26 Nisan 2014, Cumartesi 12:57:40

ARTIK ROTA GAZİPAŞA

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, Finn Havayolları’nın başkent Helsinki’den gerçekleştirmeye başladığı ilk direkt sefer yolcularını karşıladı.
  • Alanya Finlilerin dünyadaki en önemli tatil merkezidir.
  • Havacılıgın, gızlı hoca Murat Sen'den ogrenecegı cok sey var.soldan 2 , bi gulmesini ogrenemedi cok sevinmis bir milli havayoluna belli!
  • Ne guzel her gecen gun onem kazaniyor bu liman

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, Finn Havayolları’nın başkent Helsinki’den gerçekleştirmeye başladığı ilk direkt sefer yolcularını karşıladı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, Finlandiya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Finn Havayolları’nın Helsinki – Gazipaşa karşılıklı direkt seferlerini destinasyon ağına katarak doğrudan bağlandığı güzergahlara bir yenisini daha ekledi. Finn Havayolları’nın başkent Helsinki’den gerçekleştirdiği ilk sefer kapsamında 37 yolcusuyla gelen A319  tipi uçak için havacılık geleneği olan su takı ile yapıldı, yolcular da TAV Gazipaşa yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, “Alanya ve bölgesi için büyük öneme sahip Gazipaşa Havalimanı’nın hak ettiği yere gelmesi için sürdürdüğümüz istikrarlı çalışmaların olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz. Finlandiya, İskandinav ülkeleri arasında tek girmediğimiz ülkeydi. Böylece tüm İskandinav ülkelerine havalimanımızdan doğrudan sefer düzenlemiş oluyoruz. Gazipaşa Havalimanı’nın yeni merkezlere bağlanmasıyla yolcularımıza sunduğumuz hizmetin gelişmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bölgemizin turizm potansiyeline katkı sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Finlandiya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Finn Havayolları, Helsinki’den Gazipaşa Havalimanı’na ilk direkt seferini saat 10:45’de gerçekleştirdi. Dönüş yolcularını alan Finn Havayolları, saat 11:35’de ise 135 yolcusuyla GZP’den havalandı. Uçuşlar Mayıs sonuna kadar haftada bir kez Cumartesi, Haziran ortalarına kadar haftada 2 kez Perşembe ve Cumartesi, sezon sonuna kadar Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri haftada 3 kez olmak üzere artan uçuşlarla karşılıklı olarak A319 ve A320 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek.

Gazipaşa Havalimanı’ndan 2014 yılında dış hatlarda 16 ülkede 19 destinasyona  doğrudan uçuşlar gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanlarına da doğrudan karşılıklı seferler yapılıyor.





ARTIK ROTA GAZİPAŞA

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Alanya Finlilerin dünyadaki en önemli tatil merkezidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 10 yıl önce
Havacılıgın, gızlı hoca Murat Sen'den ogrenecegı cok sey var.soldan 2 , bi gulmesini ogrenemedi cok sevinmis bir milli havayoluna belli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GZP ~ 10 yıl önce
Ne guzel her gecen gun onem kazaniyor bu liman

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000