19 Kasım 2013, Salı 13:23:33

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN TÜRK KAHVESİNE YOLCULUK

İstanbul Atatürk Havalimanı kültür-sanat platformu TAV Galeri, geleneksel ve manevi mirasımız Türk Kahvesi’nin geçmişten günümüze hikâyesini yerli yabancı tüm yolcularla buluşturdu.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan sergi, Türk Kahvesi’nin tarihini gözler önüne serdiği görsel çalışmalar ve informatik bilgiler ile yolculardan yoğun ilgi gördü. Dernek ayrıca sergi vesilesiyle yolculara Türk kahvesi ve lokum da ikram etti.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği (TKKAD) ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile yayımlanan eserlerden ‘Turkish Coffee’ kitabında bulunan ‘Türk Kahvesinin Yolculuğu Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen Türk Kahvesi’nin hazırlanma ve sunum aşamalarındaki tarihi değişim ve gelişimi yansıtan sergi yolcuların büyük beğenisini topladı. Serginin açılışı ile birlikte yolculara Türk kahvesi ve lokum ikramı da yapıldı.

Serginin açılışına TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur ile Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Danışma ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Serim katıldı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Pek çok farklı kültürden her gün binlerce yolcuyu ağırlayan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki kültür-sanat platformu TAV Galeri’de, Türk kültürünün en önemli unsurlarından “Türk Kahvesinin Yolcuğu” sergisini yolculara taşımaktan memnuniyet duyuyoruz. Kültürümüze özgü bir değer olan Türk kahvesinin gerek yurt içi gerekse yurtdışında bizleri yansıtan bir üne sahip olması gurur vericidir. Kültür mirasımızın önemli öğelerinden olan Türk kahvesinin tarihi değişiminin bu sergi aracılığı ile hem yerli yolculara aktarılması hem de yabancı misafirlerimize anlatılması ananelerimizin tanıtımı açısından da bizler için son derece önemlidir. Kültür elçiliği misyonumuzun bir parçası olan TAV Galeri’de ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuz ‘Türk Kahvesinin Yolculuğu’ sergisini hazırlayan Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’ne değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Danışma ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Serim,  “Gündelik hayatımız ve popüler kültürümüzün bu vazgeçilmez öğesinin uluslararası platformlarda hak ettiği şekilde temsili, dünya çapında tescili, sürdürülebilirlik ilkelerine sadık kalınarak korunması ve gelecek nesillere değer yitirmeksizin aktarılabilmesi amacı ile dernek olarak yurtiçinde ve yurtdışında yakın zamanda çok ses getireceğini düşündüğümüz birçok hatırı sayılır başarıya imza atmak üzere çalışmalarımızı sürdürdüğümüz şu günlerde, Türk kahvesi çerçevesinde görsel sanatları desteklemekten büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Bu vesile ile TAV İstanbul Genel Müdürü Sn. Kemal Ünlü’nün şahsında derneğimizden kıymetli desteklerini esirgemeyen tüm TAV ailesine, Türk kahvesi ve kültürüne göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin ‘Turkish Coffee’ ismiyle Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından yayımlanan kitabından derlenen görsel ve tanıtım metinleri aracılığı ile kavrulması, öğütülmesi, pişirilmesi ve sunumu ile kendine özgü bir kimliği olan Türk kahvesinin tarihi yolculuğunu yansıtıyor. Tarih ile folklor üstüne yaptığı çalışmalarla tanıdığımız Doç. Dr. Kemalettin Kuzucu ve M. Sabri Koz’un Turkish Coffee (2013) kitabından seçme toplam 70 görsel ve informatik parçadan oluşan sergi, Kasım ayının sonuna kadar TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği (TKKAD) hakkında

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği, geleneksel ve manevi mirasımız olan Türk kahvesinin kültürel değerine inanan, kültürümüzün ulusal ve uluslararası bilinirliğine katkıda bulunmak isteyen gönüllülerin bir araya gelmesiyle 2008 yılında kurulmuş ve resmen faaliyete geçmiştir. Türk kahvesi kültürünü yaşayan bir değer haline getirmek misyonu ile kurulan TKKAD, sektörel sorunların çözümü için girişimlerde bulunmak, uluslararası referans ve akreditasyon kurumu özelliklerini kazanmak, Türk kahvesini üreten ve satan kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, ulusal ve uluslararası bilinirlik yaratmak, Türk kahvesinin geleneksel ve manevi mirasımız olan değerlerinin korunması ve geliştirilmesi konusunda şahıs ve kurumları teşvik etmek ve bilgi akışının sağlanmasına katkıda bulunmak, bilimsel standartlar ve literatür oluşturup, gelecek nesillere bir değer bırakmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN TÜRK KAHVESİNE YOLCULUK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000