22 Ocak 2015, Perşembe 10:20:52

AHL'DE PASAPORT KUYRUĞUNU BİTİRECEK SİSTEM

Uçakla seyahati çileye dönüştüren pasaport kuyruğu artık tarihe karışacak.
  • Bence guzel bırsey yok pasaport nerde yok bılet nerde derdı bıtıyo ben begendım tsk ederım
  • Polis sayısı asgariye inecekmiş. Zaten asgari. Hepsi arka odada yatıyor. Ne zaman kuyruk uzayacak millet isyan edecek 1-2 dökülecekler odadan. Kimse yok mok demesin kaç defa gözümle şahit oldum.
  • damga muhur kase pul kisacasi burokrasiyi seven bir ulkeyiz.
  • Bir uygulamayı da takdir edin. Bazı insanlar sadece eleştiri yapabilmek için yazıyor.
  • Bu sistemde 2 günde bir çökmesin
  • Yahu bir is yapiyorsunuz dogru duzgun yapin di mi.. Pasaporta damga vurdurmak mecburiyeti nedir? Bir yandan teknolojiyi kullanmaya calisiyorlar, ote yandan tarihin tozlu raflarinda kalan uygulamalari devam ettirmek icin caba harciyorlar. Bir yandan parmak izi, retina tarama vs. son teknoloji uygulamalari, ote yanda damga (Damga da askerlik mevzuati yuzunden, eger damga vurulmasini istemiyorsaniz cebinizde askerlik terhis belgesi tasimak durumundasiniz). Ayrica cikis harcindan muaf olanlar niye kullanamiyor, harc pulunu da mi taratiyoruz parmak iziyle birlikte? Sizin yapacaginiz isi......
  • yurtdisina cikis harcindan muaf olanlar niye kullanamasin? yahu bir iside dogru yapin be kardesim..
  • ya peki bir soru 20-40 yaş arası arkadaşlar bir daha sıraya girip mi damga vurduracaklar ?
  • 20-40 yaş arası erkek yolcu ne alaka anlamadım
  • 20-40 yaş arası erkek yolcular pasaportuna damga vurdurmalıdır derken, nasıl bir bürokrasiden bahsediliyor acaba. Bu yapamayanlar dışında geriye kim kalıyor, 18 yaş üstü yalnız seyahat eden bayan ve 45 yaş üstü erkek ve bunların sisteme kayıtlı olanları. yani bir avuç insan sonra da aa biz sistem kurduk ama neden kullanan yok derler, alın size cevap.

Atatürk Havalimanı’nda parmak iziyle 15 saniyede pasaport kontrolünün yapıldığı Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi deneme amaçlı olarak bugün başladı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde ikisi gidiş katında, ikisi de geliş katında olmak üzere 4 noktada parmak izi ile 15 saniyede pasaport kontrolünün yapıldığı Biyometrik Otomatik Geçiş sistemi deneme amaçlı başladı. Yolcular özel hazırlanan bankolarda parmak izlerini taratarak pasaport kontrolü yaptırabiliyor. Sistemde yapılan parmak izi kontrolünün ardından eşleşme sağlanınca kapıların açılmasıyla geçiş ise sağlanıyor. Hızlı ve güvenilir sistem olan Biyometrik Otomatik Geçiş başarılı olursa gidiş ve geliş yönünde 4'er biyometrik kabin daha eklenerek önümüzdeki yılsonunda kabin sayısı gidişte 12, gelişte de 12 olmak üzere toplam 24’e çıkartılacak. Uygulamamanın hayata geçirilmesiyle oluşan uzun kuyrukların tamamen ortadan kalkması ve pasaport polisi sayısının da asgariye indirilmesi bekleniyor.

Biyometrik Otomatik Geçiş sistemini kullanan ilk yolcu Ahmet Fayez, sistemi yurtdışında gördüğünü belirterek, “Yurt dışında gördüm. Kullananları gördüm. Evet ilk defa kullanacağım. Nasıl olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Parmak iziyle ilk geçişi yapan Feyaz’a havalimanı çalışanları çiçek takdim etti.

“18 YAŞINDAN BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI KULLANABİLECEK”

Biyometrik Otomatik Geçiş sistemini hakkında bilgi veren TAV Havalimanları İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Bu gün Atatürk Havalimanı’nda Biyometrik Otomatik Entegre Geçiş sisteminin test çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Biraz önce birkaç yolcumuz ilk olarak geçişlerini tamamladı. Entegre geçiş sistemini Emniyet Genel Müdürlüğümüzün önderliğiyle yaklaşık on dört ayda tamamladık. On dört ay gibi bir çalışmanın sonunda bu seviyeye geldik. Bu günden itibaren test çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu sistemi 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kullanabilecek. Sistemi kullanacak vatandaşların öncelikle biometrik datalarının ve kimliklerinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Sistemin henüz deneme aşamasında olması nedeniyle yaşanan bazı aksaklıklara havalimanındaki 









 

AHL'DE PASAPORT KUYRUĞUNU BİTİRECEK SİSTEM

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence guzel bırsey yok pasaport nerde yok bılet nerde derdı bıtıyo ben begendım tsk ederım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Polis sayısı asgariye inecekmiş. Zaten asgari. Hepsi arka odada yatıyor. Ne zaman kuyruk uzayacak millet isyan edecek 1-2 dökülecekler odadan. Kimse yok mok demesin kaç defa gözümle şahit oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamit ~ 9 yıl önce
damga muhur kase pul kisacasi burokrasiyi seven bir ulkeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nzk ~ 9 yıl önce
Bir uygulamayı da takdir edin. Bazı insanlar sadece eleştiri yapabilmek için yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Bu sistemde 2 günde bir çökmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burokrasi.. ~ 9 yıl önce
Yahu bir is yapiyorsunuz dogru duzgun yapin di mi.. Pasaporta damga vurdurmak mecburiyeti nedir? Bir yandan teknolojiyi kullanmaya calisiyorlar, ote yandan tarihin tozlu raflarinda kalan uygulamalari devam ettirmek icin caba harciyorlar. Bir yandan parmak izi, retina tarama vs. son teknoloji uygulamalari, ote yanda damga (Damga da askerlik mevzuati yuzunden, eger damga vurulmasini istemiyorsaniz cebinizde askerlik terhis belgesi tasimak durumundasiniz). Ayrica cikis harcindan muaf olanlar niye kullanamiyor, harc pulunu da mi taratiyoruz parmak iziyle birlikte? Sizin yapacaginiz isi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
yurtdisina cikis harcindan muaf olanlar niye kullanamasin? yahu bir iside dogru yapin be kardesim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
damga ~ 9 yıl önce
ya peki bir soru 20-40 yaş arası arkadaşlar bir daha sıraya girip mi damga vurduracaklar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erkek yolcu ~ 9 yıl önce
20-40 yaş arası erkek yolcu ne alaka anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? W.T.F ~ 9 yıl önce
20-40 yaş arası erkek yolcular pasaportuna damga vurdurmalıdır derken, nasıl bir bürokrasiden bahsediliyor acaba. Bu yapamayanlar dışında geriye kim kalıyor, 18 yaş üstü yalnız seyahat eden bayan ve 45 yaş üstü erkek ve bunların sisteme kayıtlı olanları. yani bir avuç insan sonra da aa biz sistem kurduk ama neden kullanan yok derler, alın size cevap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000