09 Nisan 2008, Çarşamba 17:51:30

Atatürk Havalimanı'nda OBJEKTİFLERE takılanlar

Atatürk Havalimanı muhabirlerinin objektifine yansıyan karelerin oluşturduğu ‘Objektiften Havalimanı’ sergisi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla açıldı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde gerçekleşen resim sergisi 1 ay boyunca ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. Havalimanı muhabirlerinin değişik zamanlarda çektikleri görüntülerden oluşan sergi yoğun bir ilgiyle karşılandı.

 

Havalimanı muhabirlerinin ölümsüzleştirdiği görüntüler İstanbul’dan sonra Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında sergilenecek. Bu sergiyi özel kılan ise 2007 yılında trafik kazasından hayatını kaybeden Anadolu Ajansı muhabiri Hasan Türkan ile 1999 depreminde hayata gözlerini yuman Cihan haber ajansı muhabiri Rahmi Akman’ın anısına yâd edilmesi oldu.

 

Sergiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener katıldı.

Açılış konuşmasını yapan havalimanı muhabirleri arasında en yaşlı ve en tecrübeli muhabir olan Faik Kaptan duygularını şöyle dile getirdi, ‘bizler foto muhabiri değil gazeteciyiz, elimizden geldiğince çalışıp insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. İnsanlar bilgileri bizden alıyor. Haber çok önemli bir olgudur. Bunun bilinmesini isterim. Görev aldığımız heryerde, içerde, dışarıda ve izin verilirse apronda görevimizi yapmaya çalışıyoruz’ şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan Ertuğrul Günay ise, ‘Bu sergi bana sürpriz oldu. Çok iyi işler çıkardığınıza eminim. Herkese hayırlı olsun’ diye görüş belirtti.

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, ’Atatürk Havalimanı bir ulaşım yeri olmaktan çok bir yaşam merkezi haline geldi. Buraya her gün 100 bin insan geliyor ve gidiyor. Bu kadar insan burada aradığı herşeyi bulur hale geldi. İnsanlar uçmayı çok sevdi. Bizler uçmayı daha kolay hale getirdik. Bunun için çalışmalar yaptık. En başta bazı vergileri kaldırdık. Önemli aşama kaydettik. Sizlerden ricam insanlara ulaşıp onlara haberler verirken onların kafalarında soru işareti bırakmayın. Bu sergi çok önemli işlerin belgesidir. Buradan sonra Ankara’da ve İzmir’de de gösterilecek. Herkese teşekkür ediyorum.’ diyerek sözlerini noktaladı.

 

Daha sonra sergiyi gezen Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay, katılan herkese teşekkür edip havalimanından ayrıldı.

sergi

sergi

sergi

sergi

sergi

sergi

sergi99

Atatürk Havalimanı'nda OBJEKTİFLERE takılanlar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000