04 Kasım 2008, Salı 08:05:30

Atatürk Havalimanı genişliyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terminaller, artan yolcu trafiği yüzünden yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması için büyütülecek. Peki, havalimanı nasıl genişletilecek?
  • Çözüm ya askeri havaalanın başka yere nakli veya florya tarafına yeni bir terminal ve uçak park alanları.Küçük müşteri uçaklarının da yeniden düzenlenerek HAZERFAN a yönlendirilmeleri olabilir.Tabii cargo uçaklarının da ÇORLU ve SABİHA GÖKÇENe kaydırılması şart.
  • THY uçaklarına bir an önce başka bir havaalanı bulsa çok iyi olur sebep THY nin aşırı ve plansız büyümesidir.
  • Artik zamani gelmisti. Tesekkurler DHMI ve TAV!

2009 sonuna yetiştirilmesi planlanan projeye göre, terminallere 6 körük eklenirken, İç Hatlar Terminali baştan aşağı yenilenecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu tarafından onaylanan proje, havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding'e gönderilerek gerekli hazırlığın yapılması istendi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin 2006 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen ve şu an boş bir alan olarak duran C Terminali Kargo Binası’na doğru uzatılacak. Projeye göre, İç Hatlar Terminali'ne 3 körük ilave edilirken, Dış Hatlar'daki 3 körük de, İç Hatlar'a dâhil edilecek. Böylece, Dış Hatlar Terminali'ndeki 23 olan körük sayısı sabit kalırken, İç Hatlar'daki körük sayısı 9'dan 15'e yükselecek.

TAV ayrıca, C Terminali'ndeki otopark alanını da genişletecek. Yapılacak olan bu yatırımlarla birlikte yıllık yolcu kapasitesi de artırılmış olacak.

Atatürk Havalimanı genişliyor

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Çözüm ya askeri havaalanın başka yere nakli veya florya tarafına yeni bir terminal ve uçak park alanları.Küçük müşteri uçaklarının da yeniden düzenlenerek HAZERFAN a yönlendirilmeleri olabilir.Tabii cargo uçaklarının da ÇORLU ve SABİHA GÖKÇENe kaydırılması şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
THY uçaklarına bir an önce başka bir havaalanı bulsa çok iyi olur sebep THY nin aşırı ve plansız büyümesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sydney ~ 15 yıl önce
Artik zamani gelmisti. Tesekkurler DHMI ve TAV!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000