07 Ağustos 2010, Cumartesi 08:19:57

Baraner: "Pistin uzatılması gerekiyor"

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı ve TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner öncülüğünde TAV Havalimanları Holding'e ait özel uçakla İstanbul'dan Gazipaşa'ya gelen tur operatörleri, havalimanında incelemelerde bulunduktan sonra Alanya Belediyesi'ni ziyaret etti.
  • Bu pistin taxiway'i var mı? Yoksa resimdeki gibi pist sonuna gidip terminal için geri mi dönecek uçak? Birkaç uçak arka arkaya gelse ne olacak? Apron kaç uçak için yeterli?
  • bari bizim köye kadar uzatında bende köye gideyim gaaari
  • her 50 km bir havaalanı yapalım A380 indirelim turizmi patlatıp damatları zengin edelim hehehe... bide 45 dakikada denize ulaşana madalya takalım...yok olmadı deniz uçağı filosu kuruluyor onuda gazipaşada pistin karşısına indirelim...belki tepeler kıskanır da küçülür ova olur bizde nükleer santral yaparız...
  • pozitif düşüncelerinden dolayı teşekkürler!
  • Benim birşeye bahane bulmak gibi bir amacım yok. Yapılan bir yatırımın boşa gitmemesini ben de isterim. Elbette gereken önlemler alınıp turizme hizmet etsin ama bu haliyle değil.
  • dunyada zorlu bır cografık bolgede faaliyet gosteren meydanlara guzel bir ornek deavusturyadakı innsburg havaalanıdır. yuksek dagların arasında yer alır ve buradan sureklı ucuslar yapılır butun dunyaya
  • Arkadaşlar tamam pistin kuzey tarafında tepeler var, pisti pas geçme durumunda sıkıntı olabilir ama bunun için de engeller alınamaz mı? DH (Decision Height) denilen bir olay var di mi? Eğer ki pilot o irtifaya geldiğinde inemeyeceğini anlarsa pisti pas geçer. Bu pist için de DH 200 değil de 300 seçilebilir veya biraz daha yüksek olabilir. İleride pist uzatılması ve diğer yaklaşma sistemleri geliştirildiğinde yeniden düzenlenebilir. Bölgede çok büyük bir potansiyel var. Bu sezon bitti sayılır ama önümüzdeki sene için şimdiden çok fazla çalışıp en kısa zamanda uçak indirmeye başlamalıyız bu piste. Benim cebime bir kuruş girmeyecek ama ülkem için güzel şeyler olacaksa ben arkasındayım...
  • tatmin olmadıysan bilemem.ama aternatif 2 pist yapılırsa o zaman ne bahane bulacaksınız çok merak ediyorum.Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan tav herşeyi yapmaya hazır buna 2.pistte dahil, ama izin verilirse;nasıl bir mantık anlamış değilim
  • Tebrik ederim, çok bilimsel bir cevap. "Princess Juliana'ya iniyorsa Gazipaşa'ya niye inmesin. Orada da dağ var, burada da... Şartlar aynıysa o zaman iner."
  • Gazipaşa havalimanı için olumsuz yorum yapanlar arkadaşlar lütfen st.maarten airport landing ve take off videolarına ve bu havaalanın teknik bilgilerine ve pistin karşısında bulunan dağa bir baksınlar ve ondan sonra yorum yapsınlar.2160 metre uzunluğundaki piste boeing 747 iniyor.

Baraner ile Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü Rewe Group'un Uçuş Departmanı ve Kontratlar Başkanı Jörgen Bongartz, Hırvatistan ve Rus pazarına yönelik faaliyet gösteren Croatia Airlines Kontrat Müdürü Kristijara Kelava Vrban, Croatia Airlines Pazarlama Müdürü Srecko Simunovic, Avrupa'nın 7 ülkesinde uçak pazarlama çalışmaları yürüten Airtuerk Genel Müdürü Güner Kızıl, Tunus'ta bulunan Manastir ve Enfidha havalimanları Pazarlama Direktörü Hakan Uzunosmanoğlu ile Almanya ağırlıklı olmak üzere Avrupa ve Balkanlarda faaliyet gösterdikleri bildirilen tur operatörü ve havayolu şirketleri Jahn Reisen, ITS, Tjereborg, Dertour ve Airbilet temsilcileri Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun konuğu oldu.

Ziyarette Sipahioğlu, havaalanının bölge ve Türk turizmindeki önemine dikkat çekti. Alanya’nın turizm potansiyeli, yerleşik yabancılarının sayısı, mülk satışında Alanya’ya olan ilginin artışı, bölgenin iş istihdamı, alternatif turizm imkanları, potansiyel turizm konularında acentecilere bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Havaalanı pistinin 2 bin 500 metreye uzatılması ve gece uçuşlarına izin verilmesi durumunda, sadece Alanya ve Gazipaşa’nın değil, çevre ilçeler ve Anamur’un da kalkınacağını vurguladı.

Alanya’da 22 bin yabancıya mülk satışı yapıldığını, başta Alman vatandaşları olmak üzere, diğer Avrupa ülkelerinin, İskandinav ülkelerinin ve Rusya vatandaşlarının Alanya’ya büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Sipahioğlu, "Gazipaşa Havaalanı’nın uluslararası standartlarda hizmet vermeye başlaması durumunda, bu insanların Alanya’ya ulaşımı daha da kolay olacaktır ve bölgemiz turizmi Türk ekonomisine damgasını vuracaktır” dedi.

Sipahioğlu, acente yetkililerine havaalanına gösterdikleri ilgi ve ziyaretleri için teşekkür ederek, Alanya’yı simgeleyen hediyeler verdi.

 

Baraner: "Pistin uzatılması gerekiyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu pistin taxiway'i var mı? Yoksa resimdeki gibi pist sonuna gidip terminal için geri mi dönecek uçak? Birkaç uçak arka arkaya gelse ne olacak? Apron kaç uçak için yeterli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bari bizim köye kadar uzatında bende köye gideyim gaaari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her 50 km bir havaalanı yapalım A380 indirelim turizmi patlatıp damatları zengin edelim hehehe... bide 45 dakikada denize ulaşana madalya takalım...yok olmadı deniz uçağı filosu kuruluyor onuda gazipaşada pistin karşısına indirelim...belki tepeler kıskanır da küçülür ova olur bizde nükleer santral yaparız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pozitif düşüncelerinden dolayı teşekkürler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim birşeye bahane bulmak gibi bir amacım yok. Yapılan bir yatırımın boşa gitmemesini ben de isterim. Elbette gereken önlemler alınıp turizme hizmet etsin ama bu haliyle değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dunyada zorlu bır cografık bolgede faaliyet gosteren meydanlara guzel bir ornek deavusturyadakı innsburg havaalanıdır. yuksek dagların arasında yer alır ve buradan sureklı ucuslar yapılır butun dunyaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar tamam pistin kuzey tarafında tepeler var, pisti pas geçme durumunda sıkıntı olabilir ama bunun için de engeller alınamaz mı? DH (Decision Height) denilen bir olay var di mi? Eğer ki pilot o irtifaya geldiğinde inemeyeceğini anlarsa pisti pas geçer. Bu pist için de DH 200 değil de 300 seçilebilir veya biraz daha yüksek olabilir. İleride pist uzatılması ve diğer yaklaşma sistemleri geliştirildiğinde yeniden düzenlenebilir. Bölgede çok büyük bir potansiyel var. Bu sezon bitti sayılır ama önümüzdeki sene için şimdiden çok fazla çalışıp en kısa zamanda uçak indirmeye başlamalıyız bu piste. Benim cebime bir kuruş girmeyecek ama ülkem için güzel şeyler olacaksa ben arkasındayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tatmin olmadıysan bilemem.ama aternatif 2 pist yapılırsa o zaman ne bahane bulacaksınız çok merak ediyorum.Devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan tav herşeyi yapmaya hazır buna 2.pistte dahil, ama izin verilirse;nasıl bir mantık anlamış değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrik ederim, çok bilimsel bir cevap. "Princess Juliana'ya iniyorsa Gazipaşa'ya niye inmesin. Orada da dağ var, burada da... Şartlar aynıysa o zaman iner."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipaşa havalimanı için olumsuz yorum yapanlar arkadaşlar lütfen st.maarten airport landing ve take off videolarına ve bu havaalanın teknik bilgilerine ve pistin karşısında bulunan dağa bir baksınlar ve ondan sonra yorum yapsınlar.2160 metre uzunluğundaki piste boeing 747 iniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000