üzere birçok kuruluşta çalışan Cesur, 1999 yılından itibaren de BTA’da görev alıyor. İlk olarak genel müdür yardımcısı pozisyonunda görev aldığı sektörde 10 yıldır da genel müdürlük yapıyor. 2000 yılında 28 nokta ile yaklaşık 11 milyon yolcuya hizmet veren BTA, bugün Türkiye’de 3 ayrı havalimanında 42 milyon yolcuya 112 nokta ile hizmet veriyor. Şirketin cirosu da 15 milyon dolardan 100 milyon dolara ulaşmış durumda. Bu başarının arkasındaki en önemli isimlerden biri de hiç kuşkusuz Sadettin Cesur. Çok genç yaşta Parksa Hilton, Conrad ve Four Seasons gibi dünyanın en iyi oteller zincirlerinde çalışma fırsatı bulmuş olmanın kendisine başarıyı getirdiğini belirten Cesur, başarının takım çalışmasına bağlı olduğunu düşünüyor. “İletişim kanallarımı açık tutmak, gerçek takım oyuncusu olmak, adil, dürüst ve katılımcı yönetimi benimsemek de başarıyı destekledi" diyor.

Cesur, önümüzdeki yıllarda BTA’yı daha da büyütmek peşinde. Gelecekle ilgili en önemli hedefini de şöyle ortaya koyuyor: “Günde 5 bin kişiden 37 bin kişiye ürün servisi, 314 çalışandan yaklaşık bin 600 çalışana gelinen seviyeyi daha da artırarak dünya devleri arasına girebilmeyi hedefliyorum.”

Eğitim Yolu
Etiler Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi
İstanbul/ Türkiye
Sheffield Hallam University Travel & Tourism Management
Londra/İngiltere

Kariyer Yolu
1996-1998 Four Seasons İstanbul / Restoran, Kafe ve Bar müdürü
1998-1999 Bilintur Catering Center / Yiyecek ve İçecek Müdürü
1999- Bilintur Catering Center / Genel Müdür Yardımcısı
1999-2000 BTA Catering / Genel Müdür Yardımcısı
2000- BTA Catering / Genel Müdürü

FIRAT ERKAN BALCI

37 yaşında olan TAV İzmir Genel Müdürü Fırat Erkan Balcı tüm kariyeri boyunca havalimanlarında görev aldı. Filipinler’de 30 kişilik ekip ile yaklaşık 15 milyon Euro bedelli yeni terminal bilişim sistemlerinin kurulumunu yönetti. Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 60 kişilik bir ekibi yöneterek günlük operasyonları gerçekleştirdi. Genel müdür yardımcısı olarak işe başladığı, 174 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı işletmesinde teknik ve operasyon gruplarının yönetiminden sorumlu olarak yaklaşık 450 kişiyi yönetti. TAV İzmir’deki başarıları da onu genç ve başarılı profesyoneller arasına kattı. Genel müdürlük koltuğunda şirketin tüm müşterilerinin memnuniyeti yüzde 90’lar seviyesinde. Yüksek memnuniyet oranında terminal yönetimini tamamen çevreci bir anlayışla gerçekleştirmesinin rolü de inkar edilemez. Avrupa Havalimanları Konseyi, ACI Europe'un ilk defa 2010 yılında düzenlediği "Eco-Innovation" ödülünü TAV İzmir aldı. EBSO (Ege Bölgesi Sanayi Odası)’nın Özel Çevre Ödülü, Katar-Doha’da Yılın En Çevreci Teminali Ödülü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Yeşil Kuruluş unvanlarını alan da yine TAV İzmir oldu.

Bugüne kadar çalıştığı her havalimanı projesinde en verimli işletme yöntemlerini uygulamaya gayret ettiğini belirten Balcı, başarısında etkili olduğu yetkinliklerini de şöyle açıklıyor: "24 saat ve 365 gün hiç durmadan çalışan ve yaşayan bina olan havalimanları ve terminalleri için gereken yetkinlikler içerisinde yer alan kriz yönetimi ilk koşul. Yenilikçilik ve vizyon, etkili iletişim ve motive etmek kadar motive olabilmek de çok önemli."

Eğitim Yolu
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
İnşaat Mühendisliği

Kariyer Yolu
1998-2001 IT Şefi – Bayındır Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali
2001-2003 IT Proje Müdürü – Fraport AG, Filipinler
2003-2006 Operasyon Müdürü – Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali
2006-2009 Genel Müdür Yardımcısı – TAV İzmir
2009 Genel Müdür – TAV İzmir

ÜMİT KAZAK

TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak 40 yaşında. Bugüne kadar TAV bünyesinde birçok projede rol aldı. Örneğin TAV İnşaat’da teknik müdür olarak Esenboğa Havalimanı projesinde çalıştı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali projesi boyunca 3 bin 500 kişilik çalışanla birlikte projeyi yönetti. Projenin tüm uluslar arası kriterler ve yatırımcı bankaların yüksek teknik beklentilerini sağlayacak şekilde 16 ayda tamamlanmasını mümkün kıldı.

Son 2 yıldır şirkette genel müdürlük pozisyonunu dolduran Kazak, iş hayatında başarıyla ilgili olarak, "Hiç kuşkusuz disiplinli ve çok çalışmaksızın başarılı olunmuyor. İnsan ilişkileri ve iletişim becerilerimin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu çalışma arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkiler açısından önemli" diyor.

Pek çok farklı coğrafyada farklı kültür yapısına kişilerle iş yaparken, onlarla doğru ilişkiler kurmada bu özelliklerinin büyük bir avantaj olduğunu ifade ediyor. "Zorluklar ve sorunlarla soğukkanlılığımı yitirmeden kararlı bir şekilde mücadele ederim, bunun tüm arkadaşlarıma da pozitif bir şekilde yansıdığını düşünüyorum" diye konuşuyor.

Eğitim Yolu
Ankara Fen Lisesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
İnşaat Mühendisliği Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans

Kariyer Yolu
TAV İnşaat, Teknik Müdür, Esenboğa Havalimanı Projesi
TAV İnşaat, Proje Müdürü, İzmir Havalimanı Projesi
TAV Havalimanları Holding, Lojistik ve Sözleşmeler Direktörü, Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi
TAV İnşaat, Genel Müdür

BTA VE TAV GENEL MÜDÜRLERİ ZİRVEYE ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Ankara bta, ~ 2 yıl önce
Üst yönetim zirveye çıkıyor, onları yukarı taşıyan personel ayaklar altında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
haksızlık diz boyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saygıdeger arkadasım kım werdıyse o abzurt ornegı ben nasıl acık konusuyorsam sende acık konus senıde tanısınlar benı tanıdıkları gıbı oyunu kuralına gore oyna!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne nasrettını ne hocası neden bahsedıyorsunuz sız ?sız degılmısınız oryantasyon egıtımınde aynen soyluyorum!!!!bır personel yıl sonunda ıyı degılse yanı performanstan 2 alındıgında o personel ıle ozel olarak ılgılenıp performansını yukseltmek gorevımız en son care olarak ıs hakkınız feshedılır dıyen??sen ılk 3 ay sonunda uzun yıllar calısıcaz de 2 ay sonra performansı bahane et ve cıkart gec hocam bu ıslerı gec ınsanların geleceklerıyle tuyu bıtmedık yetımın hakkını haksız yere yeme benım gıbı yenı baslayan ınsan larıda kandırmayın soysoyluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili arkadaşlar Tav İzmir ankara İstanbul çalışanları Kurtuluşunuz sendika üyesi olmanızdan geçiyor.bunu hiç düşündünüzümü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havacılığın duayeni ÖMER VANLI genel müdürümü büyüteçle arıyoruz. kendisi bir genel müdür olarak görevini tam anlamıyla yerine getiren ve en önemlisi halka inen mütevazi bir insandı. aaahhhhh müdürüm biz kuzuları kurtların eline bıraktın kıymetini bilmediler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
-Bir gün Timur'un huzuruna bir heyet çıkmış.Heyet Timur'a "Zalimsiniz"demiş.Timur da bunları kesmiş.Sonra başka heyet gitmiş."Efendim zalim değilsiniz"demiş.Timur bunları da kesmiş.Sonra Nasrettin Hoca bir heyetle gitmiş.Timur'a:"Efendim zalim biziz"demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ızmır tav da 6 ay once ıse basladım ılk uc ay sonunda senden cok memnunuz uzun yıllar calısacagız dedınız 6 ayımın dolmasına 2 gun kala buyuk bır art nıyetle performansı bahane ederek ısten cıkarttınız yenı bır yuva kurdugumu bıle bıle erkan bey yuzume bıle bakmadı sımdı kalkıp odul almak ıcın ugrasıyorsunuz n e odulu arkadasım ılk once durust olacaksın saka gıbı sımdı soruyorum sıze neyın odulu bu ????? elbet cıkacaktır benım gıbı mazlumların ahı ya bu dunyada yada ahırette hee sunu unutmadan tabı ALLAH CC ınancınız warsa??????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir tasarruf modası başladı ki akıllara zarar. Yolcu yoksa terminalde konfor şartlarını sağlamanın hiç önemi yok. Personel üşümüş, sıcaktan patlamış hiç önemli değil. Şu çevre ödülü var ya alınan, işte o ödül bu sıkıntıları personele çektirerek alındı. Bir de yolcu memnuniyetinin %90 olduğunu düşünürseniz bu şirkette aslında bir yönetim kadrosuna ihtiyaç olmadığını anlarsınız. Persone herşeye rağmen, kendisini şirkete muhtaç gören idarecilere rağmen işini yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3- Tav İzmir'de çalışan personelin yarısından fazlası tazminatını bırakmak istemediği için ayrılmıyor. BTA'nın o mükemmel ötesi ayvalık tostunu bırakmak istemiyor da olabilirler. Ama ne tost bi yiyorsun bütün gün karnın acıkmıyor gıda olayından soğuduğun için. Az maaş alınca mantıklı tabii, hatta çok faydalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000