14 Haziran 2012, Perşembe 08:45:08

ADNAN MENDERES'TE TEMEL ATILIYOR...

Adnan Menderes Havalimanı’na yapılacak yeni iç hatlar inşaatının startı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’ın katılacağı törenle yarın verilecek...
  • Adnan Menderesle ilgili haberde ankara istanbul pistleri için yorum yapılmış. ne alaka anlamadım.
  • Hocam iyi atmışsın rakamları bazısı düşük bazısı yüksek... ama sonuçta rakam doğru çıkmış :) Her neyse, canlı örnekleri incelemek daha doğru. Bu konuda, -yani tek pistli havalimanı- dünyada en iyi örnek Londra Gatwick olsa gerek... O da yılda yaklaşık 35M yolcuya hizmet veriyor... Bkz: http://www.gatwickairport.com/business/about/facts-figures
  • bizim milletin nedir bu 2 nci pist takıntısı anlamiş değilim. Turkiyede şu an paralel pistte ihtiyac duyan sadece 2m yedan vardir. biri Atatürk digeri de Sabiha Gokcen. diger hiç bir meydanda paralel bagimzsiz bir psite ihtiyac yoktur ve tahminimce 50 yil kadar daha olmaz. izmirin yillik yolcu sayısı belli. inen kalkan ucak sayısı belli daha da arttirmaya musait durumu itibariyle paralel piste kesinlikle ihtiyaci yok. terminal yeterli olacaktir ve oluyorda zaten. ankaranin ise hiç ihtiyaci yok . ankaraya istediğiniz kadar ucus kaydiraiblirsiniz sadece trafik duzenlemesi yapmakla meydani çok daha rahat kullanabilirsiniz. kesinlikle paralel bir piste yeni bir terminale ihtiyaci yok.
  • Tek piste her 6 dakikada bir uçak iner ve kalkarsa bu yılda 175,200 uçak yapar. Bunlarda da ortalama 200 yolcu olsa toplam yılda gelen-giden yolcu 35,040,000 olur dolayısıyla tek pist ile 25,000,000 yolcu/yıl kapasitesi mümkündür.
  • Esenboğa havalimanına yapılması planlanan 3.paralel pist işi n'ooldu acaba? Sayın bakan ocak ayında yapacağız demişti ardından sesi soluğu çıkmadı. TAV yetkilileri bastırsalar ya Esenboğa'nın 2.hub olması için, yoksa Sabiha Gökçen ellerinden çalacak 15 milyon yolcuyu 2.paralel bağımsız pisti ile. Herhalde fransızlara sattıkları için TAV yetkililerinin de umurunda değil 2.hub'in neresi olacağı.
  • 2. bağımsız bir pist yapılmadan sadece terminali büyüterek kapasite nasıl 25 milyona çıkar? nasıl bir sallamadır bu. ben diyim 50 milyon.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalinin temeli yarın atılıyor. Havalimanının yeni iç hatlar terminalinin yapımını üstlenen TAV Havalimanları, dış hatlar terminalinin de işletimini yapacak. Temel atma töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'i havacılıkta aktarma merkezi yapmaya yönelik açıklamalarda bulunması bekleniyor. Yarın yapılacak olan törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra, TAV yöneticileri Hamdi Akın ve Sani Şener ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri katılacak. İç hatlar terminaline toplam 250 milyon euroluk yatırım yapılacak. 14 ayda bitirilmesi öngörülen terminal ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yolcu kapasitesi 25 milyona ulaşacak.

SIKI PAZARLIK

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatların yapımı ve dış hatlarla birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesi ihalesini TAV Havalimanları 610 milyon euro artı KDV vererek kazanmıştı. TAV'ın iç hatlar terminali için yapacağı 250 milyon euroluk yatırımla bu rakam 1 milyar euroya (yaklaşık 2.5 milyar lira) ulaşmıştı. İmza töreni geçtiğimiz yılın Aralık ayında Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleşti. TAV ile DHMİ arasında yapılan imza törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yatırımın daha kısa sürede tamamlanması için TAV Havalimanları Yönetmi Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile sıkı pazarlık yaptı. 24 aylık yatırım süresinin uzun olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "İzmirliler zaten hizmet için çok bekledi. İzmir'in kayıp yılları var. 2 yıl çok uzun. Gelin bunu 20 aya bağlayalım ne dersiniz? Dış hatların bitim süresi 14-15 aydı. Bu onun iki katı. Hadi 5 ay daha verelim, terminali bitirelim. Pırıl pırıl, İzmirlilerin hizmetine sunalım. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Bunun üzerine Hamdi Akın terminali 4 ay daha önce bitirecekleri sözünü verdi.

14 AYDA TAMAMLANACAK

TAV, sözleşme imzalandıktan sonra iç hatlar terminalinin yıkımına başlarken, yıkım 6 ayda tamamlandı. Bu sürede iç hatlar hizmeti dış hatlar terminalinden verilmeye başlandı. Cuma günü yapılacak temel atma töreni ile beraber başlayacak yeni iç hatlar terminali, 14 ay sonra, yani 2013'un Ağustos ayında tamamlanacak. Yeni terminalle birlikte havalimanının yolcu kapasitesi 25 milyon yolcuya çıkacak. Yeni iç hatlar terminali, dış hatlar terminalinin 2 katı olacak.

35 İzmir 35 Proje'de son durumu anlatacak

Bakan Binali Yıldırım, temel atma töreninden sonra saat 14.00'te Kaya Termal Otel'de 12 Haziran Genel Seçimleri öncesi AK Parti Hükümeti'nin 2023'e kadar hayata geçirmeyi vaat ettiği 35 İzmir 35 Proje'nin bir yılda geldiği nokta konusunda bilgi verecek. Yıldırım, son olarak Karşıyaka'da tarama gemisinin tanıtım toplantısına katılacak. (Yeni Asır)

ADNAN MENDERES'TE TEMEL ATILIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ne alaka ~ 12 yıl önce
Adnan Menderesle ilgili haberde ankara istanbul pistleri için yorum yapılmış. ne alaka anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re:hesap ~ 12 yıl önce
Hocam iyi atmışsın rakamları bazısı düşük bazısı yüksek... ama sonuçta rakam doğru çıkmış :) Her neyse, canlı örnekleri incelemek daha doğru. Bu konuda, -yani tek pistli havalimanı- dünyada en iyi örnek Londra Gatwick olsa gerek... O da yılda yaklaşık 35M yolcuya hizmet veriyor... Bkz: http://www.gatwickairport.com/business/about/facts-figures

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nedir 2nci pist takıntısı ~ 12 yıl önce
bizim milletin nedir bu 2 nci pist takıntısı anlamiş değilim. Turkiyede şu an paralel pistte ihtiyac duyan sadece 2m yedan vardir. biri Atatürk digeri de Sabiha Gokcen. diger hiç bir meydanda paralel bagimzsiz bir psite ihtiyac yoktur ve tahminimce 50 yil kadar daha olmaz. izmirin yillik yolcu sayısı belli. inen kalkan ucak sayısı belli daha da arttirmaya musait durumu itibariyle paralel piste kesinlikle ihtiyaci yok. terminal yeterli olacaktir ve oluyorda zaten. ankaranin ise hiç ihtiyaci yok . ankaraya istediğiniz kadar ucus kaydiraiblirsiniz sadece trafik duzenlemesi yapmakla meydani çok daha rahat kullanabilirsiniz. kesinlikle paralel bir piste yeni bir terminale ihtiyaci yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 12 yıl önce
Tek piste her 6 dakikada bir uçak iner ve kalkarsa bu yılda 175,200 uçak yapar. Bunlarda da ortalama 200 yolcu olsa toplam yılda gelen-giden yolcu 35,040,000 olur dolayısıyla tek pist ile 25,000,000 yolcu/yıl kapasitesi mümkündür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 12 yıl önce
Esenboğa havalimanına yapılması planlanan 3.paralel pist işi n'ooldu acaba? Sayın bakan ocak ayında yapacağız demişti ardından sesi soluğu çıkmadı. TAV yetkilileri bastırsalar ya Esenboğa'nın 2.hub olması için, yoksa Sabiha Gökçen ellerinden çalacak 15 milyon yolcuyu 2.paralel bağımsız pisti ile. Herhalde fransızlara sattıkları için TAV yetkililerinin de umurunda değil 2.hub'in neresi olacağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 12 yıl önce
2. bağımsız bir pist yapılmadan sadece terminali büyüterek kapasite nasıl 25 milyona çıkar? nasıl bir sallamadır bu. ben diyim 50 milyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000