23 Kasım 2010, Salı 09:30:12

ATÜ Duty Free’ye, Cannes’dan büyük ödül…

Dünya Duty Free sektörünün saygın dergisi FRONTIER tarafından ATÜ Duty Free, Atatürk Havalimanı’ndaki konsepti ile en başarılı işletmeci seçildi.
  • SAW cılar bu haberı iyi okusun. AHL her konuda 1 numara. En yakın rakiplerine büyük farklar atıyor . . . TEBRIKLER AHL
  • Bastır ATÜ... Kim tutar seni...
  • ATÜ Duty free kim işletiyo bilen varmı
ATÜ Duty Free, Dubai, Larnaka, Paris Orly, Londra Heathrow, Hawai, Bali, Miami ve New York gibi dünyanın önemli havalimanlarını geride bırakarak İstanbul Atatürk Havalimanı geliş “Premium” mağazası uygulaması ile “Yılın Özel Konsepti” dalında Duty Free’nin oskarı kabul edilen ödülün sahibi oldu...

Dünya havalimanı işletmeciliğinin uluslararası markası TAV Havalimanları ile Türkiye’nin en köklü ve deneyimli Duty Free markası Unifree ortaklığında kurulan ATÜ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki “Premium” mağazası ile sektörün liderlerinin belirlendiği Frontier Ödülleri’nde “Yılın Özel Konsepti” kategorisinde birinci oldu.

Uluslararası Duty Free mağaza uygulamalarını değerlendirerek sonuçlarının paylaşıldığı, her yıl geleneksel olarak Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ödül töreninde “ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan; “Seyahat etmenin artık bir ayrıcalık olduğu Atatürk Havalimanı’ndan uçan yolcularımızın benimsediği hayat tarzı ve trendler doğrultusunda yarattığımız mağazacılık konseptlerinin ardı ardına dünya çapında övgü alıyor olması, misafirlerimizin görüş ve düşüncelerinin de ödüllendirilmiş olduğu anlamına gelmektedir. Girişimci ruh ve yenilikçi bir bakış açısıyla yarattığımız bu özel konsept ile tüm dünyada saygın bir otorite olan Frontier Dergisi tarafından bir çok ulaşılmaz şöhrete sahip işletmeciyi geride bırakarak ödüle layık görülmekten gurur duyuyoruz. Atatürk Havalimanı Old Bazaar Mağazamızın konsepti ile 2008 yılında katıldığımız yarışmada yine birinci seçilmiştik. Türkiye’yi uluslararası bir platformda başarıyla temsil etmek bizler için büyük bir onurdur” dedi. Arcan, “Premium ile 2008 yılından sonra yeniden ulaştığımız başarıyı aynı zamanda Dünya mağazacılık konseptine getirdiğimiz yeni bir yaklaşımın takdiri ve benimsenmesi olarak görüyoruz. ATÜ olarak, sektörün dikkatle takip ettiği, yaratıcı çalışmalarımızı aynı heyecan ve inançla sürdüreceğiz” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Geliş katında 2009 yılı sonunda yenilenerek 244 metrekareye yayılan bir alanda benzersiz tasarımıyla hizmet vermeye başlayan “Premium” mağazası, birbirinden bağımsız 3 ayrı mağaza bileşkesinden oluşan yeni bir konsept olarak hayata geçirildi. Müşterilerin daha konforlu bir alışveriş yaparken farklı bir deneyim yaşamalarını amaçlayan mağaza, otoriteler tarafından mağazacılığa farklı bir bakış açısı getiren modern bir tasarım olarak nitelendiriliyor.

ATÜ Duty Free’nin “Yılın Özel Konsepti” ödülü kazandığı 2010 Frontier’de İngiltere’nin Başkenti Londra’nın Heathrow Havalimanı’nda Journey Team & Heathrow Retailers “En İyi Ortaklık Girişimi”, Hong Kong’un bayrak taşıyıcı hava yolu Cathay Pacific, “En İyi Uçuş Sırası Duty Free Uygulaması” kategorilerinde ödül kazandı.

Daha ilk faaliyete geçtiği 2000 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı mağazaları ile Frontier tarafından “Yılın En Başarılı Havalimanı Duty Free İşletmeciliği” dalında ikincilik ödülüne layık görülen ATÜ, 2008 yılında da İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen sektörün diğer bir saygın platformu olan DFNI Global Awards yarışmasında “Yılın En İyi Yeni Mağaza Açılışı” ödülünü kazanmış ve yine 2008 yılında Shanghai’da düzenlenen “Uluslararası Havalimanları Konseyi ve Üçlü Forum”, ACI Airport Business & Trinity Forum’da, İstanbul Atatürk Havalimanı, tütün ürünleri kategorisindeki mağaza tasarımı “En iyi uygulama“ olarak değerlendirilerek birinci seçilmişti. Ardından aynı yıl yine Frontier tarafından Old Bazaar Mağazası “Yılın En Başarılı Özel Mağaza Konsepti” ile birincilik ve “Frontier” ödülüne layık görülmüştü.
ATÜ Duty Free’ye, Cannes’dan büyük ödül…

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
SAW cılar bu haberı iyi okusun. AHL her konuda 1 numara. En yakın rakiplerine büyük farklar atıyor . . . TEBRIKLER AHL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bastır ATÜ... Kim tutar seni...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATÜ Duty free kim işletiyo bilen varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000