29 Şubat 2008, Cuma 10:57:04

"Biz yolcuyu çok iyi tanıyoruz"

TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, küresel dalgalanmadan etkilenmediklerini açıklarken yolcu portföyü konusunda da açıklamalarda bulundu...
TAV'ın CEO'su Sani Şener, dünya piyasalarını kasıp kavuran dalgadan etkilenmediklerini, ocak ve şubatta durgunluk yerine beklenenin üzerinde bir hareket yaşandığını söyledi.

Başta İstanbul Atatürk Havaalanı olmak üzere Ankara, İzmir ve Antalya Gazipaşa havaalanlarını yenileyip işleten TAV Havalimanları Holding'in CEO'su Sani Şener, uçak yolcularının küresel dalgalanmalardan etkilenmediğini söyledi. Küresel finansal piyasalarda bir düzeltme yaşandığını, iyi işletmelerin bu düzeltmeden etkilenmeyeceğini düşündüğünü belirten Şener, "Bizim sektörde de işler iyi gidiyor. Taşınan yolcularda yüzde 80'i kapsayan İstanbul'da durgun bir ay olan şubatta bile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14.8'lik artış var. Ocakta artış yüzde 9 civarında olmuştu ki, bu da iyi bir rakamdı. Uçakla uçanlar, hâlâ seyahat ediyor ve aynı seyirde hayatlarına devam ediyor" dedi. Şener, geçen yıl 28 milyon yolcu taşındığını, bu yıl 35 milyon olarak konulan yolcu taşıma hedefine ulaşmayı beklediklerini ifade etti.

DÜNYA İSTANBUL'U KONUŞUYOR

Yolcu sayısının düşmeyip artmasında İstanbul'un özel bir önemi olduğunu da kaydeden Şener, şöyle konuştu: "İstanbul, artık bir küresel başkent oldu. Rusya olsun, Uzakdoğu olsun yolcu dağıtımı hep İstanbul'dan yapılıyor. Oteller açısından da çok iyi bir yıl yaşanıyor. Dünyada herkes İstanbul'u konuşuyor. Nasıl ki, Dubai Orta ve Uzakdoğu için bir dağıtım merkeziyse İstanbul da öyle. Her bölgeye en iyi dağıtım noktası İstanbul oldu, bu Türkiye açısından çok önemli bir gelişmedir." Sani Şener, TAV'ın 2007 ekonomik verilerinde dip rakamlarda düşme görüleceğini, ancak bunun bazı karmaşık finansal hesaplamalardan kaynaklandığını belirtirken, TAV'da en önemli alanının operasyonlar olduğunu da söyledi. İnsan kaynağı açısından 16 pasaportu olan, 17 binlik kadro ile büyük bir zenginliğe sahip olduklarını da kaydeden Şener, şöyle konuştu: "Biz, üç takımla çalışıyoruz. Bunlar, beyin gücü "A Takımı", işleri yönetip götüren "Altın Yakalılar" ve 24 saat hiç durmadan çalışan, dünyayı dolaşan "Kızılderililer" dir. Belki işsizlik var ama biz de istediğimiz gibi eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Bizim ekip, rakiplerimize gitmez."
"Biz yolcuyu çok iyi tanıyoruz"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000