03 Kasım 2008, Pazartesi 11:34:18

ATÜ'ye büyük onur

Duty Free operasyonları yürüten ATÜ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki konsept mağazası “Old Bazaar” ile sektörün en saygın ödüllerinin verildiği Frontier Awards’da “ Yılın En Başarılı Özel Mağaza Konsepti” ödülüne layık görüldü.
  • atu genel muduru ersan bey freeshoplara bambaska bır cehre kazandırarak bu odulu zaten coktan haketmıstır. :)))

Havalimanı işletmesinde uluslararası aktör konumunda bulunan TAV Havalimanları Holding ile Türkiye’nin en önemli Duty Free tedarikçisi ve gümrüksüz mağazacılık operatörü Unifree ortaklığında kurulan ve uluslararası terminallerde Duty Free operasyonu gerçekleştiren ATÜ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki konsept mağazası “Old Bazaar” ile sektörün en saygın ödüllerinin verildiği Frontier Awards’da “ Yılın En Başarılı Özel Mağaza Konsepti” ödülünü aldı. ATÜ Duty Free’nin mağazalarını 2007 yılında yenilemesinden sonra, “Old Bazaar” mağazası özel konsepti ve atmosferi sayesinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin en çok ilgi çeken mağazalarından biri haline geldi.

ATÜ Genel Müdürü Ersan ArcanDuty free mağazaları ve uygulamalarını 10 farklı kategoride değerlendiren ve Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen yarışmayla ilgili olarak ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, ”Misafirlerimizin sesini, dileklerini iyi dinleyerek ve gözlemleyerek harekete geçtik. Onların ihtiyaçlarını karşılayacak, alışverişlerine katma değer sağlayacak, Türkiye’de ve İstanbul’da geçirdikleri günlerini hatırlatacak, tarihi ipek yolunun incisi İstanbul’un meşhur Kapalı Çarşısı’nın, asırların beğenisinden geçmiş orijinal Türk ürünlerini ve hediyelik eşyalarını sunan mağazamızı hayata geçirdik. Old Bazaar ile bizleri gururlandıran ve yaratıcılığımızı onaylayan büyük ödülün sahibi olduk ”dedi.

Arcan ayrıca, “Bu proje ile ülkemizin zengin kültürünü ve değerlerini gittikleri ülkede yakınları ile keyifle paylaşabilecekleri ve sonrasında dünya Duty Free firmalarına, fikir ve görsel olarak da örnek olacak özel bir mağaza konsepti gerçekleştirdik. Konsept Old Bazaar mağazamız; Türkiye’yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmesinin yanı sıra Türk, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerini yansıtan mimarisiyle de ülkenin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Ocak 2008 itibari ile ortalama 288 ton Türk Lokumu satışı ile dünyanın en çok Türk lokumu satan mağazası unvanına sahip Old Bazaar, tüm Türk ürünleri satışında da %38,24 oranında büyüme göstermiştir” dedi.

ATÜ, aday gösterilen Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Schiphol Havalimanı, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Heatrow Havalimanı 5. Terminal’in işletmecisi JHP-World Duty Free’s, Singapur’un Changi Havalimanı 2. Terminal’de hizmet sunan Valiram ve İspanya’nın Barselona kentindeki Air Val Havalimanı’nda hizmet sunan Disney Perfume gibi dünyanın en önemli havalimanlarının 9 Duty Free şirketini de geride bıraktı.

ATÜ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yeni mağazalarının açılış organizasyonu ile İngiltere’nin başkenti Londra’da 2008 yılında gerçekleşen sektörün en saygın ödüllerinin verildiği DFNI Global Awards’da da “En İyi Yeni Mağaza Açılışı” ödülünü de almıştı.

ATÜ'ye büyük onur

Yorumlar

BDZZMN ~ 15 yıl önce
atu genel muduru ersan bey freeshoplara bambaska bır cehre kazandırarak bu odulu zaten coktan haketmıstır. :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000