18 Haziran 2013, Salı 15:09:19

'BİZE TALEP GELMEDİ'

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya yerel medyasında, Gazipaşa Havalimanı’nda pistin uzatılmaması ve apron genişletme çalışmalarının yapılmamasından kaynaklanan sorunların yaşandığına ilişkin haberlere ilişkin bir açıklama yayınladı...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya yerel medyasında, Gazipaşa Havalimanı’nda pistin uzatılmaması ve apron genişletme çalışmalarının yapılmamasından kaynaklanan sorunların yaşandığına ilişkin haberlere yer verildiği bildirilerek, “Dünya standartlarının üzerinde modern havalimanları inşa ederek Türk turizminin gelişmesine büyük katkılarda bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi açısından Antalya ve Alanya; önemli bir turizm merkezimizdir” denildi. 

Antalya Gazipaşa Havalimanı’nın, TAV Gazipaşa Yatırım, Yapım ve İşletme Anonim Şirketi tarafından işletildiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

”Bu havalimanımıza yeni tesis ve yatırımların planlanıp inşası, işletmeci şirketin mevzuat ve sözleşme çerçevesindeki talebi ve kuruluşumuzun onayı ile mümkündür. İşletmeci kuruluşun; bugün itibariyle havalimanı apron inşaatı, terminal binasının büyütülmesi ve pistin uzatımı yönünde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’müzden bir talebi bulunmamaktadır. İşletmecinin sadece ‘mevcut park alanının dizaynını içeren 03.06.2013 tarihli talebi olmuş ve bu talep Genel Müdürlüğümüzce uygun görülerek gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Gazipaşa Havalimanı’nın bugünkü verimli hizmet düzeyine gelmesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DHMİ Genel Müdürlüğü’nün büyük desteği sayesindedir. Bu çerçevede, DHMİ olarak Gazipaşa ve bölge turizminin gelişmesine en üst düzeyde katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Açıklamada, Gazipaşa Havalimanı’nda bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de işletici firma tarafından DHMİ’ye ulaşacak düzenleme ve yatırım teklifleri yasa, sözleşme ve mevzuatın izin verdiği ölçüde süratle değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

'BİZE TALEP GELMEDİ'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000