11 Aralık 2008, Perşembe 12:24:55

Atatürk Havalimanı'nda hazırlıklar tamamlandı

Atatürk Havalimanı kutsal topraklardan dönen hacıları karşılamaya hazır.

İşletmesini TAV Havalimanları Holding’in yaptığı Atatürk Havalimanı, dış hatlar geliş katında genel hacılar için terminal dışına kadar 1,5 metre yükseklikte olan demir barikatlarla koridor oluşturuldu. Emniyet ise pasaport kontrollerinde yığılma olmaması için ek terminalde bulunan ve normal zamanlarda kullanılmayan pasaport kontrol noktaları hacılar için açıldı.

Daha önceki yıllarda hacıların dönüş sırasında oluşan yığılmaları önlemek için Atatürk havalimanı işletmesi TAV havalimanları Holding ve Emniyet müdürlüğü tedbirlere aldı.

Özellikler hacıların gümrüklü salonda kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşması arkadan genel diğer hacılara zor anların yaşanmasına ve yığılmalar neden oluyordu. Bu durumu önlemek amacıyla TAV Havalimanları Holding tarafından geliş yolcu bekleme salonu demir barikatlarla iki ayrıldı. Bu demir parmaklıklar sayesinde gümrüklü salondan çıkan hacılar çıkış noktasına kadar ilerleyerek kendilerini bekleyen yakınlarıyla terminal dışarısında kucaklaşması zağlanıyor. Böylece yığılmalar bir nebze önlenmiş oluyor.

Atatürk Havalimanı Emniyet müdürlüğü ise pasaport kontrol noktalarındaki yığılmaları önlemek amacıyla ek terminalde bulunan ve normal zamanda kullanılmayan pasaport kontrol noktalarını hacılar için kullanıma açıldı.

AHL

AHL

Atatürk Havalimanı'nda hazırlıklar tamamlandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000